Využili jsme přesilovku pět na tři a proto jsme vyhráli, míní Tomáš Čachotský

13.09.2020 / Tomáš Lysý

Úvodní zápas sezony zastihl Tomáše Čachotského ve výborné formě. Vsítil totiž první branku zápasu a tedy i první jihlavský gól nové sezony, poté za nepříznivého stavu 1:2 dokázal pomoct k vyrovnání svou asistencí. „Chtěli jsme doma vyhrát. U soupeře se obměnili trenéři, tak jsme úplně nevěděli, s čím přijedou. Těší nás, že jsme výhře šli naproti a za pomoci výborného Brožáka jsme prostě vyhráli,“ chválí jihlavská persona gólmana Jana Brože, kterého jsme také vyzpovídali.

Čas 20:23. Tak dlouho se v CZ LOKO Aréně čekalo na první branku Dukly v nové sezoně. Zařídil jí (kdo jiný) než Tomáš Čachotský po spolupráci s Jakubem Illéšem (Ile) a Matějem Zadražilem (Dráha). „V rohu jsme dobře forčekovali. Ile parádně vybojoval puk, posunul ho na Dráhu a ten mi ho dal do prázdné brány. Sice se to tam ještě trošku poodráželo, ale do brány jsme ho dostali. Takže dobrý první gól a bylo super, že jsme neprohrávali, ale konečně vedli. Škoda ale, že v následujícím střídání jsme branku dostali,“ byl spokojen „Čagy“ jen napůl.

Byl to ale právě jihlavský lídr, kdo po dalším gólu Prostějova zavelel k obratu. Přihrávkou započal akci, na jejímž konci byla trefa Jiřího Fronka na 2:2. „Prostějov byl při naší přesilovce pět na tři trošku vytaženější. Zkoušel jsem přihrávku přes bránu, bohužel jsem lehce trefil beka do brusle. Puk se tam nějak poodrážel a Fronky už ho po dalším odrazu doklepával do prázdné branky. Těší nás, že jsme využili přesilovku pět na tři. Jak se říká, když nedáte přesilovou hru pěti proti třem, nemůžete vyhrát. My jsme jí využili a proto jsme asi i vyhráli,“ usmívá se Tomáš Čachotský.

Vyhlášený bruslař to neměl v prvním utkání jednoduché, stejně jako většina technických hráčů. Led nebyl úplně ideální, ale to už je na začátku soutěže obehraná písnička. Navíc když se k tomu přidají poměrně vysoké teploty. „První jarní brázda, co k tomu říct. Bohužel tohle pěknému hokeji nenahrává, tento terén. Tak to ale bohužel je,“ ví moc dobře hráč s číslem 90.

Tomáš Čachotský po výhře nad Prostějovem

Na to samé poukázal i gólman Jan Brož. „Byl to hrozně těžký zápas. Led stál od první minuty za … Strašně to klouzalo, puky se zastavovaly. Na tomto ledě bylo těžké hrát, proto jsme rádi, že jsme zápas zvládli,“ byl rád maskovaný muž, který výraznou měrou a 92% úspěšností zákroků pomohl k zisku tří bodů. Velkou pozornost na sebe ale nestrhával. „Někdo mi v kabině děkoval, ale tohle byla práce celého týmu. Kluci super blokovali střely. Není to jen o gólmanovi. Ale třeba o blocích, kdy já nevidím, jako když je šramot před brankou a soupeř hraje v šesti. Prostě najednou je moc hráčů před bránou a musí pomoct i kluci, že zblokují spoustu střel,“ cení si mladý brankář jejich práce.

Jan Brož hodnotí vítězný zápas proti Prostějovu

Tisková konference: Viktor Ujčík (Dukla) – Jiří Šejba (Prostějov)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Dukla – Prostějov 3:2

Autor videa: HZStv1