Nadstavbovou část uzavře domácí utkání s Baníkem Sokolov

07.03.2020 / Vladimír Šťastný

Poslední utkání nadstavbové části Chance ligy je za dveřmi. Hokejisté Dukly Jihlava ho sehrají na domácím ledě a soupeřem jim bude poslední tým tabulky a zároveň nováček letošního ročníku celek HC Baník Sokolov. V zápase jde i nejde o hodně. Tak předně – jihlavský útočník Adam Zeman slíbil po prohraném derby v Třebíči, že poslední tři zápasy Dukla vyhraje. A sliby se mají plnit. Dvě výhry jsou již na světě, třetí by tak měla přijít v sobotu, ovšem na prvním místě Dukly ve skupině o předkolo play-off to nic nezmění. Ze strany Sokolova může jít o 15.místo tabulky. Sokolov totiž ztrácí na předposlední Kadaň dva body a v případě výhry nad Duklou a klopýtnutí Kadaně by se Baník posunul na předposlední místo. Utkání začíná v CZ LOKO Aréně v sobotu 7. března v tradičních 17:30 hodin.

Vstupenky na zápas Dukla – Sokolov je možné koupit přes Ticketportal, k dispozici je i Automatická pokladna na Infocentru HZS. Pokladny v den utkání otevírají hodinu před úvodním buly.

Organizační opatření domácích zápasů Dukly v sezoně 2019/2020
Divácké soutěže budou v nové sezoně určené malým i velkým divákům
HC Dukla Jihlava má předkolo play-off jisté, začne ho 9. března na ledě soupeře

SOBOTNÍ SOUPEŘ: HC BANÍK SOKOLOV

Jihlavská Dukla se s Baníkem Sokolov střetla v letošním ročníku pětkrát. Historicky první vzájemný mistrovský duel se hrál v Sokolově v polovině října a Dukla zvítězila 5:4. V odvetě, na tehdy ještě Horáckém zimním stadionu, připsala Dukla výhru 6:4. V nadstavbě se hrálo dvakrát v Sokolově a Dukla vyhrála 4:2 a 6:2, v jediném utkání nadstavby na domácím ledě družina trenérů Ujčíka a Nekvasila přispala další výhru 5:0. Suma sumárum, pět utkání o patnáct bodů, z toho pět výher pro Duklu za plný počet bodů a skóre 26:12.

Tým Sokolova se jako nováček Chance ligy pohyboval v letošní sezoně v podstatě po celou základní část na chvostu tabulky. Poslední však byl až do 36. kola celek Kadaně. Ovšem ve vzájemném souboji obou celků, předposlední den roku 2019 právě ve 36. kole, Kadaň na domácím ledě porazila Sokolov po samostatných nájezdech 2:1 a posunula se na 15. místo. Od té chvíle drží černého Petra právě hokejisté Sokolova. Trenérem týmu je Karel Mlejnek, který před angažmá v Sokolově dlouho pracoval jako trenér v Karlových Varech a v Liberci. Jeho asistentem je Petr Holejšovský. Mlejnek však zůstane v Sokolově jako lodivod týmu pouze do konce dubna letošního roku. Nedávno byl jmenován hlavním koučem reprezentace do dvaceti let, takže na lavičce týmu Sokolova již nebude působit. Velkým problémem také bude, že od další sezony klub přijde o velkého partnera – Sokolovskou uhelnou.

Soupiska Sokolova
Realizační tým Sokolova

V brankovišti Sokolova se protočilo již sedm gólmanů. Největší porci zápasů (nastoupil do 23 zápasů) odchytal Jan Bednář. Ten dosáhl průměru obdržené branky na zápas 3,27 a procentuální úspěšnosti zákroků 87,07%. Patnáct zápasů odchytal Jakub Kašpar s úspěšností zákroků 89,47% a průměrem obdržených branek na zápas 2,97. Do devíti zápasů zasáhl David Fečo a Ondřej Kuchař, který již v Sokolově Další gólman Radek Haas nastoupil do šesti utkání, Jaroslav Pavelka a Adam Horák naskočili pouze do jediného a navíc necelého zápasu.

Obránci týmu z posledního místa tabulky mají obecně velmi malou produktivitu. Nejvíce kanadských bodů získal doposud Patrik Kadeřávek, který vstřelil jeden gól a připsal si 14 asistencí. Za ním následuje jedenáctibodový Petr Vodička (2+9) a třetí místo patří Petru Přindišovi s deseti body (1+9). Všichni obránci Sokolova se do černého trefili pouze třináctkrát a jen tři zaznamenali více než jeden gól. Jedná se o Tomáše Pařízka, který vstřelil tři góly a Petra Vodičku s Patrikem Michálkem, kteří trefili soupeřovu síť dvakrát.

