Takové výkony musíme potvrzovat, říká Jakub Illéš po výhře nad Sokolovem

23.01.2020 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté nedopustili v domácím utkání proti Sokolovu vůbec žádné komplikace a vyhráli hladce 5:0. Základ byl položen již v první třetině, což kvitoval i útočník Jakub Illéš, kterému zápas vyšel s bilancí dvou gólů a asistence. „Do utkání jsme vstoupili dobře, jako do jednoho z mála. Neutekla nám první třetina a musíme takové výkony potvrzovat,“ hlásí jihlavský útočník, který červenožlutý dres začal oblékat v průběhu aktuální sezony.

Dukla se dostala do vedení výbornou střelou Jiřího Fronka a v další části první třetiny přišla ještě oku lahodící kombinace, na jejím konci byl právě Jakub Illéš – 2:0. „Měli jsem delší tlak v pásmu a vyplynulo to tak. Přišla super přihrávka od beka. Čagy se uvolnil tak, jak to umí a já už jsem puk jen dostal do prázdné branky,“ hlásí jihlavský útočník a skutečně, stačilo mu nastavit čepel hole a nasměřovat puk do volné branky. Ve druhé třetině se Dukla dlouho nemohla prosadit, až přišel další gól z hokejky útočníka s číslem 15. „Bylo to v přesilovce, i když to moc přesilovkový gól nebyl. Při založení se uvolnila pravá strana a Polda mi posunul puk. Viděl jsem na druhé tyčce na prázdné brance Andyho, ale jejich bek to se štěstím tečoval do branky a puk tam padl,“ vybavuje si šťastnou trefu.

Dukla postupem zápasu přidala ještě další dvě branky, vyhrála 5:0 a porazila Sokolov i počtvrté v sezoně. Tentokrát působili Baníkovci trošku odevzdaně, ale s tím Kuba až tak nesouhlasí. „Nemyslím si. Docela dobře jim to bruslilo, nebyli úplně odevzdaní. Ale musím pochválit kluky a celý tým. Měli jsme dobré nasazení, dařilo se nám chytat jejich rozehrávky a puky v pásmu. Od toho se odvíjel náš tlak a případné góly a potom za stavu 4:0 už se to blbě odráží, kor venku,“ domnívá se sympatický forvard, který jakožto nejlepší jihlavský hráč zápasu dostal od partnera utkání – společnosti CZ LOKO – model mašinky. „Třeba se o ní někdo z kluků přihlásí. Čagy čeká dítě, Tolja má malého, tak jí dostane možná někdo v šatně. Je pro každého,“ směje se ostravský rodák.

Jakub Illéš po výhře nad Sokolovem

Dalším hráčem, který zaznamenal výraznou statistickou stopu, byl gólman Jan Brož. Vychytal totiž všech osmnáct střel soupeře a bral druhou nulu v sezoně. Přitom podobný počet střel na něj šlo i na ledě Ústí, kde v předešlém zápasu inkasoval tři branky. „Nedostal jsem gól, v tom to bylo jiné. Prostě v Ústí tam byly nějaké nešťastné odrazy, dva na jednoho, tak jsme z toho dostali góly. Tentokrát jsme hráli skvěle z obrany a myslím, že toho soupeř moc neměl,“ sděluje mladý brankář a opět potvrzuje, že není úplně příjemné chytat zápas, kdy jde na brankáře tak málo střel. „Proti Sokolovu to nebylo tak hrozné, jakž tak tam třeba ve třetině byli. I když třeba nestříleli, ale alespoň jsem se musel hýbat nebo něco takového. Ale v Ústí to bylo asi tak, že v první třetině Slovan nějaké střely měl, ale pak následovaly tak tři čtyři střely za třetinu a to je strašně těžké,“ myslí si hráč s číslem 2.

Jan Brož hodnotí zápas proti Sokolovu

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov)

Autor videa: Tomáš Lysý