Není cesty zpět. Boj o přežití proti Litoměřicím začíná pátým zápasem!

25.03.2021 / Tomáš Lysý

Do značně svízelné situace se dostala Dukla Jihlava ve čtvrtfinálové sérii proti týmu HC Stadion Litoměřice. Červenožlutí totiž prohráli oba zápasy na ledě soupeře a v kontextu s jednou domácí porážkou prohrávají ve čtvrtfinálové sérii 1:3 na zápasy. Kališníci nyní mají tři semifinálové mečboly a naopak Dukla bude odvracet hrozbu vyřazení, aby jí sezona nekončila velmi brzy. Pátý zápas série je na programu v pátek 26.3.2021 od 17:30 v CZ LOKO Aréně.
Zápas můžete sledovat živě na webu hokejkaTV nebo textovým přenosem na onlajnech. Pokud jste nad Duklou ještě nezlomili hůl, určitě nás potěší Vaše podpora zakoupením virtuální vstupenky.
Zápasový bulletin DUKLÁK si můžete stáhnout zde.

Vyhrát nad Litoměřicemi tři zápasy za sebou? Nic není nemožné. Stačí se podívat na letošní vzájemné zápasy. První měření sil zvládla Dukla skvěle a po výborném taktickém výkonu porazila Stadion na jeho ledě 4:0. V domácím měření sil ukázali červenožlutí, že když jim teče do bot, dokáží zabrat. Po porážkách v Přerove 3:4 sn., doma se Vsetínem 1:2 a v Havířově 2:3 už svěřenci trenérů Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila potřebovali zabrat a to se povedlo. Stadion smázli poměrem 6:0 a nastartovali sérii sedmi vítězství v řadě. Poslední, sedmá výhra této šňůry, byla doma proti Litoměřicím na úvod čtvrtfinálové séríe – 2:1.

Na tyto tři výhry je nanejvýš záhodno si vzpomenout, jelikož nyní Dukla prohrála s Kališníky třikrát za sebou a třikrát v řadě o tři branky. Problémem v celé sérii jsou i třetí třetiny, ve kterých má Dukla negativní bilanci 3:10 – vyhrála pouze třetí třetinu prvního zápasu, jenž přinesl zatím jedinou výhru v celé sérii. Další věcí je produktivita. První třetina čtvrtého zápasu byla možná vůbec nejlepším jihlavským úsekem v celém čtvrtfinále. Soupeře jasně přehrávala, jenže z kvanta vyložených šancí proměnila pouze jedinou a soupeř navíc záhy srovnal. „Velmi slušně jsme zahráli první třetinu, kterou jsme mohli vyhrát 3:0 a zápas by se vyvíjel jinak. Bohužel, nejsme schopní dát gól a soupeř nás vyloženě školí z produktivity,“ sděloval po čtvrtém zápasu trenér Karel Nekvasil a měl bezesporu pravdu. Poměr střel na branku za celé čtyři zápasy je 146:103 a celkové skóre 8:16. Ve dvou zápasech na ledě Stadionu byl poměr střel 90:58 ve prospěch Jihlavy a poměr branek? 5:11 v jihlavský neprospěch. Možná se stačí chytit jednou šmudlou nebo nepovedenou střelou, která se nějak odrazí do branky a začne zvedat sebevědomí jihlavských hokejistů, kteří byli v průběhu základní části dlouhý čas na prvním místě!

Veškerou matematiku a statistiku je ale nyní třeba hodit za hlavu. Jak se ve sportu říká – slavit do půlnoci, smutnit do půlnoci. V pátek 26.března se začíná opět za stavu 0:0 a jihlavský A-tým rozhodně nechce, aby sezona končila takhle brzo. Boj o udržení se v sérii začíná! „Nemáme kam uhnout. Musíme vyhrát třikrát za sebou a otočit sérii pro nás,“ hlásí obránce Filip Eliáš. Již v této sezoně dokázala Dukla porazit Litoměřice třikrát za sebou. Pojďme to zkusit znovu!

Vyhrát pátý zápas série a v neděli vycestovat směr Litoměřice. Jiný nejbližší cíl pro hokejisty A-týmu není! Foto: Nela Dittrichová

Aktuální program čtvrtfinále Chance Ligy

5. zápasy: Pátek 26. března 2021:

Rytíři Kladno – HC Slavia Praha (17:20); stav série 3:1
HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice (17:30); stav série 1:3 - podpořte Duklu koupí virtuální vstupenky
HC Stadion Vrchlabí – VHK ROBE Vsetín (17:30); stav série 1:3