5:1
(0:0, 2:0, 3:1)

Dukla doma stále stoprocentní, tentokrát přehrála Ústí 5:1

19.09.2020 / Tomáš Kalas

Na úvodní gól v zápase 3. kola proti Ústí si museli diváci počkat dlouho. Střelecké mlčení prolomil až ve 23. minutě přesným zakončením z kruhu Tomáš Jiránek. Ve vyrovnané druhé třetině přidal další zásah Jiří Fronk, a ačkoliv nebyla Dukla v této pasáži zápasu lepším celkem, vedla o dvě branky. Definitivní potvrzení tříbodového importu pak přinesl pět minut před koncem Jiří Fronk a Dukla zápas dohrávala exhibičně, na 5:0 zvýšil z brejku Jakub Illéš. Hosté pak sice ve vyhroceném závěru snížili, i tak to ale na třech bodech pro domácí nic neměnilo – 5:1.
19.09.2020 17:30, Chance Liga - 3. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Krenželok, Černý, Kolář, Bukač, Bilčík, Mareš, Eliáš – Čachotský, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Hrala, Lichanec, T. Havránek
5

HC Slovan Ústí nad Labem

Haas – Š. Havránek, Drtina, Vala, Vl. Brož, Voženílek, Klikorka – Pšenička, Severa, Matějček – Trávníček, Houška, Svoboda – Tůma, Tlačil, Protasenja – Bláha, Furch, Čermák – Grim
1
Branky a nahrávky: 23. Jiránek (Poletín), 28. Fronk (Illéš), 56. Fronk (Čachotský), 57. Krenželok (Zadražil), 58. Illéš (Fronk) – 60. Houška (Pšenička, Drtina). Rozhodčí: Bejček, Jaroš – Kreuzer, Polonyi. Vyloučení: 6:7. Využití: 1:1. V oslabení: 2:0. Diváci: 554. Střely na branku: 31:26. Zblokované střely: 10:8. Vhazování: 41:20. Průběh utkání: 5:0, 5:1.

Průběh utkání

Na začátku byl k vidění svižný a dynamický hokej, kde určovala tempo hry především Dukla. V úvodu aktivní Matěj Pekr zapsal i dvě šance za sebou, ve kterých však zblízka nedokázal prostřelit Haase v ústecké brance, respektive netrefil branku. Postupem času však tempo opadlo, hra se vlivem přerušování rozkouskovala a hrál se vyrovnaný hokej. Dukla měla nejlepší šanci na prolomení nuly na kontě v první početní výhodě po vyloučení Severy, leč enormní tlak na čtveřici Slovanu dokázali hosté ustát. Ústečtí hráči ukázali své dovednosti na konci třetiny, když po faulu Lichance na exjihlavského Protasenju hráli 120 sekund s jedním hráčem navíc, velký závar v 18. minutě ale domácí dokázali ustát.

Ve 23. minutě se už ale skóre měnilo. Po levém křídle se dostal až do zakončení Tomáš Jiránek a střelou z levého kruhu dokázal skrz betony Haase protlačit kotouč až za brankovou čáru. Hosté na to chtěli okamžitě reagovat a místy Jihlavské přehrávali, ze všech závarů v této pasáži hry ale nedokázali vyrovnat. A tak přišel trest. Z brejkové situace vytěžil maximum Jiří Fronk, z pravého kruhu si vybruslil až před Haase a bekhendovým zakončením pod víko mu nedal žádnou šanci. Herně však výsledek zcela neodpovídal, Slovan hrál směrem dopředu sympaticky a nejvýraznější možnost snížení měl na konci 35. minuty, kdy vyplaval mezi kruhy odražený puk na Bláhu, jehož střelu však vyrazil Fučík.

Severočeši i nadále kousali a využívali chyb domácí obrany. Po jedné takové, kdy špatně rozehrál Bukač, měli hosté brejk 2 na 1, zakončení však šlo jenom do skvěle chytajícího Fučíka, což byla událost 43. minuty. O pár chvil později dostala Jihlava další přesilovku a mačkala v ní svého soka, ale pojišťovací zásah nepřidala. Třetí třetina již poté za moc nestála. Přesto si však v poměrně emotivním závěru našla Jihlava prostor na třetí zásah. Rychlý útočný výpad předvedl na pravém křídle Tomáš Čachotský, na protější straně našel parádním pasem Jiřího Fronka. Fronk z levého kruhu poslal střelu křížem přesně do protipohybu Haase a v čase 55:01 dal domácím klid do závěrečných minut. Ústí sice ještě v závěru třetiny dostalo přesilovku a šlo do risku bez gólmana, to ale vytrestal 185 sekund před koncem zápasu střelou do prázdné zpoza vlastní branky Daniel Krenželok.

Domácí však neměli dost a rozhodli se hostům na cestu domů ještě přisypat pár gólů. Jakub Illéš zužitkoval přihrávku od Fronka a dlouhou kličku úspěšně dotáhl do konce v 58. minutě. Hosté v posledních sekundách špílu ztratili hlavu a Anatolij Protasenja v přerušené hře skočil po Tomáši Havránkovi. Vznikla z toho potyčka, kterou rozhodčí hodně dlouho řešili v podobě trestů. Nakonec z toho byla přesilovka pro Ústí 5 na 4. Ještě 31 sekund před koncem korigoval za Slovan Vladislav Houška, který prostřelil Fučíka z mezikruží.

To už ale bylo skutečně vše. Jihlava i podruhé doma vyhrála, tentokrát poměrem 5:1 a mohla si užít možná poslední děkovačku s fanoušky na hodně dlouhou dobu…

Ohlasy trenérů

Jaroslav Roubík (HC Slovan Ústí nad Labem): Nepovedl se nám úvod zápasu. Jihlava byla lepší a měla tři čtyři šance. Náš brankář je pochytal a díky tomu jsme se udrželi ve hře. Druhou třetinu jsme to zlepšili. Měli jsme v ní dokonce čtyři nebo pět šancí a kdybychom je dali, třetina by skončila 1:1 nebo 2:2 a měli bychom o co hrát. Ale soupeř nám odskočil. Ve třetí třetině bylo utkání vyrovnané. Chvilku mělo šance jedno mužstvo, pak druhé. V závěru dala Dukla tři góly, v klidu si to uhrála a my jí můžeme pogratulovat k vítězství.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Spokojenější jsem, ale začnu jinak než o hokeji. Chceme hrozně moc poděkovat fanouškům, kteří dneska přišli. Moc si jejich podpory vážíme a vážíme si také toho, že dodržovali opatření, která měli. Takže moc vám děkujeme! K zápasu. Souhlasím s kolegou, že v první třetině jsem byli úplně jasně lepší. Měli jsme dát dva tři góly, ale ústecký gólman zachytal výborně. Postupem času se hra trošku srovnala a když jsme udělali nějaké chyby, tak nás podržel náš gólman Fúča, který nás pořád držel ve vedení a pomohl nám. Na konci jsme dokázali ještě více odskočit, čímž se zápas rozhodl a uzavřel.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie