Poslední přípravný zápas. Dukla doma vyzve kolínské Kozly

01.09.2021 / Tomáš Lysý

S nástupem září pomalu končí přípravné období hokejových celků českých luhů a hájů. Start soutěží totiž klepe na dveře a nejinak tomu je v Chance lize, jenž startuje již 11. září (Dukla do ní vstoupí ve druhém kole o čtyři dny později). Jihlavští hokejisté v posledním přípravném utkání před novou sezonou vyzvou tým SC Kolín, na jehož ledě nedávno vyhráli 2:1. Utkání začíná ve čtvrtek 2. září 2021 v CZ LOKO Aréně od 18 hodin a stále platí, že permanentkáři z loňské sezony mají na domácí přípravné zápasy Dukly vstup zdarma; u vstupu stačí předložit permanentku.

Pět výher a dvě porážky, obě s extraligovým Kladnem, přičemž ta domácí až na nájezdy. Dukla se zatím v přípravném období prezentuje dobrým dojmem. Naopak Kolín zatím sbírá spíše porážky. Z dosavadních devíti utkání vyšel vítězně pouze ze dvou, když doma porazil partnerský Mountfield Hradec Králové 2:1, jednoznačně skolil Benátky nad Jizerou 5:1 a o gól vyhrál přestřelku s Třebíčí 5:4.

Realizační tým Kolína
Webové stránky Kolína

V dalších šesti zápasech odešli Kozli z ledu poraženi. Ve Vrchlabí prohráli 3:4 a po výhře v Benátkách následovala série hned pěti utkání s porážkou. Kolín totiž prohrál s rakouským Grazem 2:4, doma s Duklou 1:2, do Třebíče si přijel pro porážku 2:4, ani domácí odveta s Vrchlabím nevyšla (4:6) a poté přišla porážka 2:4 se Salzburgem. Pro oba týmy nyní půjde o poslední přípravný zápas před nadcházejícím ročníkem Chance ligy, tedy o tzv. generálku.

Dres Kolína obléká obránce René Piegl, který rozhodně není jihlavským fanouškům neznámý, vždyť před dvěma lety v Jihlavě působil. Výraznější stopu v Jihlavě zanechal obránce Zdeněk Čáp, jenž během 80 utkání nasbíral 46 bodů. V červenožlutých barvách se naposled mihl během sezony 2019/2020. Kozlové se během nadcházející sezony, ve které se budou snažit vyhnout sestupovým vodám, budou jistě spoléhat na zkušené hokejisty, jenž tým táhli i loni. Mezi ně zcela jistě patří kompletní první útok ve složení Václav Jankovský, Zdeněk Král a David Šafránek. Zajímavou předsezonní posilou je zcela jistě forvard Jakub Sklenář, který loni působil v partnerském Mountfieldu HK a v extralize odehrál přes 700 zápasů.

Zápasová opatření

Také tento zápas se odehraje za platných epidemiologických opatření. Na akci mohou být přítomny pouze osoby, které nevykazují klinické příznaky onemocnění COVID-19. Po vstupu na zimní stadion je povinné zakrývat si dýchací cesty respirátorem (např. FFP2, KN 95) po celou dobu trvání akce. Všichni diváci musí při utkání sedět, je zakázáno při utkání na zimním stadionu stát.

U vstupu do zimních stadionů bude nutné předložit jeden z těchto dokumentů: • Negativní RT-PCR test ne starší než 7 dní.
• Negativní Antigen test ne starší než 72 hodin.
• Mezinárodní certifikát prokazující očkování nejméně 14 dní od absolvování druhé dávky očkování.
• Laboratorně potvrzené prodělání onemocnění COVID-19, přičemž od prvního pozitivního testu neuplynulo více než 180 dní.

Pořadatelé utkání žádají o striktní dodržování všech uvedených nařízení. V případě jejich nedodržování bude divák z prostor stadionu vykázán.

VSTUPY DO CZ LOKO ARÉNY

Z důvodu teplého počasí budou pro vstup do CZ LOKO arény vyčleněny pouze dva vchody a to vchod A a F ze Smetanových sadů. Zde bude též umístěna pokladna. Vchody se otevřou hodinu před začátkem utkání – v 17 hodin. Vstupné na utkání je stanoveno pro dospělého diváka na 80 Kč, dítě od 130 cm výšky zaplatí 20 Kč. Pro držitele permanentních vstupenek ze sezony 2020/21 je vstup na přípravná utkání zdarma, permanentní vstupenku ovšem musí mít majitel u sebe (projde jejím načtením přes turniket).

Prosíme všechny návštěvníky, aby dodržovali pokynů pořadatelské služby a výzev hlasatele při utkání.