Ukázali jsme všem, že na to neprdíme! Nelepí nám to, ale i takové období přijde, říká Josef Skořepa

26.03.2021 / Tomáš Lysý

Extrémně důležitá a cenná výhra je na světě. Ba co víc, výrazně cennější je v tom, že přišla za stavu 1:2 po dvou třetinách při nepříznivém vývoji série 1:3 na zápasy. Litoměřice tak byly jednu třetinu od postupu, ale kapitán Josef Skořepa dvěma góly a obratem na 3:2 rázně odmítl konec sezony. A v ohlasech byl velmi emotivní. „Všem, co nám nevěří, jsme tímto zápasem ukázali obrovské srdce a že to zvládáme. A těch komentářů, které k nám dojdou… Prostě nám to nelepí a ježišmarjá, každý má takové období. Jsme jenom lidi. Makáme od zápasu a v neděli jedeme do Litoměřic vyhrát,“ hlásí odhodlaně útočník, který kroutí v Dukle šestou sezonu.

Jihlavští hokejisté sice šli ve čtrnácté minutě do vedení, jenže ještě v téže minutě se dostali do těžké situace. Soupeř totiž dvěma brankami otočil stav a průběžný výsledek 1:2 vydržel na ukazateli stavu do začátku třetí třetiny. „Neměli jsme v pátém utkání co ztratit. Kdybychom prohráli, skončila by nám sezona. Ale totálně jsme se semkli v kabině a ukázali jsme obrovské srdce. A ukázali jsme všem, co nám nevěří a říkají, že to nijak nezvládáme, tak že to zvládáme. V neděli jedeme zase vyhrát a doufám, že předvedeme takový týmový výkon jako tento,“ povídá odhodlaně kapitán Josef Skořepa a prozrazuje, že on ani další starší hráči nebo plejeři, co jsou v Dukle delší čas, nemuseli ostatní nijak výrazně motivovat. „V kabině byl po druhé třetině naprostý klid. Od rána jsem viděl na klucích úsilí, že to zvládneme a že v hlavách mají to, že chceme vyhrát. Nebylo tam moc co říkat. Jen jsme se povzbuzovali. Nic jiného nám nezbývá, než makat, makat a makat,“ uvědomuje si zkušený hokejista, jenž dal v zápase na začátku třetí třetiny dvě branky během tří minut.

Právě těmito trefami Dukla otočila průběh zápasu z 1:2 na 3:2 a průběžné vedení udržela. Navíc Matěj Pekr v závěru při dlouhé hře bez brankáře soupeře trefil prázdnou branku Litoměřic. Ovšem zpět ke dvěma brankám “Skořápky“, jenž z nich měl obrovskou radost a propustil průchod svým emocím. „Já slíbil doma rodince, že se takhle budu radovat. Ale bouchla ve mne euforie, radost... A těch komentářů, které k nám dojdou, jako že nemakáme nebo na to prdíme. Neprdíme! Prostě nám to nelepí a máme takovéto období, no jéžišmarja! Jsme jenom lidi. Makáme od zápasu a v neděli jedeme vyhrát. A když se nám to nepodaří a řeknu to blbě, tak máme prostě dovolenou,“ povídá velice upřímně Josef Skořepa a má pravdu… Například po prohře ve čtvrtém čtvrtfinále se objevilo na Facebooku Dukly kolem 140 komentářů, po výhře v pátém čtvrtfinále jich bylo kolem třiceti…

Výraznou měrou se na důležité jihlavské výhře podílel také brankář Maksim Zhukov, jenž pustil za svá záda jen dvě branky a třeba za nepříznivého stavu 1:2 vychytal nájezd produktivního Patrika Miškáře. A ve výborném výkonu pokračoval i ve třetí třetině za vedení Dukly 3:2. „My máme lepšího gólmana než oni. Jinak by nebyl tam, kde by měl být podepsaný (v klubu NHL Toronto Maple Leafs – pozn. aut). Bohužel si vybral v průběhu série slabší chvilku, ale to ke sportu patří. Máme skvělého gólmana, který nás podržel,“ adresuje Josef Skořepa na dálku pochvalu ruskému brankáři. Tak věřme, že podobné chválení nastane také v neděli po šestém utkání čtvrtfinálové série v Kalich Aréně!

Josef Skořepa po výhře v pátém čtvrtfinále

Hodnocení trenérů: Viktor Ujčík (Dukla) – David Bruk (Litoměřice)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 4:2

Autor videa: HokejkaTV