Hity soupeřům? Mám je docela rád, to je moje hra, říká Tomáš Jiránek

07.03.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté sice po reprezentační přestávce ztratili body za prohru v Havířově, ovšem od tohoto zápasu zapsali již čtyři výhry v řadě. A vše v důležitých utkáních o přímý postup do čtvrtfinále. Porazili Litoměřice, Třebíč a Porubu a na vítězný domácí hattrick navázali výhrou na ledě Horácké Slavie. „Soupeře jsme dobře napadali u nich ve třetině, takže měli problémy vyjíždět a tím jsme je dostávali pod tlak. Po snižujícím gólu na 1:3 sice Třebíč zvýšila aktivitu, ale vypořádali jsme se s tím dobře,“ myslí si autor třetí branky Tomáš Jiránek. Dukla je tak rázem v boji o druhé místo, ke kterému potřebuje v posledním zápase základní části vyhrát nad Frýdkem-Místkem.

Jihlavští hokejisté začali zápas na ledě dobře. Ve čtvrté minutě totiž v oslabení ujel Tomáš Harkabus s Jakubem Illéšem a střelu druhého jmenovaného dorazil do prázdné branky Jan Strejček. V dobrém výkonu pokračovala Dukla prakticky celé utkání. „Do zápasu jsme vstoupili dobře a dali jsme první gól, což nás nakoplo. Celý zápas jsme kontrolovali. Na konci to bylo trošku vyhrocené, ale blíží se play-off, takže nám tohle trošku prospěje a musíme si zvykat,“ ví moc dobře Tomáš Jiránek, že vyřazovací boje se nehrají v rukavičkách. „Tohle nám jen prospěje a aspoň si na to zvykneme. Nemůžeme se nechat mlátit, musíme se jeden druhého zastat a v tom pokračovat každý zápas,“ dodává urostlý útočník.

Základem výhry nad Třebíčí byl dobrý forčeking, což se podařilo. Horácké Slavii tato jihlavská hra příliš nevoněla. „My jsme je dobře napadali u nich ve třetině, takže měli problémy vyjíždět a tím jsme je dostávali pod tlak. Po gólu sice zvýšili domácí aktivitu, ale vypořádali jsme se s tím dobře,“ říká Tomáš Jiránek k výhře 3:1, ke které pomohl třetí brankou ve 48. minutě. „Šlo o super práci celé pětky. Kluci tam dotlačili puk i s gólmanem. Takové góly se v play-off budou hodit, protože tam tyhle góly padají,“ říká Jiras před blížícím se vrcholem sezony, do kterého zbývá odehrát už jen jeden zápas základní části a pak čekat na soupeře, kterého Jihlava dostane z předkola.

Červenožlutí totiž díky čtyřem výhrám v řadě postoupili přímo do čtvrtfinále. Je už jen otázka, z jaké to bude pozice. Pokud Dukla vyhraje v pondělí nad Frýdkem-Místkem za tři body, nebude co řešit a skončí druhá. Ve hře je udržení třetí pozice nebo propad na místo čtvrté. „Chceme vyhrát každý zápas za tři body. Bude to poslední utkání před play-off. Musíme se na něj dobře připravit, jít do něj na sto procent a doufat, že vyhrajeme,“ povídá Tomáš Jiránek, jenž v Jihlavě zažije páté vyvrcholení sezony v řadě.

Tomáš Jiránek po výhře nad Třebíčí

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava 1:3

Autor videa: hokejkaTV