2:4
(0:1, 0:1, 2:2)

První střetnutí mezi Přerovem a Duklou ovládli Zubři

27.01.2021 / Milan Horák

I přes veškerý tlak Dukly a nespočet přesilových her a šancí Dukla celý zápas dotahovala. Na rozdíl jedné branky snížil ve třetí třetině Skořepa a dostal Duklu zpět do zápasu, Pšurný však rázem vrátil Přerovu vedení o dvě branky. Pár minut před koncem se při hře 6 na 5 trefil Matěj Pekr a Dukla byla opět zpět v zápase. Gólem do prázdné branky ale potvrdil výhru Přerova Jan Štefek.
27.01.2021 17:30, Chance Liga - 9. kolo

HC Dukla Jihlava

Fučík – Dundáček, Kolář, Černý, Strejček, Bilčík, Dvořák, Eliáš – Čachotský, Skořepa, Havránek – Jiránek, Fronk, Illéš – Harkabus, Zadražil, Pekr – Brož, Lichanec, Chlubna
2

HC ZUBR Přerov

Holík – Hrabal, Černý, Zbořil, Forman, Mlčák, Dluhoš – Doležal, Pšurný, Dostálek – Süss, Hejcman, Číp – Štefka, Macuh, Ryšavý - Svoboda, Indrák, Goiš – Dobša
4
Branky a nahrávky: 41. Skořepa (Pekr, Čachotský), 57. Pekr (Čachotský) – 18. Hrabal (Štefka, Macuh), 24. Číp (Zbořil, Hejcman), 44. Pšurný (R. Černý, Hrabal), 60. Štefka (Macuh, R. Černý). Rozhodčí: Jechoutek, Jaroš - Jindra, Hnát. Vyloučení: 6:9, navíc Hejcman (PRE) 10 min. Využití: 1:2. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 33:20. Průběh utkání: 0:2, 1:2, 1:3, 2:3, 2:4.

Průběh utkání

Dukla se poprvé v sezoně střetla s Přerovem. Prvních deset minut první třetiny se hrálo, až na pár výjimek, prakticky bez přerušení. Dukla se dostala více do hry po nepřesnostech na straně Přerova a měla značně více ze hry. I přes veškerý tlak a šance se však domácí velice trápili v koncovce. Skóre otevřel až ke konci třetiny Josef Hrabal, který obdržel přihrávku před branku Fučíka, zamíchal a trefil se přesně mezi nohy gólmana Dukly - 0:1. Do kabin šli spokojenější hráči Přerova.

Do druhé třetiny vstoupili domácí ve vysokém tempu za účelem vyrovnání. Ve 25. minutě se ale opět radovali hosté. Kotouč se po souhře v útočném pásmu dostal až k Radku Čípovi, který z bezprostřední blízkosti rychlou střelou překonal Fučíka a zařídil pro svůj celek dvoubrankový náskok - 0:2. Ačkoliv zbývalo stále dost času a hru provázela řada přesilových her, skóre se do konce třetiny již nezměnilo.

Po začátku třetí třetiny se po vyhraném buly Dukla ihned dostala do útočného pásma. Ze hry uplynulo pouze pár vteřin a Dukla se dostala do zápasu. Josef Skořepa se dostal ke kotouči na hraně brankoviště. Postavení si však pohlídal a po přihrávce od Pekra neměl žádný problém uklidit puk za záda Holíka, a vykřesal tak pro domácí naději na zvrat zápasu. Netrvalo ale dlouho a Přerov opět odskočil na rozdíl dvou branek. Kombinace v útočném pásmu mezi Hrabalem a Černým skončila až na pravém kruhu u Romana Pšurného, který vypálil z první a trefil přesně pravou šibenici Fučíkovy klece - 1:3. Dukla to v závěru utkání zkusila se šesti hráči v poli. Tuto šanci se dokázalo domácím využít, neboť Matěj Pekr dostal přesnou přihrávku od Čachotského na modrou čáru a tvrdou střelou prostřelil snad i lapačku Holíka, který si na kotouč sáhl - 2:3. Vítězství Zubru potvrdil v poslední minutě gólem na 2:4 do prázdné branky Jan Štefka.

Ohlasy trenérů

Vladimír Kočara (HC ZUBR Přerov): Panuje velká spokojenost. Kluci si do puntíku plnili to, na co jsme se chystali. Dukla má velkou sílu a ze začátku jsme měli co dělat, abychom se tempu přizpůsobili. Ale s přibývajícím časem šel zápas na naší stranu a zaslouženě jsme vyhráli. Zlomovým momentem mohla být naše využitá přesilovka na 3:1, ale celkově jsme odehráli výborný zápas. Kluci si vše plnili a měli jsme v bráně "Holase", který opět zachytal spolehlivě. A jedeme dál.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Výsledkově se zápas hodnotí hůře. Jeho začátek byl z naší strany velice dobrý, ale bohužel jsme z něho nedokázali vytěžit gól, i když jsme šance měli. Gólman soupeře chytal velice dobře. Nevypadávaly z něj puky a když jsme v šanci byli, tak jsme ho trefili třeba do břicha. Paradoxně nás zabrzdila naše přesilovka, která se nám vůbec nepovedla a trošku nás srazila dolů. Pak Přerov dokázal v první třetině vsítit branku. Druhá část byla ovlivněna mrakem vyloučených hráčů a přesilovky také nebyly, jak jsme si představovali a také jsme si s nimi nepomohli. Přerov naopak jednu využil. Do třetí třetiny jsme měli dobrý vstup a konečně jsme využili přesilovou hru. Naše hra se zlepšila a bohužel, že jsme na konci nedokázali po snížení při hře šest na čtyři vyrovnat. Do konce byly tři minuty a věřili jsme, že vyrovnání přijde. Šance tam byla, ale bohužel jsme inkasovali gól do prázdné branky.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie