Dukla v sobotu poměří síly se Sokolovem, přidá třetí výhru v řadě?

25.09.2020 / Vladimír Šťastný

Vstup do nové sezony nemají hokejisté jihlavské Dukly vůbec špatný. Kromě zaváhání ve 2. kole v Benátkách nad Jizerou mají na svém kontě již tři výhry a se ziskem devíti bodů jim patří druhé místo v tabulce. Solidní začátek sezony mohou potvrdit již tuto sobotu 26. září 2020, kdy v CZ LOKO Aréně přivítají od 17:30 hodin celek HC Baník Sokolov.

Na zápas platí opět mimořádná organizační opatření vzhledem k současné situaci, zároveň až do odvolání není možné nakupovat vstupenky přes Ticketportal. Koupě je možná pouze na dvou pokladnách CZ LOKO Arény v parku, které otevírají v 16:30 hodin. Automatická pokladna u Infocentra nebude pro prodej vstupenek na toto utkání nastavena. Kvůli nařízení vlády se nebudou prodávat, stejně jako při utkání s Ústím nad Labem, vstupenky na stání. Do sektoru stání A, F a C, které je upraveno na sezení, mají vstup pouze majitelé permanentních vstupenek. Ostatní zájemci o zhlédnutí zápasu si musí zakoupit vstupenky na sezení.

Hokejisté ze Sokolova vstoupili do nové sezony 2020/21 velmi dobře, když dokázali v úvodním kole zvítězit 2:1 na ledě Havířova a poté deklasovali na domácím ledě Litoměřice 12:5. Dále ve 3. kole na Slavii Praha brali bod za remízu 2:2 v základní hrací době, nicméně na body nedosáhli až ve 4. kole, kdy na domácím hřišti podlehli Porubě 2:3. Pokud se podíváme na sedm přípravných zápasů, tak ve dvou z nich zvítězili v základní hrací době, dvakrát zvítězili po samostatných zápasech, dvakrát prohráli a jednou prohráli v prodloužení.

Soupiska Sokolova
Realizační tým Sokolova

Baník Sokolov v loňské premiérové a zároveň nedohrané sezoně obsadil po odehrání nadstavbové části ve skupině o účast v předkole play-off osmou příčku, což odpovídá šestnácté pozici ze šestnácti účastníků. Na nováčkovskou sezonu, která se týmu nevyvedla podle představ, zareagovalo vedení sokolovského klubu do této sezony velkým posilováním týmu. Změny si vyžádalo i složení realizačního týmu, kdy Tomáš Hamara nahradil hlavního kouče Karla Mlejnka, odcházející k české juniorské reprezentaci. Mlejnek si mj. sám Hamaru vybral jako svého nástupce. Jeho asistentem je Petr Holejšovský.

Do brankoviště přišli noví gólmani Jakub Neužil (fantom z Kanadě) a mladičký Oldřich Cichoň, v záloze je také mladičký Adam Horák. Ti nahradili dvojici gólmanů, která v loňské sezoně odchytala nejvíce zápasů; Jana Bednáře a Jakuba Kašpara. Do obrany před letošní sezonou přišli Martin Weinhold, Denis Zeman, František Klejna, Jan Klodner, Dalimil Mikyska, Martin Jandus a jihlavskému publiku známý Jan Pohl. Na druhou stranu ze Sokolova odešli, na poměry loňského kádru, celkem produktivní beci Tomáš Pařízek a Petr Vodička. Kariéru navíc přerušil Ondřej Šafář.

Útočnou vozbu posílili, kromě jiných, zejména Martin Kadlec a David Tůma, kteří budou pro soupeře znamenat velkou ofenzívní hrozbu. V kolonce odchodů mezi útočníky eviduje Sokolov ztrátu hlavně loňského nejproduktivnějšího hráče týmu Matěje Zadražila, který zamířil do Dukly Jihlava, a dále odchod Josefa Stříbrného.

Ze současného kádru HC Baník Sokolov působili v Dukle Jihlava již zmíněný obránce Jan Pohl a útočníci David Tůma a Martin Osmík. S opačnou stranou mají větší či menší zkušenosti jihlavští hráči Tomáš Fučík, Tomáš Harkabus nebo Matěj Zadražil.

