Do čtvrtého zápasu musíme jít s úplně jiným nasazením, ví Matěj Pekr

22.04.2021 / Tomáš Lysý

Třetí zápas finálové série se Dukle vůbec nepovedl. Jihlavští hokejisté sice šli rychle do vedení po trefě Petera Lichanece, ovšem Kladno ještě v první třetině otočilo průběžný stav ke svému prospěchu a vedení si už poté vzít nenechalo. „Začali jsme dobře, dali jsme první gól, ale bylo to od nás hodně ustrašené. Od začátku jsme to nebyli my. Byl to jeden z našich nejhorších výkonů v play-off, nebylo tam od nás vůbec nic,“ hlásí zkušený forvard Matěj Pekr, který vstřelil svůj šestý gól ve vyřazovacích bojích.

Bývají zápasy, které se podaří a všechno jde jako po drátku. Ale bohužel může přijít i zápas, kdy nejde skoro nic. Po devíti výhrách v play-off v řadě byla jihlavská série přerušena, když Kladno rázně odmítlo jihlavskou šanci na čtyři mečboly. Těžko říct, jestli Dukle neuškodila rychle vstřelená první branka v první minutě na 1:0. „Mohli jsme pak uskočit na 2:0 a zápas by vypadal jinak. Bohužel jsme dostali gól na 1:1 a pak další v naší přesilovce. Je špatné, že si nepomůžeme naší přesilovkou a pak v ní ještě dostaneme gól. Zápas se mi nehodnotí dobře, protože jsme nepodali ten výkon, co jsme chtěli a nebyli jsme lepším týmem,“ mrzí Matěje Pekra. A zatímco Dukla své přesilovky nevyužila a dokonce v jedné inkasovala, Rytíři se prosadili v početní výhodě třikrát. „Nebyl to jediný faktor porážky. Byla to naše nemohoucnost, nešly nám nohy. Oni mají na přesilovkách zkušené hráče. Byla otázka času, kdy něco změní a tentokrát se jim to bohužel povedlo,“ povídá jihlavský kanonýr.

Čtvrtý zápas finálové série tak hodně napoví. Buď Dukla pojede na kladenský led s vědomím jednoho mečbolu nebo bude série vyrovnaná 2:2 na zápasy. „Klíčový je každý zápas finále. Ale musíme do čtvrtého zápasu jít s úplně jiným nasazením. Otočit o 180 stupňů a dát do utkání daleko více. Být více na puku, více si dovolit a hrát jednoduše jako na Kladně,“ hledá recept na úspěch Matěj Pekr.

Ani jeden z týmů ve finále zatím nevyhrál v domácím prostředí. Vzhledem k tomu, že na utkání nemohou diváci, tak výhoda domácích zápasů trošku pokulhává. „V play-off je rozdíl v divácích. Tam vidím zásadní důvod, proč domácí prostředí nesedí. Je to škoda. Po nějaké době je finále opět v Jihlavě a musí se hrát bez lidí. Má to velký vliv,“ uzavírá rozhovor rodák z Uničova.

Matěj Pekr po prohře ve třetím finále

Hodnocení trenérů: Viktor Ujčík (Dukla) – David Čermák (Kladno)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – Rytíři Kladno 2:5

Autor videa: HokejkaTV