Podobný trip jsem absolvoval naposled v juniorce Plzně, prozrazuje Jan Holý

18.02.2020 / Tomáš Lysý

Kadaň je obránci Janu Holému povědomá. Vždyť ještě zkraje prosince roku 2018 v tomto městě působil. Nyní se jihlavský zadák do bývalého královského města a důležitého kulturně-turistického centra na severozápadě Čech vrátil znovu – v rámci dvojutkání Sokolov – Kadaň. Pojďte se s odchovancem plzeňského hokeje podívat pod pokličku výjezdu.

Zhruba ve 20:15 končil zápas Dukly v Sokolově, kde červenožlutí vyhráli jasně 6:2. Kolem 22:30 se výprava A-týmu přesunula do Kadaně do penzionu Mova, tedy do jednodenního útočiště. „Přijeli jsme někdy kolem půl jedenácté a měli jsme ještě pozdní večeři, toasty. Pak už jsme se rozprchli do postelí, abychom si na úterní zápas odpočinuli. O penzionu jsem neměl vůbec povědomí. Byl jsem zde poprvé a je to tam hezké. Jsem rád, že klub vybral tento penzion, je příjemný,“ pochvaluje si dobrou volbu hokejista, který za Kadaň odehrál v uplynulé sezoně 16 utkání (1+5).

A spokojený byl také se snídaní, kterou si chválil i z jiného úhlu pohledu, než jako obyčejný přísun stravy. „Na tripech je vždycky výborné, že si člověk nemusí nic dělat a všechno mu přinesou. To je paráda,“ usmívá se čtyřiadvacetiletý zadák. Vzápětí zapátral v paměti, kdy naposled podobný výjezd – tedy dva dny a dvě jiná města, nikoliv dva zápasy ve stejném městě jako je typické třeba pro play-off – absolvoval: „Bylo to někdy v juniorce Plzně, když jsme jezdili na Moravu – do Vítkovic, do Třince.“

Po snídani se hráči přesunuli na kadaňský zimní stadion. Jaký byl program zde? „Zahráli jsme si báčko a udělali si pár cvičení, byl dobrovolný trénink. Ale bago jsme naštěstí vyhráli, takže do zápasu jdeme v lepší náladě,“ směje se Jan Holý a vzápětí prozrazuje, kdo byl spolu s ním na straně vítězů. „Byl jsem s Tondou (Anatolij Protasenja) a Vaškem Půžou. Porazili jsme hlavně Dana Koláře, což je důležité,“ opět se usmívá jihlavský zadák, který věří, že se bude usmívat i po večerním zápase. Což by znamenalo, že Dukla na třetí pokus v Kadani vyhraje. „Recept dneska máme a vyhrajeme tady,“ hlásí rezolutně.

Jan Holý o dvojutkání v Sokolově a Kadani

Autor videa: Tomáš Lysý