Každý gól je pro mě radostí, protože jich moc nedávám, hlásí Tomáš Havránek

01.10.2020 / Tomáš Lysý

V sedmém kole smazal svou nulu z konta vstřelených branek. Tomáš Havránek dal branku v ten nejlepší čas, tedy v době, kdy Dukla držela hubený náskok 3:2. Po výborné práci a napadání se šikovný hráč dostal k puku, vykoupal brankáře a krásně zavěsil. Navíc svůj gól ještě trošku provokativně oslavil. „Bylo to vyústění celé situace. S kluky z Vrchlabí jsme se hádali, byla tam nějaká potyčka. Takže jsem byl po gólu v laufu. Chtěl jsem to udělat a prostě to tak bylo,“ směje se odchovanec Žďáru nad Sázavou.

Celkově se na zápas dalo velice dobře dívat. Ze strany Dukly byl k vidění aktivní hokej plný bruslení a také Vrchlabí nezůstávalo pozadu. „Je úplně jedno, proti komu hrajeme. Chceme hrát aktivní hokej. Zatím nám to vychází a myslím, že to bude vycházet i dále. Hrajeme dobře, dáváme góly. Napadání nám v tom jenom pomáhá. Jsme rychlí, takže myslím, že nám tohle sedí. Třeba i v Šumperku jsme si říkali, že každý tým je nepříjemný. Vrchlabí dlouho nehrálo, ale mělo body proti vedoucí Porubě. V zápasu jsme si plnili to, s čím jsme do něj šli. Proto naše hra tak vypadala a vyhráli jsme,“ těší Tomáše Havránka tříbodové vítězství.

Mladý útočník měl prsty již v první brance, kdy byl na začátku celé akce výborné práce kompletní pětice hráčů. „Snad všicí jsme se dotkli puku. Bylo to o napadání. Soupeř neměl moc času, takže po každé střele jsme byli první u puku. Byli jsme prostě na puku a gól naší aktivitu a naší hru jen vylepšil,“ myslí si „Havran“, kterého souhra formace Havránek – Lichanec – Brož moc těšila. „Naší lajně to tentokrát klapalo, takže jenom spokojenost. Že naše lajna dala góly, to je jenom plus a jsme za to rádi,“ usmívá se.

Právě tato formace se zasloužila i o čtvrtý gól, kterým se Dukla dostala zpět do dvoubrankového vedení. „Viděl jsem Víťu Brože nebo Lichyho, jak napadá levého beka, tedy z naší strany pravého. Otočil se zády a trošku jsem šel na risk, že to obránce bude dávat na střed, když byl zády. Dal to tam, akorát ne na kluky, ale na mě a gól,“ popisuje lakonicky svojí krásnou trefu, při které kličkou vykoupal gólmana a zavěsil do prázdné klece. „Já těch gólů nikdy moc nedával. Pro mě je každý gól radost a jsem za něj strašně rád,“ říká technicky skvěle vybavený útočník, který po brance ještě prohodil něco směrem k soupeři. „Bylo to vyústění celé situace. S kluky z Vrchlabí jsme se hádali, byla tam nějaká potyčka. Takže jsem byl po gólu v laufu. Chtěl jsem to udělat a prostě to tak bylo,“ směje se.

Tomáš Havránek po vítězství nad Vrchlabím

Tisková konference: Karel Nekvasil – Václav Baďouček

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Dukla – Vrchlabí 5:3

Autor videa: HZStv1