Neměl jsem strach, že nám branku neuznají, byl přesvědčený Jiří Fronk

28.01.2020 / Tomáš Lysý

Do vskutku výborné formy se v posledních zápasech dostává útočník Jiří Fronk. V utkání proti Prostějovu zaznamenal tři kanadské body za dvě branky a jednu asistenci a celkově si polepšil na patnáct vstřelených branek, což je nejvíce ze všech hráčů A-týmu. Na výhře 5:4 má tak zásadní podíl. „Tři body jsou nejdůležitější. V závěru to byla loterie, protože soupeř odvolal gólmana a sázel to na branku. Někdy to tam takhle napadá, ale myslím si, že jsme si vítězství zasloužili a po právu máme tři body,“ hlásí hbitý forvard k utkání, po kterém si Dukla nejen uchovala, ale ještě navýšila svůj náskok.

Šest z patnácti vstřelených branek má na kontě Jiří Fronk za měsíc leden. Třetinu ze všech lednových branek dal proti Prostějovu, kdy využil dobrou práci spoluhráčů. „První gól padl v přesilovce, ale tam nebylo co řešit. Peky mi hezky přihrál křížem a gólman se snažil nějak natáhnout. Vystřelil jsem do prázdné branky. Při druhém gólu Peky střílel a zlomil hokejku, takže se ke mně puk se štěstím odrazil. Byly to dva lehké góly,“ usmívá se „Fronky“.

Útočník s číslem 9, které před ním nosil v Dukle oblíbený forvard Richard Diviš, byl i u branky Tomáše Chlubny na 2:1. Platilo otřepané nedáš – dostaneš. Po jihlavské ztrátě puku na modré šli hosté do situace dva na žádného jihlavského hráče, resp. sami dva na brankáře Jana Brože. Nedali a z protiútoku se radovali červenožlutí, byť správnost gólu jihlavského mladíčka zkoumal videosudí. „Nevím, kdo z prostějovských beků byl u branky. Střetl jsem se s ním hokejkou na puk, který tím pádem vylétl do vzduchu. Ode mě žádná vysoká hůl nebyla. Zpoza brány jsem viděl, že Chlup trefil puk hokejkou skoro v půlce branky, takže jsem vůbec neměl strach,“ vybavuje si daný moment.

Dukla tak dokázala hodit za hlavu nevydařený mač proti Kadani a tentokrát vyhrála, čímž si upevnila první místo v B-nadstavbě. „Před zápasem jsme si řekli, čeho se vyvarovat. Věci, které jsme dělali s Kadaní, jsme tentokrát dělat nechtěli a myslím, že jsme si to téměř stoprocentně plnili. Odrazilo se to na výsledku,“ myslí si pětadvacetiletý rodák z Loun, jenž rozhodně nepovažuje sezonu za ztracenou. „Musíme pracovat na záporných věcech a udělat si co nejlepší pozici do předkola play-off. Pořád je všechno otevřené, neházíme flintu do žita jen kvůli tomu, že jsme ve druhé skupině. Nic to neznamená. Pár zápasů se povedlo, naopak pár nepovedlo a my si musíme do zbylé části sezony vzít jen to dobré,“ podotýká hokejista, který přišel do Dukly v průběhu předsezonní přípravy z Itálie.

Jiří Fronk je spolu s Michalem Poletínem tváří bílých dresů, které Dukla obléká tradičně celý leden a poté půjdou do dražby. Nicméně existuje varianta, že by v posledním domácím utkání před reprezentační pauzou mohla Dukla nastoupit ještě jednou v bílém? Derby proti Třebíči se hraje totiž v sobotu 1.2.2020… „To asi není věc nás hráčů, to nechám na marketingovém oddělení. V bílých se nám daří, prohráli jsme jen jednou, takže se necháme překvapit. Mně se líbí,“ uzavírá rozhovor.

Jiří Fronk hodnotí zápas proti Prostějovu

Tisková konference: Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava) – Ladislav Lubina (LHK Jestřábi Prostějov)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov 5:4

Autor videa: HZStv1