Každý zápas nám ukáže, na čem musíme ještě zapracovat, ví Tomáš Harkabus

02.09.2020 / Tomáš Lysý

Po první třetině přípravného utkání s Havlíčkovým Brodem nebylo co řešit. Jihlavští hokejisté nasázeli svému soupeři sedm branek, nutno však podotknout, že Bruslaři hrají o patro níže, tedy druhou ligu. „Každý zápas je lepší než trénink. V utkání se vždy ukážou a projeví chyby, na kterých by se mělo zapracovat a utkání proti Brodu nám ukázalo, na čem ještě musíme máknout. Každý zápas má cenu,“ hlásí útočník Tomáš Harkabus, jenž v mači zapsal dvě přesné trefy.

Výsledek 7:0 po první třetině je jednoznačný, proto se také tato část hodnotila Tomáši Harkabusovi naprosto nejlépe. Prostřední dvacetiminutovka naopak přinesla polevení a její výsledek byl 1:1. Třetí část naopak Dukla zase vyhrála, tentokrát poměrem 3:2. „V první třetině nám tam napadaly nějaké góly a hráli jsme pěkný hokej. Od druhé části jsme ale polevili a nehráli jsme to, co jsme měli. Tato třetina se mi nehodnotí moc dobře, ale ve třetí dvacetiminutovce jsme se opět vraceli k tomu, co bychom chtěli hrát. Z gólového hlediska se nám zápas povedl, ale nějaké chyby tam samozřejmě byly,“ uvědomuje si “Harky“, který ještě nehrál mač, ve kterém v závěrečných šesti minutách první třetiny padlo pět branek. „To jsem nezažil ani v žácích,“ usmívá se.

Právě jihlavský útočník uzavíral gólový účet první třetiny trefou na 7:0 a také měl konečné slovo v části druhé, když vrátil Dukle sedmibrankové vedení gólem na 8:1. Tomu předcházela pohledná kombinace s Tomášem Chlubnou. „My jsme se ze začátku s Chlupem nepochopili, házeli jsme to oba za obranu. On ale nakonec puk pěkně vybojoval a nahrál mi mezi kruhy, kde jsem byl sám. Zbývalo mi to trefit,“ povídá Tomáš Harkabus.

Po přípravném utkání s druholigovým soupeřem měla Dukla ve čtvrtek hrát doma proti Kladnu, nicméně Rytíři zrušili oba dva poslední přípravné utkání kvůli preventivním opatřením. Během dvou dnů tak Duklu čeká soupeř, který je o dvě patra výše – ve čtvrtek míří Jihlavští do Litvínova. A pevně věřme, že se tento zápas odehraje! „Nejistota je vždycky nepříjemná. Člověk nebo celý tým se připravuje na nějaký zápas a vzápětí Vám ho zruší. To není příjemné. Bohužel teď je situace taková, takže nám nezbývá, než se s tím vypořádat a být připraven na všechno,“ míní jihlavský forvard s číslem 71, jenž věří, že start Chance ligy 12.9. doma proto Prostějovu bude. „Pevně v to doufáme všichni. Už se na začátek ligy těšíme, tak doufáme, že začne,“ vyslovuje Tomáš Harkabus přání nejen za všechny hráče a klubové zaměstnance, ale zřejmě i za všechny fanoušky.

Tomáš Harkabus hodnotí výhru nad Havlíčkovým Brodem

Asistent trenéra Karel Nekvasil po výhře nad H. Brodem 11:3

Záznam utkání: HC Dukla Jihlava – BK Havlíčkův Brod 11:3

Autor videa: HZStv1