Mezi útočníky Sokolova je stále na čele klubového kanadského bodování Jaromír Kverka, který má na svém kontě 40 bodů za 17 gólů a 23 asistencí. Kverka je zároveň nejlépe střílejícím hráčem Sokolova. Mladý útočník však působení v Baníku koncem ledna ukončil a do konce sezony se přemístil do Chomutova. Stejný počet bodů jako Kverka má i Matěj Zadražil (15+25). O pět bodů méně má na svém kontě Tomáš Vracovský (15+20). Ten již také v Sokolově není a sezonu dohrává v extraligové Plzni.

Z hráčů, kteří někdy v minulosti hráli za Duklu, jsou v současném kádru Sokolova Matěj Zadražil a další útočník Martin Osmík a dále obránce Ondřej Šafář.

POSLEDNÍ ZÁPAS SOKOLOVA

57. kolo Chance ligy: HC Baník Sokolov - SK Trhači Kadaň 8:0

Branky a nahrávky: 1. Šik (Zadražil, Grim), 16. Zadražil (Grim), 22. Vodička (Křemen, Urban), 23. Křehlík (Kadeřávek, Rohan), 26. Tureček (Rohan), 49. Rohan (Křemen), 54. Čejka (Hrubec), 59. Přindiš (Zadražil). Rozhodčí: Souček, Barek – Belko, Horažďovský. Vyloučení: 5:6, navíc Foltýn (Kadaň) 10 minut OT. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 47:17. Diváci: 623.

HC Baník Sokolov: Bednář – Přindiš, Vodička, Tureček, Kadeřávek, Záruba, Michálek – Šik, Zadražil, Grim – Urban, Rohan, Křemen – Čejka, Berčík, Hrubec – Petrov, Jiskra, Křehlík.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

51. kolo Chance ligy, 17 února 2020: HC Baník Sokolov - HC Dukla Jihlava 2:6

Branky a nahrávky: 27. Grim (Švec), 46. Čejka (Rohan) – 4. Skořepa (Kolář, Čachotský), 11. Harkabus (Pohl), 17. Protasenja (Fronk), 40. Fronk, 55. Fronk (Piegl, Holý), 57. Skořepa (Čachotský, Jiránek). Rozhodčí: Zubzanda, Micka - Votrubec, Ševic. Vyloučení: 2:2. Bez využití V oslabení: 0:1. Diváci: 520. Střely na branku: 26:31. Vhazování: 22:17. Průběh utkání: 0:3, 1:3, 1:4, 2:4, 2:6.

HC Baník Sokolov: Bednář – Pařízek, Přindiš, Tureček, Kadeřávek, Vodička, Rulík – Urban, Zadražil, Švec – Osmík, Rohan, Křemen – Houška, Uhlík, Grim – Křehlík, Tjurin, Čejka

HC Dukla Jihlava: Brož – Staněk, Pohl, Piegl, Kolář, Půža, Holý, Černohorský – Jiránek, Skořepa, Čachotský – Pekr, Poletín, Anděl – Illéš, Fronk, Protasenja – Zeman, Lichanec, Harkabus.

Jihlavští hokejisté letos nastoupili proti Sokolovu do pěti zápasů a v pěti z nich se radovali z tříbodové výhry. Stoprocentní bilanci měla Dukla i před minulým zápasem proti Ústí a zdárně jí dokončila. Stejný výsledek se čeká tentokrát proti Baníku. Foto: Nela Dittrichová

58. KOLO CHANCE LIGY (28. KOLO NADSTAVBY A), SOBOTA 7. BŘEZNA 2020

AZ RESIDOMO Havířov – Piráti Chomutov (17:00)
HC Stadion Litoměřice – HC Slavia Praha (17:00)
HC ZUBR Přerov – VHK ROBE Vsetín (17:00)
ČEZ Motor České Budějovic – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:00)

58. KOLO CHANCE LIGY (28. KOLO NADSTAVBY B), SOBOTA 7. BŘEZNA 2020

SK Trhači Kadaň – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
LHK Jestřábi Prostějov – Hokej Ústí nad Labem s.r.o. (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov (17:30) - vstupenky zde

Předkolo play-off Chance Ligy, 1. zápasy, pondělí 9. března 2020

7. tým – SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Dukla Jihlava (17:30) - vstupenky zde

Předkolo play-off Chance Ligy, 2. zápasy, úterý 10. března 2020

7. tým – SK Horácká Slavia Třebíč
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Dukla Jihlava (17:30) - vstupenky zde

Předkolo play-off Chance Ligy, 3. zápasy, pátek 13. března 2020

SK Horácká Slavia Třebíč – 7. tým
HC Dukla Jihlava – HC RT TORAX Poruba 2011 - vstupenky zde

TABULKA CHANCE LIGY PO 56. KOLE