Prvním soupeřem Dukly v přípravě bude Horácká Slavia Třebíč

05.08.2020 / Vladimír Šťastný

Dlouho očekávaný první přípravný zápas je za dveřmi. Oproti původnímu plánu, kdy měla Dukla na domácím ledě hostit polský celek JKH GKS Jastrzębie, se ve čtvrtek 6. srpna odehraje na třebíčském ledě duel SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava. Začátek utkání je v 17.30 hodin.

Tento zápas nebyl původně do přípravy naplánován. Poláci měli hrát v rámci turnaje O pohár RT Torax ve středu v Jihlavě a ve čtvrtek v Třebíči, ale oba zápasy byly zrušené kvůli výskytu koronaviru mezi polskými hráči. „Když jsme se dozvěděli, že polský tým nepřijede, snažili jsme se o náhradní program, oslovili jsme nějaké kluby, ale nikdo do Jihlavy nechtěl ve středu přijet. Náš zájem byl hrát po dlouhé době před domácími fanoušky,“ sdělil na začátku týdne jednatel Dukly Bedřich Ščerban.

A protože Třebíč již měla naplánovaný přípravný zápas na úterý 4. srpna s Havlíčkovým Brodem (výhra Třebíče 6:2 – pozn. red.), jediným logickým vyústěním byl čtvrteční termín. První zápas tak Dukla sehraje s dlouholetým prvoligovým rivalem Horáckou Slavií Třebíč. „Jsme už čtyři týdny na ledě a je právě nejvyšší čas zahrát si zápas. Uvidíme ve hře věci, které v tréninku vidět nejsou. Kluky zápas bude bolet, ale my získáme poznatky, které potom můžeme zapojit do dalšího tréninku,“ řekl asistent trenéra Dukly Karel Nekvasil.

Pikantní bude souboj s Třebíčí pro jihlavského Tomáše Havránka, který v loňské sezoně hrál v třebíčském dresu. V obdobné situaci je i Vlastimil Bilčík, který hrál v Třebíči v několika sezonách, naposledy v sezoně 2018/19. V týmu Dukly jsou i další tři hráči, kteří hráli za Horáckou Slavii v mládežnickém věku – Tomáš Čachotský, Jan Brož a Tomáš Fučík. V dresu soupeře mají obdobnou zkušenost – hráli v jihlavském dresu – Šimon Szathmáry a Ondřej Malec.

Utkání na Zimním stadionu města Třebíče - KHNP ARENĚ začíná v 17.30 hodin. Hala bude pro diváky otevřena v 17 hodin a od 16.45 hodin začne prodej vstupenek a to pouze u horní pokladny. Počet vstupenek je omezen na 400 ks a jsou určeny pouze pro fanoušky Třebíče. Vstup do haly je pouze s rouškou a tu musí mít diváci na obličeji po celou dobu zápasu.

Organizační opatření k přípravným zápasům v Třebíči zde