Snad si vítěznou sérii přeneseme do další části a budeme vyhrávat dále, doufá Jiří Fronk

08.03.2020 / Tomáš Lysý

Dlouhodobá část Chance Ligy je minulostí. Dukla má za sebou 30 kol základní části i osmadvacet pokračování nadstavby B, do které určitě spadnout nechtěla, ale nakonec v ní vybojovala první místo a celkově jde do předkola z deváté pozice. „Od začátku sezony jsme měli jasný cíl, dostat se do play-off. To se nám nepovedlo. Od druhé půlky sezony bylo cílem dostat se z devátého místa do předkola, což se povedlo, tak aspoň v tomto můžeme jít do předkola se splněným cílem,“ hlásí Jiří Fronk, střelec vítězné branky proti Sokolovu na 2:0.

Poslední tři zápasy, devět bodů. Co zaznělo po porážce v Třebíči, naladit se do předkola na vítěznou vlnu, to se i povedlo, byť výkon proti Sokolovu nebyl optimální. „Nebyl podle našich představ. Ale tři body jsou důležité i na konec této části soutěže, což je hlavní,“ podotýká Jiří Fronk a rozhodně se nemíní vymlouvat na to, že Jihlava nenastoupila v nejsilnější možné sestavě. „Je jedno, s kým nastoupíme. Jestli nám chybí první nebo třetí lajna. Výkon musí být takový, jaký si řekneme, ať už hrajeme v jakékoliv sestavě,“ povídá jasně.

V utkání vstřelil Jiří Fronk svojí jednadvacátou trefu v sezoně a tento gól byl nakonec vítězný, neboť Sokolov stihl jen snížit na 2:1 a zápas nakonec skončil jihlavskou výhrou 3:1. „Šlo o gól v přesilovce, zkoušíme to takhle celou sezonu. Nyní to vyšlo, prostě střela z kruhů,“ vybavuje si rozhodující moment zápasu.

Nyní pro Duklu začíná předkolo play-off, hrané na tři vítězné zápasy. První dva mače začne Jihlava venku, což pro ní v porovnání s předešlými sezonami nebylo zvykem – na ledě Poruby. „Každý se na play-off těší, kvůli tomu také druhou půlku sezony hrajeme,“ usmívá se „Fronky“ a odmítá polemizovat, jestli může být pro Duklu výhoda, že Poruba ve vrchní nadstavbě spíše prohrávala, byť proti těžším soupeřům. „To se uvidí. Nemůžeme přeci říkat, že je někdo horší nebo lepší. Snad si naše vítězství přeneseme do další části a budeme vyhrávat,“ přeje si Jiří Fronk, který však vidí, že Poruba je nyní jiným týmem než v základní části, kdy Jihlavu dvakrát porazila. „V jejich týmu se určitě něco změnilo. My máme porady, videa a budeme se na soupeře snažit co nejlépe připravit, ať už má jakékoliv změny. Prostě abychom předvedli co nejlepší výkon a nejlépe vyhráli,“ uzavírá rozhovor.

Jiří Fronk po výhře nad Sokolovem

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Karel Mlejnek (HC Baník Sokolov)

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov 3:1

Autor videa: HZStv1