6:5p
(3:4, 1:1, 1:0 - 1:0)

Čtyři využité přesilovky pomohly Dukle k výhře nad Hradcem 6:5

20.02.2020 / Milan Horák

Hradec po deseti minutách vedl v CZ LOKO Aréně 4:0. Následně se dvěma góly blýskl Miroslav Juda a jedním gólem Dan Fiala, kteří vrátili Dukle možnost se vrátit do zápasu. Na 4:4 srovnal Richard Pětník, ale Hradec opět odskočil na 5:4 gólem Váchala. Richard Pětník opět srovnal ve třetí třetině na 5:5 a vynutil tak pro svůj tým prodloužení. To rozhodl gólem na 6:5 Tomáš Chlubna a Jihlava tak dokončila fantastický obrat z 0:4 ke dvěma bodům!
20.02.2020 18:00, DHL Superpohár - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Chaloupek (10. Krejčí) – Dvořák, Trávník, Piskač, Černohorský, Smolko, Grauer – Fiala, Juda, Chlubna – Čermák, Krajíček, Brož – Pětník, Zadražil, Doležal – Barák
6

Mountfield HK

Sajdl (22. Tichý) – Naar, Pěnčík, Váchal, Pelda, Janoušek, Voňka, Perička – Poppel, Pinkas, Síla – Tecl, Moravec, Janda – Lukačka, Šedivý, Ďuriš – Lang
5
Branky a nahrávky: 14. Fiala (Zadražil, Trávník), 16. Juda (Doležal, Chlubna), 19. Juda (Barák, Smolko), 22. Pětník (Brož), 51. Pětník (Piskač, Čermák), 65. Chlubna (Černohorský, Čermák) – 4. Moravec (Pěnčík, Janda), 9. Ďuriš (Lang, Pěnčík), 10. Pinkas (Poppel, Síla), 10. Janda (Moravec, Voňka), 40. Váchal (Pěnčík, Poppel). Rozhodčí: Ondráček - Polák, Roupec. Vyloučení: 5:6. Využití: 4:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 168. Střely na branku: 39:30. Průběh utkání: 0:4, 4:4, 4:5, 6:5.

Průběh utkání

Prvních deset minut první třetiny měli ve své režii hosté. Už ve 4. minutě otevřel skóre tvrdou střelou z levého kruhu Petr Moravec. Po pěti minutách rozjásal hostující střídačku v přesilové hře Dalibor Ďuriš, který trefil z levého kruhu přesně pravou šibenici - 0:2. ze hry neuplynuly ani dvě minuty a Hradec se opět radoval. Tadeáš Pinkas ujel oboum bekům Dukly a v předbrankovém prostoru překonal střelou mezi nohy domácího Chaloupka - 0:3. Od gólu Pinkase uplynulo pouze devět vteřin a Chaloupek lovil opět puk ze své klece, kdy se a prosadil tvrdou střelou k tyči Martin Janda a vyhnal Chaloupka z branky, kde ho nahradil Krejčí. Na 1:4 snížil ve 14. minutě Dan Fiala, který tečoval před Sajdlem již střelu z modré z hole Zadražila a kotouč se dostal až za záda gólmana Hradce. O necelé dvě minuty později měla Dukla možnost početní výhody 5 na 4. Po kombinaci se k puku na levém kruhu dostal Chlubna, který vyslal do předbrankového prostoru střílenou přihrávku a Miroslavu Judovi stačilo pouze nastavit hůl tak, aby kotouč změnil směr a zaplul za záda Sajdla - 2:4. Do konce třetiny zbývali dvě minuty a domácí se dostali na rozdíl jediné branky. Skvělou akci předvedla dvojice Barák – Juda. Hráči Dukly se dostali do úniku 2 na 1, několikrát si vyměnili kotouč před Sajdlem, kdy se jako první rozhodl pro střelu Miroslav Juda a snížil tak na rozdíl jediné branky – 3:4.

Druhá třetina začala pro domácí skvěle. Po minutě hry bylo v CZ LOKO Aréně srovnáno - 4:4, když se ke střele dostal Richard Pětník, tu Sajdl ještě stihl vyrazit, ale na jeho následnou dorážku již nedosáhl a lovil puk z branky. Následně ho v brankovišti vystřídal Tichý. Zbytek druhé třetiny se odehrával spíše ve středním pásmu, neboť hru začaly provázet nepřesnosti a ztráty kotouče. Oba celky sice měly šance na vstřelení gólů, ale oba gólmani, kteří vystřídali v brankovišti své předchůdce předváděli skvělé výkony. Ke konci třetiny to vypadalo, že půjdou hráči do kabin za nerozhodného stavu 4:4, ale nakonec měl ve druhé části poslední slovo tým z Hradce. Po kombinaci na modré čáře se ke kotouči na pravé straně kluziště dostal Jakub Váchal a přesnou střelou, která se také otřela o tyč, překonal Krejčího a vrátil vedení na stranu hostů - 4:5.

Třetí třetina se odehrávala spíše ve středním pásmu a na obou celcích byla znát nervozita z výsledku. Domácí doháněli opět jednobrankové manko, hosté nechtěli vedení ztratit. Na obou stranách opět dominovali gólmani. V polovině třetí třetiny se domácí dočkali opět vyrovnání. Piskač vypálil tvrdou střelu z modré čáry, ale na mezikruží ji ještě stihl tečovat Richard Pětník, a svým druhým gólem v zápase také podruhé srovnal stav - 5:5. Do konce třetí části již branka nepadla a hráči se chystali na prodloužení.

Po začátku prodloužení byl vyloučen Chlubna za podrážení a Hradec dostal možnost početní výhody. Ta se Hradci využít nepodařila a Dukla se dostala zpět do hry. 48 vteřin do konce prodloužení byl vyloučen Pěnčík za sekání a Dukla si také mohla v prodloužení vyzkoušet hru 4 na 3. Akci v útočném pásmu založil Patrik Čermák spolu s Jakubem Černohorským. Po kombinaci se následně ke kotouči dostal Tomáš Chlubna a přesnou střelou k tyči rozhodl zápas - 6:5.

Ohlasy trenérů

David Kočí (Mountfield HK): Těžko se mi utkání hodnotí. Měli jsme perfektní začátek a vstup do utkání, kdy hrajeme to, co máme a vedeme 4:0. Jenže pak si začneme dělat některé svoje věci, někteří hráči si začnou dělat to svoje a nedodržují to, co jsme si řekli. Hra zkolabuje a horko těžko se do zápasu vracíme. Dukla pak hrála dobře, dala dva góly, dostala se do zápasu a my jsme se strachovali o výsledek. Je to prostě velká nedisciplinovanost z naší strany.

Štěpán Moravec (HC Dukla Jihlava): Samozřejmě po zaváhání na začátku, kdy měl Hradec parádní vstup do zápasu, jsme si museli vzít time-out. Nevím, jestli to pomohlo, ale každopádně se naše hra srovnala, zabrali jsme a vrátili jsme se do zápasu, což se opravdu cení. Měli jsme pasáže, kdy jsme byli v utkání lepší. Aktivita se ale střídala na obou stranách. Nicméně dva body vidím pro nás jako zasloužené, protože jsme byli v utkání aktivnější. Škoda toho začátku, mohlo to být jiné. Ale hokej bez nervů je nuda (smích). Jasně jsme si řekli, že tento zápas musíme zvládnout, jelikož nás čeká těžká sobota. Ohledně postupu do čtvrtfinále to bude ještě těžké, není totiž v tabulce nic rozhodnutého. Do postupu může sáhnout kdokoliv a já věřím, že to budeme my.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie