Část mojí rodiny Dukle odjakživa fandí, což je pro mě jedině super, říká Filip Eliáš

04.09.2020 / Tomáš Lysý

Další výhra v přípravě. V dosavadních čtyřech přípravných mačích z pěti (a bylo by jich víc, nebýt rušení zápasů kvůli pandemii koronaviru) má Jihlava pozitivní bilanci tří vítězství a pouze jedné porážky. Poslední pozitivní zářez na pažbě zapsali červenožlutí na ledě Litvínova a výhra na ledě extraligisty má svou cenu! „Ukázali jsme naše kvality. Ještě je pořád co zlepšovat, ale ukázalo se, že sílu máme,“ hlásí obránce Filip Eliáš, který se prosadil ve druhém mači za sebou.

Možná by se tak dalo říct, že předsezonní obranná posila Dukly se dostává do výborné střelecké formy. Filip Eliáš se nejprve trefil do sítě druholigového Havlíčkova Brodu a poté dal gól i Litvínovu, jenž hraje o dvě patra výše, v extralize. „Jsem rád, že mi to tam padá. Vždycky jsem byl spíše hráčem do útoku, ale góly jsem moc nedával. Proto mě těší, že mi to tam teď tak padá,“ usmívá se mladý zadák, který si svůj gól i půl den po utkání dokázal dobře vybavit. „Jeli jsme s Tomášem Havránkem a Petrem Lichanecem tři na dva. Zařval jsem si, abych puk dostal do druhé vlny, pustil jsem ho tam a spadl do branky. Super pocit,“ říká pozitivně naladěný zadák.

Po rozkoukávací první třetině se Dukla pořádně dostala do hry, což se projevilo srovnáním ve druhé části. Třetí třetina již jasně patřila červenožlutým, kteří dokázali dát další dvě branky na konečných 3:1. „V první třetině jsme se přizpůsobovali rychlosti, ale pak jsme se soupeři vyrovnali a hráli vyrovnaný zápas. Ukázali jsme naše kvality. Ještě je pořád co zlepšovat, ale ukázalo se, že sílu máme,“ těší Filipa Eliáše, který má zatím ze svého angažmá v Jihlavě velice dobrý pocit. „Tady je to pro mě určitě posun dopředu a doufám že se budu rozvíjet dále. Část mojí rodiny dokonce Dukle odjakživa fandí a určitě se všichni přijedou podívat, takže pro mě jedině super,“ zakončuje rozhovor rodák z Prahy.

Filip Eliáš a Karel Nekvasil hodnotí výhru nad Litvínovem

Autor videa: Tomáš Lysý