V Přerově si vezmeme tři body zpět a jsme si kvit, hlásí odhodlaně Josef Skořepa

28.01.2021 / Tomáš Lysý

Do utkání s Přerovem byla Jihlava posledním celkem Chance Ligy, jenž doposud na domácím ledě neprohrál za nula bodů. Nyní už to neplatí, jelikož proti Zubrům museli hokejisté Dukly od konce první třetiny dotahovat ztrátu a nakonec se jim to, možná i bez malé pomoci štěstí, nepodařilo. „Kdybychom dali gól, musel by zápas otáčet soupeř. Jenže Přerov dal ve dvou třetinách dvě branky a dohánět jsme museli my. Chtěli jsme přidat dalšího, ale bohužel přišel až ke konci a soupeř se pak prosadil do prázdné branky,“ popisuje výstižně celý zápas kapitán červenožlutých Josef Skořepa.

Proti soupeřům typu Přerova, který je znám svojí hrou, je důležité vstřelit první branku. Pakliže se tak nestane, je zaděláno na problém. Stejné to bylo poslední lednovou středu v CZ LOKO Aréně, kde Dukla z úvodního tlaku neskórovala. „Špatně bylo, že jsme v první třetině nedali nějaké šance. Pokud bychom je proměnili, tak by byl zápas jinačí a mohu říct, že bychom dokázali i vyhrát,“ myslí si Josef Skořepa a pokračuje: „Do třetí třetiny jsme šli s tím, že chceme dát v přesilovce co nejrychlejší gól. To se nám díkybohu povedlo. Jenže jsme hned z jejich přesilovky inkasovali branku. Chtěli jsme přidat další gól, ale ten bohužel padl až na konci a vzápětí přišel obdržený gól do prázdné branky,“ popisuje klíčové momenty zápasu.

Hned po snížení Dukly na 1:2 přišlo možná trošku zbytečné jihlavské vyloučení a Přerov měl možnost odskočit znovu na dvě branky, kterou využil. „K vylučováním bych se nechtěl moc vyjadřovat, jelikož to bylo na obě strany takové podivné. Ale na to se nemůžeme vymlouvat. Chceme každý zápas vyhrát a nyní se musíme připravit na Kladno,“ hlásí Josef Skořepa.

Po dalším snížení na 2:3, při hře bez gólmana, se jihlavská střídačka odhodlala k pokračující hře bez brankáře. Matěj Pekr, který parádně trefil snižující gól na 2:3, vzápětí měl podobnou pozici ke skórování, jenže puk mu zlověstně přeskočil hokejku. Ono pověstné štěstí se tak k Dukle otočilo možná trošku zády, ovšem Josef Skořepa věří, že hned v dalším mači se přívětivá tvář paní Štěstěny nakloní zpět. „Co k tomu říct. Matěj je střelec a když mu to jednou z deseti střel nevyjde, no tak ježišmarjá, mu to nevyjde… Důležité je, aby to vyšlo v sobotu proti Kladnu."

Na očekávaném taháku Chance Ligy budou diváci, jako již několik měsíců po sobě, opět chybět. A zdá se, že do ochozů se vinou koronavirové situace jen tak nevrátí. Bohužel zrovna v době, kdy Dukla hraje na špici tabulky a předvádí dobré výkony, fanoušci do hlediště nemohou. A že by poptávka určitě byla. „My jsme Dukla Jihlava, jsme větší tahák než Kladno. Ale doba je taková, že se s tím musíme smířit a spousta mužstev si už zvykla na to, že nikdo nechodí. Doufám, že příští sezonu to bude jinačí,“ vyslovuje na závěr rozhovoru přání nejen všech sportovních fanoušků.

Josef Skořepa po domácí porážce proti Přerovu

Hodnocení trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) – Vladimír Kočara (Přerov)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC ZUBR Přerov 2:4

Autor videa: hokejkaTV