V obětavosti a padání do střel nám není co vytknout. Ale proměnili jsme málo šancí, říká Jiří Fronk

10.01.2021 / Tomáš Lysý

Hned po návratu do Jihlavy z hostování v Litvínově se opět uvedl brankou. Jiří Fronk tak potvrdil, že je oprávněně nejlepším kanonýrem Dukly a v šestnáctém utkání dal desátou branku. Bohužel tentokrát jeho trefa na tři body nestačila. „Kdybychom dali v první třetině dva nebo tři góly, mohl zápas vypadat jinak. To se pak odrazilo v celém utkání,“ lituje gólové produktivity jihlavský útočník a statistika mu dává za pravdu. Jihlava dala jen tři branky z 55 střel a následně padla v nájezdech.

„Začali jsme dobře, tak, jak jsme si řekli. Benátky mají mladý tým, tak jsme jim hlavně při rozehrávce nechtěli dát moc prostoru. To znamená dost napadat a dostat soupeře pod tlak, což se povedlo a první třetina byla na jednu bránu. Bohužel tam padl jen jeden gól a to se pak odrazilo v celém utkání. Z toho, kolik času jsme byli na puku, jsme proměnili málo šancí a naopak dostali jsme bohužel nešťastné góly,“ začíná hodnocení zápasu Jiří Fronk a s jeho větami se dá jen souhlasit. Dukle totiž tentokrát nepřála ani branková konstrukce, za odchovancem havlíčkobrodského hokeje a nyní benáteckým gólmanem Danielem Králem i dvakrát zvonilo břevno. „Střely byly. Jim zachytal dobře gólman, měli štěstí, břevno, nějaké puky skončily brankové čáře nebo v brankovišti…,“ vypočítává dílčí střelecké neúspěchy jihlavský útočník.

Jemu se naopak branku dát podařilo, když nedlouho po srovnání Benátek na 1:1 vrátil Dukle vedení. Při své individuální akci sice čekal, že pojede s parťákem do situace dva na jednoho, ale to se nestalo. Přesto branka padla po tom, co celou akci započal Matěj Zadražil. „Nejprve byl vypíchlý puk od Dráhy na naší modré. Jel jsem jeden na jednoho, ale myslel jsem, že se mnou někdo jede. Zahlédl jsem totiž po levé straně nějaké červené triko. Ale pak jsem zjistil, že tam nikdo nebyl. Zkusil jsem to, dostal jsem se za beka a se štěstím tedy, protože jsem gólmanovi mířil mezi nohy, to spadlo k tyčce,“ popisuje svojí desátou trefu v sezoně.

Ačkoliv jihlavští hráči v závěru při jednobrankovém vedení opět padali do střel a hráli obětavě, třibodové ovoce tentokrát ze stromu výher neutrhli. „Měli jsme zblokvoané střely, obětavost tam byla a v tomto případě není do vytknout. Při vyrovnávacím gólu padli dva nebo tři lidi do střely, ale puk propadl k tyčce. To se stává,“ ví moc dobře Jiří Fronk, že hokej přináší i takové situace.

O osudu zápasu tak rozhodovaly samostatné nájezdy, kde nejprve mečbol nevyužily Benátky a poté Jihlava. Poté už se hosté radovali. Jedno ze sedmi jihlavských trestných střílení jel i Jiří Fronk a jen těsně nezvýšil na 2:0. „Udělal jsem přesně, co jsem chtěl. Bohužel prostě z mého pohledu byla půlka brány prázdná a nezakončil jsem tak, jak to bylo plánované. Asi ujelo nebo jsem to netrefil, nevím,“ uzavírá „Fronky“ rozhovor pohledem na nájezdy, které liberecká farma vyhrála 3:2 a celkově zápas 4:3.

Matěj Pekr po porážce s Benátkami 3:4 sn.

Hodnocení trenérů: Viktor Ujčík (Dukla) – Antonín Nečas (Benátky)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Benátky nad Jizerou 3:4 sn.

Autor videa: HokejkaTV