Je na čem pracovat, hra ještě není optimální, ví útočník Matěj Pekr

19.02.2020 / Vladimír Šťastný

Potřetí v letošní sezoně hráli prvoligoví hokejisté Dukly Jihlava na ledě outsidera soutěže v Kadani. A teprve napotřetí se jim podařilo odvézt si zpět na Vysočinu plný bodový zisk. V předchozích dvou duelech brala Dukla pouze bod za remízu po základní hrací době ve 38. kole. V úterní předehrávce 52. kola se svěřencům trenérů Ujčíka a Nekvasila podařilo ve třetí části otočit nepříznivý vývoj skóre, Dukla prohrávala po čtyřiceti minutách 1:2, a třemi góly v síti Kadaně strhnout výhru na svou stranu. Podíl na výhře měl i dvoubrankový střelec Matěj Pekr.

„Ke třem bodům jsme se zase dostávali velice těžce. Sice jsme oproti předchozím zápasům začali dobře, hned ve druhém střídání byl gól. Potom jsme měli několik šancí, a kdybychom odskočili na rozdíl tří, čtyř branek, nikdo by se nedivil. Ale to je náš letošní problém s Kadaní. Nám se odskočit nepodaří a pak je to drama jako v úterý. I když tentokrát to bylo se šťastným koncem,“ okomentoval začátek zápasu Matěj Pekr.

Ten byl hned u prvního gólu Dukly ve 2. minutě úvodní třetiny. „Dobře jsme napadali rozehrávku Kadaně s kolegy z práce, tedy chci říci z útoku,“ směje se. „Endy (Lukáš Anděl – pozn. red.) vystřelil a puk se od brankáře odrazil ke mně a já ho dorazil do sítě.“

Vedení Dukly vydrželo do 12. minuty, kdy domácí vyrovnali a ve druhé třetině šli kadaňští hokejisté dokonce do vedení. S tím šli i na druhou přestávku, což značí, že v jihlavské kabině asi nebyla příjemná atmosféra. „Nebyla, to je pravda. Proběhla menší bouřka, ale říkali jsme si, že nebudeme zbytečně řvát, že máme dvacet minut, a že máme šanci to otočit, což se i podařilo,“ doplnil příští měsíc dvaatřicetiletý forvard Dukly.

Nabízí se otázka, zda neměli hráči v hlavách blok z toho, že se jim v Kadani v letošní sezoně vůbec nedařilo. „Tak bylo nám to předhazováno, ale já jsem to moc nevnímal, snažil jsem se soustředit na dnešní zápas. Podařilo se nám získat tři body a celkem z výjezdu šest, takže můžeme být spokojeni. Samozřejmě je na čem pracovat, hra ještě není optimální, máme ve hře výpadky,“ zamyslel se Matěj.

Sympatický útočník byl jak u první, tak i poslední branky Dukly v poslední minutě utkání. „Byla to podobná situace jako u prvního gólu. Fronky (Jiří Fronk – pozn. red.) vybojoval puk u mantinelu a poslal mi ho před branku, počkal jsem si, než si brankář lehne a potom jsem mu puk přehodil přes nohu,“ zakončil střelec již osmnácti gólů v letošní sezoně.

Matěj Pekr po výhře v Kadani