POSLEDNÍ ZÁPAS SOKOLOVA

4. kolo Chance ligy: Sokolov – Poruba 2:3

Branky a nahrávky: 16. D. Zeman (D. Tůma, A. Rulík), 24. Šik (J. Pohl) – 10. Endál (Korkiakoski, Stloukal), 22. J. Káňa (Teper, T. Jáchym), 41. Pořízek (Teper) Rozhodčí: Valenta, Zubzanda – Sedláček, Šimán. Vyloučení: 5:5, navíc Vracovský (Sokolov) na 10 minut. Využití: 0:2. Střely na branku: 33:30. Diváci: 724.

Sokolov: Cichoň – Pohl, Weinhold, M. Jandus, Zeman, Přindiš, Klodner, Rulík – Vracovský, Prymula, D. Tůma – M. Kadlec, Gut, Osmík – Švec, T. Rohan, Šik – Jiskra, Vrána, Kropáček.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

58. kolo Chance ligy 2019/2020: Dukla - Sokolov 3:1

Branky a nahrávky: 12. Pekr (Poletín), 14. Fronk (Protasenja, Lichanec), 58. T. Harkabus (Protasenja, Lichanec) – 49. Švec. Rozhodčí: Skopal, Barek – Hejl, Podrazil. Vyloučení: 6:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 899. Střely na branku: 35:15. Průběh utkání: 2:0, 2:1, 3:1.

Dukla: Brož – Pohl, Mareš, Kolář, Bukač, Dvořák, Půža – Jiránek, Fronk, Chlubna – Anděl, Poletín, Pekr – Harkabus, Lichanec, Protasenja – Čermák, Hrala, Zeman

Sokolov: Bednář – Kadeřávek, Záruba, Přindiš, Vodička, Pařízek, Michálek – Švec, Zadražil, Grim – Čejka, Rohan, Hrubec – Adámek, Berčík, Tjurin – Blecha

V posledním vzájemném utkání si Dukla doma poradila se Sokolovem 3:1. Při závěrečné děkovačce asi nikdo nečekal, že na další mistrovský zápas v CZ LOKO Aréně si budou fanoušci muset počkat více než půl roku. Foto: Nela Dittrichová

5. kolo Chance ligy, sobota 26.9.2020:

SK Horácká Slavia Třebíč – SK Trhači Kadaň ODLOŽENO
VHK ROBE Vsetín – SC Kolín ODLOŽENO
HC Slavia Praha – HC Stadion Vrchlabí (16:00)
AZ Heimstaden Havířov – HC ZUBR Přerov (17:00)
HC Stadion Litoměřice - Rytíři Kladno (17:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – DRACI PARS ŠUMPERK (17:00)
HC Frýdek-Místek – HC Slovan Ústí nad Labem (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Benátky nad Jizerou (18:00)

6. kolo Chance ligy, pondělí 28.9.2020:

Předehráno: Rytíři Kladno – HC Slavia Praha 2:4 (16.9.2020)
HC Baník Sokolov – SK Horácká Slavia Třebíč ODLOŽENO
SC Kolín – HC Benátky nad Jizerou ODLOŽENO
HC Slovan Ústí nad Labem – LHK Jestřábi Prostějov (16:00)
SK Trhači Kadaň – HC Frýdek-Místek (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Dukla Jihlava (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Stadion Litoměřice (17:00)
VHK ROBE Vsetín – AZ Heimstaden Havířov (17:00)
HC Stadion Vrchlabí – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
Předehrávka 16. kola: VHK ROBE Vsetín - SK Trhači Kadaň (17:00)
Předehrávka 26. kola: HC Baník Sokolov - HC Benátky nad Jizerou (17:00)

7. kolo Chance ligy, středa 30.9.2020:

Předehrávka, úterý 29.9.2020: HC Baník Sokolov – HC Frýdek-Místek (18:00)
AZ Heimstaden Havířov – SC Kolín ODLOŽENO
SK Horácká Slavia Třebíč – DRACI PARS ŠUMPERK ODLOŽENO
HC Stadion Litoměřice – VHK ROBE Vsetín (17:30)
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Vrchlabí (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – HC Slovan Ústí nad Labem (17:30)
HC Slavia Praha – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC RT Torax Poruba 2011 – Rytíři Kladno (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – SK Trhači Kadaň (18:00)

Tabulka Chance ligy po 4. kole: