6:0
(2:0, 2:0, 2:0)

První nula pro Maxima! Šest gólů si odvezly domů Litoměřice

20.02.2021 / Tomáš Kalas

Úspěšný zápas mají za sebou jihlavští hokejisté na domácím ledě. Proti Litoměřicím šli za třemi body už od první třetiny a dvoubrankové vedení po dvaceti minutách se nakonec postupně navyšovalo až na výhru 6:0! Skvělým výkonem se blýskl Maxim Zhukov, který předvedl 30 zákroků a výrazně tak napomohl tříbodovému zisku Jihlavy, která zůstává na třetím místě.
20.02.2021 17:30, Chance Liga - 29. kolo

HC Dukla Jihlava

Žukov – Kolář, Mareš, Dundáček, Černý, Bilčík, Strejček, Eliáš – Harkabus, Zadražil, Illéš – Jiránek, Fronk, Cachnín – Čachotský, Skořepa, Pekr – Havránek, Lichanec, V. Brož
6

HC Stadion Litoměřice

Král (34. Beran) – Marcel, Baláž, Výtisk, Holý, Kremláček, Jebavý, Tomek – T. Svoboda, Válek, Kadlec – Beran, Miškář, Procházka – Konečný, Urban, P. Svoboda – Pajer, Šapovaliv, Jánský
0
Branky a nahrávky: 15. Havránek (V. Brož, Strejček), 20. Kolář (Havránek), 21. Strejček (Fronk), 34. Zadražil (Harkabus, Illéš), 54. Skořepa (Čachotský), 56. Skořepa (Čachotský). Rozhodčí: Barek, Marek – Zídek, Bohuněk. Vyloučení: 9:6. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 0. Střely na branku: 34:30. Zblokované střely: 9:10. Vhazování: 39:20. Průběh utkání: 6:0.

Průběh utkání

Zápas od první minuty nabízel relativně pohlednou a ofenzivní podívanou. Mírnou převahu však měla Jihlava a mohla jít do vedení poté, co Dundáček na konci sedmé minuty napřáhl ke střele z modré, leč napálil jenom levou tyčku branky Tomáše Krále. Prakticky z protiútoku však Stadion ujel do přečíslení a Konečný mohl dát hostům vedení, leč Zhukov jeho šanci dokonale zastavil lapačkou. Aktivnější Jihlava se nakonec dostala na začátku 15. minuty do vedení, když Tomáš Havránek napřáhl na modré a díky teči jednoho z obránců propadl puk až za záda Krále. Stadionu do závěru třetiny nepomohlo oslabení 3 na 5, do kterého se dostal po faulu Kremláčka a Kadlece, jehož zásah hokejkou do obličeje Zadražila skončil čtyřmi trestnými minutami. Jihlava využila až následnou početní výhodu. Daniel Kolář se z otočky odhodlal ke střele z pravého kruhu, která jenom 3,3 sekundy před koncem propadla za Králova záda.

40 sekund stačilo ve druhé třetině Dukle k tomu, aby si vybudovala už komfortní tříbrankový náskok. Fronk vyhrál buly pod sebe na Jana Strejčka, který se svému bývalému chlebodárci „odvděčil“ přesným zakončením od modré. Následně však na trestné seděl Skořepa a mohl sledovat, jak na konci 23. minuty Matěj Beran zametl puk po křižné přihrávce za záda Zhukova. Jenže došlo předtím k posunutí branky, tudíž se po krátké poradě pokračovalo dále za stavu 3:0. Na straně domácích už byla vidět určitá lehkost, která vzešla ve čtvrtou branku ve 34. minutě. Matěj Zadražil sice v předbrankovém prostoru upadl, i to ale stačilo na úspěšnou teč pokusu Tomáše Harkabuse, čímž vyhnal Tomáše Krále na střídačku. Stadion byl však směrem dopředu taktéž nebezpečný, ale veškeré jejich šance skvěle likvidoval Maksim Zhukov. Vyšvihl se i proti úniku Tomáše Svobody v 37. minutě, který zneškodnil betonem.

Třetí třetina dlouho nemohla nabídnout větší vzrušení. Dukla si s přehledem hlídala svůj čtyřbrankový náskok a na hře to bylo znát. Ačkoliv byl sedm minut před koncem zápasu vyloučen Matěj Zadražil, domácím to vůbec nevadilo a přidali na konto zdecimovaných Litoměřických další branku. Tomáš Čachotský rozjel v oslabení brejk po pravém křídle, v ideální moment pak píchl kotouč pro Josefa Skořepu, který prostřelil Adama Berana mezi betony. A z domácí strany to nebylo vše, dvě sekundy před vypršením 56. minuty našel Čachotský ideální zadovkou Josefa Skořepu, který ustanovil konečný výsledek zápasu, a to 6:0.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Výsledek 0:6 asi neodpovídá průběhu zápasu a je to pro nás krutý výsledek. Na druhou stranu, my jsme si za první třetinu asi nic jiného nezasloužili. Po dobré sérii, co jsme měli, jsme hráli bez respektu. Nechtělo se nám pracovat na obranné polovině a nevyhráli jsme jediný osobní souboj. A můžeme si třeba říkat, že domácí gólman podal výborný výkon, což je pravda... Ale já doufám, že je to facka, co nám otevře oči a na závěr sezony začneme pracovat tak, jak máme, protože tentokrát jsme opravdu nepracovali. Můžeme si říkat co chceme, ale bez tvrdé práce na trénincích a v zápasech vítězství nepřijdou. Doufám, že kluci se o tom dnes přesvědčili. Domácím gratuluji k zaslouženému vítězství a doufám, že my se nastartujeme v nejbližším zápasu zas nějakou dobrou sérii.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jiihlava): Se třemi body jsme spokojení a také se šesti vstřelenými góly. Po asi pěti zápasech jsme získali tři body. Jsme spokojení. Největší rozdíl bych viděl v gólmanech. Maks podal výborný výkon a měl skvělé zákroky, kdežto litoměřičtí brankáři zas tak dobrý den neměli. Jenže stále máme hodně vyloučených a takhle se hrát prostě nedá. Brzdí nás to, jelikož se dostáváme do tlaku a uděláme zbytečný faul. Přesilovky také nefungují tak, jak bychom chtěli, i když jsme jednu využili. Měli jsme *perfektní* přesilovku, kdy jsme asi třikrát ztratili puk na útočné modré a ještě jsme málem dostali gól. Ale vítězství, bodové prosazení hráčů i Maksova nula nám pomůže do dalších zápasů, zvedne nás to a budeme hrát tak, jak bychom si představovali pro play-off.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie