Byl to takový větrák, ale spadl tam a počítá se, říká Jan Strejček o své brance

21.02.2021 / Redakce

Dílčí cíl splněn, tři body ze zápasu proti Stadionu Litoměřice jsou doma. Velkou zásluhu na tom má i obránce Jan Strejček, který zřejmě narušil taktické plány soupeře do druhé třetiny, jelikož hned ve 21. minutě skóroval na 3:0. A jak Honza prozradil, právě více střel byl jedním z plánů pro tento zápas. „Přišlo nám, že jsme v posledních zápasech málo stříleli. Řekli jsme si, že budeme více házet puky na bránu, budeme tam dávat klíny a vyplatilo se nám to,“ je rád obránce s číslem 93.

Na svojí trefu dlouho čekal, nicméně v novém roce se trefil již podruhé. K obětavosti a bojovnosti, která je pro Jana Strejčka charakteristická, tak začíná přidávat i produktivitu. „Nebyla to žádná bomba k tyči, ale spíše takový větrák. Gólman neviděl, zaplachtilo to tam a počítá se,“ hodnotí svůj gól na 3:0, který zaznamenal v čase 20:40. Proti svému bývalému týmu se tak pořádně ukázal. „Prémie za poražení Litoměřic nebyla vypsaná z mé strany žádná, ale hecování bylo. Hokejista se chce proti bývalému týmu vždycky ukázat. Ale jinak mi přišlo, že jsem do zápasu dal všechno, jako do každého,“ povídá sympatický bek.

Výhra tak přišla včas, neboť se Litoměřice k Jihlavě nepříjemně blížily a cílem Dukly je být do první čtyřky, tedy vyhnout se ošidnému předkolu. „Měli jsme dvě porážky za sebou a potřebovali se zvednout, potřebovali jsme být tým, potřebovali jsme se zlepšit do útoku a do obrany. Gólman nás navíc skvěle podržel a přineslo nám to ovoce,“ myslí si Jan Strejček, který hodně volného času tráví se svým parťákem z obrany Vlastimilem Bilčíkem. „Rozumíme si. Bydlíme ve stejném baráku, chodíme spolu na tréninky i z tréninků. Občas zajdeme do výdejního okénka nebo si pustíme film. Je to něco jiného než na ledě. A na seriálu se vždycky shodneme, většinou kriminálka nebo seriál,“ usmívá se.

Jan Strejček po výhře nad Litoměřicemi

Vítězný zápas se hodnotil dobře také Richardu Cachnínovi. Ještě aby ne, když Dukla získala tři body a výrazně si zlepšila v posledních zápasech trošku vychýlenou mušku. „Podali jsme dobrý výkon a už od začátku jsme si plnili věci. Jen přišla zbytečná vyloučení, kterých bylo docela dost. Ale ubránili jsme je a Maks nás podpořil v bráně. Máme tři body, které jsme potřebovali,“ povídá mladý hokejista, který nastoupil do teprve druhého utkání za Duklu a také druhého utkání v sezoně. „Před prvním zápasem jsem byl dost nervózní, jelikož to byl první zápas po čtyřech měsících. Do druhého zápasu jsem šel s tím, že nemám co ztratit, už jsem měl i něco natrénováno. Už jsem se do toho trošku i dostal a dneska to bylo dobré. Navíc jsem měl ve druhé lajně výborné hráče Jirase a Fronkyho,“ hodnotí zápas „Cemba“, který doposud hrál za Havlíčkův Brod, jenže druhá liga kvůli současnému dění stojí.

Jméno Richard Cachnín není jihlavským fanouškům neznámé. Vždyť Richard Cachnín starší hrával za Duklu tři a půl sezony. Pamětníci si jistě vzpomenou na jeho helmu, díky které byl na ledě nepřehlédnutelný. „Já se s ním o hokeji doma moc nebavím. Helmu jsem tady nafasoval a o tátovi vím, že s tou svojí vypadal jako exot,“ rozesměje se talentovaný hokejista a odmítá, že by tímto slovem otce nějak naštval. „On to asi o sobě ví. Je taková vtipná povaha, bere to. A taky říkal, že by se konečně už rád podíval i na nějaký ten zápas, ale zatím to sleduje jen přes internet,“ dodává dvacetiletý forvard.

Richard Cachnín hodnotí výhru nad Litoměřicemi

Autor videa: Tomáš Lysý