Soupeř měl s naším bruslením problémy, ví Peter Lichanec

01.10.2020 / Tomáš Lysý

Splněné pokyny, pět gólů, tři body doma. Pakliže by tak skončil každý zápas Dukly, určitě by se červenožlutá ekipa nezlobila. Jihlavští doma porazili Vrchlabí 5:3, dotáhli se bodově na vedoucí Porubu a mají na svém kontě 16 bodů z 21 možných. „Jdeme zápas od zápasu, chceme vyhrávat. Ale teď nerozhoduje, jestli jsme první nebo druzí. To bude rozhodovat až na konci,“ uvědomuje si slovenský forvard Peter Lichanec.

Jihlavští vyhráli i díky tomu, že dle Peťa přesně dodržovali to, co jim trenéři řekli. „Plnili jsme to, co nám trenér nakázal. Hráli jsme dobře kombinačně a také jsme bruslili. Víceméně jsme soupeře do nebezpečných příležitostí nepouštěli. A když už je měli, tak jsme je ubránili,“ hlásí sympatický útočník a se smíchem poukazuje na to, jak Dukla došla ke třem bodům: „Tak dali jsme pět gólů a oni jen tři.“

Právě dobré napadání dělalo nováčkovi soutěže, který v předešlém kole skolil lídra tabulky z Poruby, velké potíže. „Ano, měli s tím problémy, neboť jsme bruslili, hráli jsme kompaktně a byli jsme všichni na místech, na kterých jsme měli být. Tentokrát nám to vycházelo, dali jsme góly a je třeba v tom pokračovat,“ říká důrazně „Lichy“.

Ten jako první otevřel skóre zápasu, když se prosadil úspěšnou dorážkou. „Konečně! Byla to výborná práce celé pětky. Havran to posunul na modrou čáru ze situace, kdy jsme napadali jejich rozehrávku. Nahozený puk od Marešáka šel na branku, odrazil se a já jsem ho rychle dorazil,“ popisuje svojí gólovou situaci. V dalším přerušení pak na Peťovu počest zahrála písnička odkazující na město, ze kterého pochází, načež Peter sympaticky zamával směrem k hudební produkci. „Já to poslouchám stále a všude, tak si z toho už robím srandu. Je to úsměvný song. A jaký? To prozraďte vy,“ směje se Peter Lichanec, rodák z Prievidze. A jestli Vás opravdu zajímá, o co se jedná, podívejte se na písničku Prievidza od slovenské skupiny Karpina, což je remix mnohem známějšího dílka Amerika od Rammsteinů.

Peter Lichanec hodnotí výhru nad Vrchlabím

Tisková konference: Karel Nekvasil – Václav Baďouček

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: Dukla – Vrchlabí 5:3

Autor videa: HZStv1