Jsem rád, že to tam klukům napadalo. Potřebují to, těší Tomáše Fučíka

20.09.2020 / Tomáš Lysý

První zápas od sezony 2012/2013. Tehdy Tomáš Fučík střídal v utkání v Litoměřicích Filipa Novotného za nepříznivého stavu 0:4 a branku už nedostal. Nyní to vypadalo stejně, byl překonán až v závěru. „Zápas to byl těžký. Byli jsme hlavami trošku dole po zápasu v Benátkách, který nám moc nevyšel. Na vstřelený gól jsme strašně dlouho čekali a natrápili se na něj. Ale zaslouženě přišel. Druhý gól nás trošku uklidnil a ve třetí třetině se nám povedl závěr,“ hodnotí naprosto přesně celých 60 minut.

Sympatického gólmana samozřejmě také těší, že po pouze jednom gólu z 39 střel v Benátkách se nyní střelecká produktivita jeho spoluhráčů v poli zlepšila. „Jsem rád, že to tam klukům napadalo, protože to teď určitě potřebují a my se od toho odrazíme do příštího zápasu,“ povídá Tomáš Fučík, jenž přiznal, že před zápasem byl přece jen trošku nervózní. „Kdyby nervozita nebyla, tak to asi není úplně dobře. I pro mě šlo o důležitý zápas a hrozně jsem chtěl, abychom vyhráli. To je celé. Abych maximálně pomohl týmu. To se povedlo a splnil jsem svůj cíl, který jsem si dal,“ říká spokojeně.

Jeho vítězství navíc mohlo být s čistým štítem, bohužel v úplném závěru inkasoval jedinou branku. „Od pokladny jsem si odlehčil, to se asi klukům líbit nebude,“ usmívá se s tím, že nebude muset nic platit za vychytanou nulu. „Ale beru to tak, že člověk má být pokorný. Vážím si vítězství, jedu dále a je pro mě důležitý, že tohle byl vítězný zápas pro celý tým,“ těší ho týmový úspěch, kterému přihlížely i jeho rodiče. „Byli tady a koukali na mě v úrovni branky. Jsou to moji největší fanoušci a s hokejem mě podporují od začátku. Naopak přítelkyně tady zatím není, ale má přijet za dva týdny. Moc se na ní těším,“ hlásí Fůča.

Po více jak sedmi letech se tak znovu postavil do branky. Na svůj první zápas za muže si i po tak dlouhé době přesto vzpomene. „Pamatuji na to, samozřejmě. Žádný hráč nezapomene svůj první zápas. Vzpomínám na něj rád. Střídal jsem Filipa Novotného ve druhé třetině. Párkrát mě to tam trefilo a pamatuji si, že jsem byl též trošku nervózní. Několika zákroky jsem se do toho dostal. Bohužel zápas jsme prohráli, v tom je to dnes příjemnější,“ zakončuje rozhovor jihlavská posila do brankoviště.

Tomáš Fučík po výhře nad Ústím nad Labem

Další velkou měrou přispěl ke třem bodům také útočník Jiří Fronk, který si do začátku sezony přenesl střeleckou formu z uplynulého ročníku. Během tří zápasů dokázal vstřelit tři branky a k nim přidal ještě jednu asistenci. Z celkového počtu zaznamenal bilanci 2+1 právě proti Ústí. „Při prvním gólu jsem skočil ze střídačky. Ile mě našel křižnou přihrávkou a povedla se mi klička do bekhendu. Na druhý gól mi Čagy nahrával křížem, byl jsem sám před brankou a nějak jsem to trefil,“ pochvaluje si souhru s Jakubem Illéšem a Tomášem Čachotským. Fanoušci na sociálních sítích si tak naplno mohli užít video z jeho gólové oslavy. „Přemýšlel jsem, že udělám něco, co tady ještě nebylo. Po celou dobu natáčení mě nic nenapadlo, až před kamerou mě tohle cinklo. Tak jsem to udělal,“ usmívá se Jiří Fronk.

Mladý útočník, který do Dukly přišel loni a letos ho červenožlutí koupili z krachujícího Chomutova, děkuje divákům za účast. Stejně jako Karel Nekvasil na tiskové konferenci. „Jsem rád, že přišlo alespoň těch 554 diváků. V této době je každá noha dobrá. My jsme chtěli napravit pověst nebo výkon z nepovedeného zápasu v Benátkách a to se nám, myslím, povedlo,“ těší „Fronkyho“.

Jiří Fronk hodnotí výhru proti Ústí nad Labem

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) – Jaroslav Roubík (Ústí)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Dukla – Ústí 5:1

Autor videa: HZStv1