5:0
(2:0, 2:0, 1:0)

Jan Brož udržel čisté konto v zápase se Sokolovem. Dukla vítězí 5:0

22.01.2020 / Milan Horák

Dukla předvedla v zápase proti Sokolovu gólovou parádu. Jan Brož také podržel svůj tým skvělým výkonem a byl za něj odměněn v podobě čistého konta. Jakub Illéš si připsal v zápase 2+1. Vítězný gól si připsal Jiří Fronk.
22.01.2020 17:30, Chance Liga - 44. kolo

HC Dukla Jihlava

J. Brož – Staněk, Piegl, Pohl, Kolář, Holý, Vála, Půža – Čachotský, Skořepa, Illéš – Anděl, Poletín, Pekr – Harkabus, Fronk, Chlubna – V. Brož, Lichanec, Protasenja
5

HC Baník Sokolov

Bednář – Přindiš, Houdek, Michálek, Vodička, Šafář, Rulík, Kadeřávek – Švec, Zadražil, Křemen – Vracovský, Kverka, Stříbrný – Rohan, Vrána, Kuběna – Pařízek, Křehlík
0
Branky a nahrávky: 7. Fronk (Chlubna), 15. Illéš (Čachotský, Pohl), 35. Illéš (Poletín, Staněk), 39. Anděl (Illéš, Poletín), 56. Chlubna (Fronk, Harkabus). Rozhodčí: Hucl, Ondráček – Kotlík, Zídek. Vyloučení: 3:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 969. Střely na branku: 37:18. Zblokované střely: 7:5. Vhazování: 30:25. Průběh utkání: 5:0.

Průběh utkání

Lepší vstup do třetiny v souboji s Baníkem Sokolov předvedla domácí Dukla. Po šancích od prvních minut se také na otevření skóre podílela Jihlava. V 7. minutě Tomáš Chlubna posunul ze středového kruhu puk na modrou na Jiřího Fronka, který na vrcholku levého kruhu vystřelil a se štěstím puk prošel nad rukou sokolovského gólmana - 1:0. Po inkasovaném gólu si Sokolov vyzkoušel také početní výhodu, ale bohužel pro hostující celek bez úspěchu. Rázem na to Dukla navýšila na 2:0. Čachotský si s kotoučem vybruslil na pravý kruh, posunul ho na Jakuba Illéše a ten už to měl do prázdné branky velice jednoduché. Hráči šli do kabin za příznivějšího stavu pro domácí celek 2:0.

Do druhé třetiny opět vstoupily oba celky v úctyhodném tempu. Ve 34. minutě dostali domácí možnost početní výhody, díky které odskočili již na tříbrankový náskok. Jakub Illéš se vydal na výlet po pravém křídle a otevíral si prostor na případný útočný výpad. Nakonec dojel až k brance a chtěl posunout puk za sebe na Poletína, jeden ze sokolovských obránců si ale kotouč nešťastně poslal do vlastní sítě – 3:0. O čtyři minuty později dostala Dukla možnost další přesilové hry. Z ní neuběhla ani půl minuta a domácí se mohli opět radovat. Po rychlé a přesné kombinaci v útočném pásmu se ke kotouči na mezikruží dostal po přihrávce od Illéše zpoza branky Lukáš Anděl a přesnou střelou do levé šibenice navýšil již na 4:0. Do konce třetiny již branka nepadla a hráči se rozcházeli za stavu 4:0.

Třetí část nabídla opět velice útočný hokej z domácí strany. Na druhou stranu se už Dukla nemusela nikam hnát a spíše kontrolovala výsledek. Hosté předváděli i přes nepříznivý výsledek dravý hokej a chtěli výsledek alespoň poupravit vstřelenou brankou do sítě Brože. Poslední slovo v zápase měli ale domácí. V 55. minutě si dojel puk za brankou Bednáře Fronk, posunul ho na mezikruží na Tomáše Chlubnu a ten svoji střelou k pravé tyči dokonal konečné skóre 5:0.

Ohlasy trenérů

Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov): V utkání jsme měli jen malinko solidní úvod. Poté už domácí převzali otěže. Od změn trenérů, které v Dukle proběhly, se Jihlava snaží hrát aktivní hokej, o což se my snažíme celou sezonu. V týmech byl rozdíl nikoliv v konceptech, ale soupeř na tom byl mnohem lépe bruslařsky, v osobních soubojích a tím získával převahu po celé utkání. Byl to jeden z našich nejhorších výkonů v sezoně a klobouk dolů před soupeřem. Byl dominantní v bruslení. Hráli jsme proti Dukle čtvrtý zápas v sezoně a v dnešním utkání byl soupeř zatím nejdominantnější.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Konečně nám po delší době vyšla první třetina. Fungovalo nám naše napadání, s čímž je spojeno i bruslení, o kterém mluvil Karel Mlejnek. Soupeř s tím měl veliké problémy. Vytěžili jsme z toho dva góly. Ve druhé třetině jsme hráli spíše na krásu a hledali jsme věci, které v naší hře nebyly. Gólů mohlo padnout více, ale vstřelily jsme alespoň dva. Se třetí třetinou spokojení nejsme, i když jsme jí zase vyhráli. Ale když to vezmu celkově, tak pohyb, bojovnost, osobní souboje a pět gólů, s tím jsme spokojení a samozřejmě se třemi body také. Když se Sokolov dostal k nám do útočného pásma, tak tam byl schopný udržet se a byl nebezpečný. Měli jsme problém s rozehrávkou a vymýšleli jsme i špatná řešení. Když puk měl jít na prostředek, šel na mantinel a opačně. Soupeř byl v útočném pásmu nebezpečnější, ale souhlasím že bruslařsky jsme na tom dnes byli lépe.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie