2:3p
(1:1, 0:0, 1:1 - 0:1)

Z vyrovnaného zápasu si domácí připisují pouze jeden bod

26.09.2020 / Milan Horák

Dukla přivítala v sobotu doma Baník Sokolov. V polovině druhé třetiny se začal hrát spíše nepohledný hokej pro diváky. Po gólech Harkabuse a Koláře na domácí straně a Prymuly a Guta na straně hostí, se po 60 minutách prodlužovalo. V prodloužení byli úspěšnější hosté. Rozhodující gól si připsal Tomáš Rohan a zajistil svému klubu 2 cenné body do tabulky.
26.09.2020 17:30, Chance Liga - 5. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Krenželok, Černý, Kolář (A), Eliáš, Bilčík, Mareš, Černohorský – Čachotský (C), Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Pekr – Harkabus, Poletín, Chlubna – Havránek, Lichanec, V. Brož
2

HC Baník Sokolov

Hamrla – Pohl (A), Houdek, Jandus, Rulík, Přindiš (A), Zeman – Kadlec, Gut, Šik – Vracovský, Vrána, Tůma – Švec, Rohan, Prymula – Kropáček, Jiskra
3
Branky a nahrávky: 5. Harkabus (Zadražil, Illéš), 57. Kolář (Chlubna) – 7. Prymula (Jandus, Kadlec), 50. Gut (Šik, Kadlec), 62. Rohan (Jandus, Tůma). Rozhodčí: Barek, Pilný – Jindra, Roischel. Vyloučení: 5:5, navíc Fronk (JIH) 5 + do konce utkání. Využití: 2:3. V oslabení: 0:1. Diváci: 694. Střely na branku: 31:41. Průběh utkání: 1:0, 1:2, 2:2, 2:3.

Průběh utkání

Utkání mezi Duklou a Sokolovem začalo ve vysokém tempu. Už ve čtvrté minutě dostala Dukla příležitost početní výhody 5 na 4, kterou následně využila. Tomáš Harkabus obdržel přihrávku od Martina Zadražila na vrcholek levého kruhu a střelou do teploměru rozvlnil síť za zády Hamrly - 1:0. Jihlavské vedení ale netrvalo příliš dlouho. V šesté minutě dostal možnost početní výhody také Sokolov a stejně jako Dukla, tak i Sokolov ji využil. Fučíkovi vypadl po střele kotouč z výstroje a k dorážce se dostal jako první Patrik Prymula, který se těsně před gólmanem Dukly nemýlil a srovnal stav na 1:1. Oba celky si za první třetinu vyzkoušeli ještě každý po jedné početní výhodě, ale ty už zůstaly bezgólové. Hráči šli do kabin za stavu 1:1.

Druhá třetina začala v podobném tempu, jako skončila ta první. Ani přes početní výhody a šance na obou stranách se hra víceméně neměnila, oba celky si hrály tu svojí hru. Gólmani také předváděli skvělé výkony. V polovině třetiny se hra začala spíše přiklánět na stranu Sokolova a Jihlava začala chybovat. Do konce třetiny se stav ani na jedné straně nezměnil a hráči šli do kabin za stále průběžného stavu 1:1.

Dukla začala ze začátku třetí třetiny Sokolov tlačit, neboť plynul stále trest Kadlece z druhé části. Domácí se ani přes početní výhodu k mnoha šancím nedostali. V 50. minutě ale přišel zvrat v utkání. Sokolov hrál opět přesilovku a sehrál ji velice dobře. Kadlecovu střelu od modré vyrazil Fučík před sebe na Šika, který se pokoušel překonat Fučíka podruhé, i tentokrát ale jihlavský gólman odolal. Vyražený kotouč nicméně poslal přímo na hůl Michala Guta, který neměl žádný problém dostat kotouč do odkryté klece Fučíka - 1:2. Vše spělo k tomu, že si Sokolov z Jihlavy odveze plný počet bodů. V 57. minutě ale Jihlava hrála opět přesilovou hru, kterou dokázala využít. Daniel Kolář se dostal ke kotouči na modré čáře a tvrdá rána z jeho hole zaletěla až za záda Hamrly 2:2. Jeho rána nakonec poslala oba celky do prodloužení.

Jelikož Fronk dostal ke konci třetí třetiny trest 5 + do konce utkání, tak se začínalo Sokolovu v prodloužení výrazně lépe. Prodloužení trvalo přesně dvě minuty čistého času. Po křižné přihrávce od Janduse rozhodl zápas svojí střelou z první Tomáš Rohan.

Ohlasy trenérů

Tomáš Hamara (HC Baník Sokolov): Těší nás, že jsme zápas ubojovali. Nic jiného o utkání nemohu říct. Měli jsme těžký začátek a dostali jsme branku v oslabení. Hned jsme se ale nadechli a dokázali využít přesilovku. Trošku jsme se díky tomu dostali do zápasu a vyrovnali hru. Nástup do druhé třetiny a vůbec celá druhá třetina byla z naší strany proflákaná. Mladí kluci měli asi trošku větší sebevědomí. Hodně jsme hořeli a měli jsme štěstí, že Dukla neproměnila několik dobrých šancí. Trošku jsme si to před třetí třetinou vyříkali a nastoupili do ní jako jiné mužstvo. S jiným nasazením a tím, co by nás jako mladý tým mělo zdobit. Dali jsme branku v přesilové hře a zápas se otočil pro nás. Jenže přišel hloupý faul, který se ale může v zápalu boje stát a stal se. Dukla z přesilovky zaslouženě vyrovnala. Rozhodlo prodloužení, ve kterém jsme měli přesilovku čtyři na tři a dokázali jsme jí využít. Za dva body jsme šťastní.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Nezbývá mi než s hodnocením hostí souhlasit. Zápasy Sokolova jsme viděli na videu a jen se nám potvrdilo, že hrají opravdu parádní hokej plný pohybu, agresivity a napadání. Může nás jen mrzet to, že když už jsme měli šance a měli jsme navrch, nedokázali jsme je využít. Ale je to začátek sezony a zápasů zatím nemáme odehraných tolik, jelikož příprava byla taková, jaká byla. Nemohu našim klukům upřít snahu a bojovnost, jenže dneska to na soupeře nestačilo. Jsme hrozně rádi, že se nám aspoň podařilo vyrovnat. Mrzí mě přesilovka na začátku třetí třetiny, protože jí umíme zahrát daleko lépe. Ale asi i na nás dolehla nějaká nervozita z toho, že bychom mohli jít zase do vedení (úsměv). Ale to se stane. Náš gólman Fučík podal vynikající výkon, opět vlastně v dalším zápase, který odchytal, podal velmi dobrý výkon. V prodloužení jsme hráli oslabení tři na čtyři a soupeř hrál přesilovku velmi dobře, chytře. Může se stát, že to tam takhle někde projde, to je hokej. Ale mohu pochválit náš tým, že i přes nepříznivý vývoj nesložil zbraně, že jsme dokázali v závěru vyrovnat a za bod jsem rád.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie