4:1
(1:0, 2:0, 1:1 - 4:1)

Dukla si připisuje výhru i v posledním přípravném utkání, doma porazila Kolín

02.09.2021 / Daniel Lhotský

Dukla v posledním přípravném utkání před novým ročníkem CHANCE Ligy přivítala na svém ledě Kolín. Jihlavě se dařilo využívat přesilové hry, všechny čtyři góly Dukly totiž padly po vyloučení některého z hráčů Kolína, tři z toho v početní výhodě. V přesilovce v druhé třetině skóroval také mladý obránce Lukáš Mareš, pro kterého to byl první gól v A-týmu Dukly. Jihlava tak dokázala potvrdit roli favorita, svému soupeři dovolila pouze jednou skórovat, a zvítězila 4:1.

02.09.2021 18:00, Přípravné zápasy - 0. kolo

HC Dukla Jihlava

Žukov (Pulda) – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Dvořák – Harkabus, Fronk, Havránek – Čachotský, Lichanec, Helt – Cachnín, Juda, Brož
4

SC Marimex Kolín

Sajdl (Sejpal) – Kachyňa, Čáp, Šalda, Kukla, Váchal, Čížek, Klodner – Jankovský, Šafránek, Král – Sklenář, Štohanzl, Veselý – Svoboda, Morong, Petržílka – Dvořák, Zumr, Poppel
1
Branky a nahrávky: 16. Dundáček (Harkabus, Havránek), 22. Mareš (Dundáček), 26. Lichanec (Čachotský), 51. Harkabus (Fronk) – 43. Veselý (Váchal, Štohanzl)

Průběh utkání

V 6. minutě se do první větší příležitosti dostal Kolín, Žukov si ale dokázal s ránou z kruhu poradit. Přibližně v polovině první části se dostal do úniku Fronk, jeho zakončení z bekhendu trefilo pouze levou tyč branky. Dukla poté nabídla svému soupeři hned dvě přesilové hry, hosté z nich ale nic nevytěžili, naopak, obraně Kolína ujeli ve 14. minutě Havránek s Harkabusem do přečíslení 2 na 1, druhému jmenovanému se ale zakončení nepodařilo a skóre se tak ještě neměnilo. Až v 16. minutě se fanoušci dočkali prvního gólu, v přesilovce se do pravého horního rohu trefil Filip Dundáček.

Hned na úvod druhé třetiny se znovu vylučovalo na straně hostů a domácí trestali. Lukáš Mareš ve 22. minutě dorazil puk za záda brankáře Kolína a poslal Duklu do dvoubrankového vedení. O čtyři minuty později šel Kolín znovu do čtyř a Jihlava toho dokázala opět využít. Čachotský přihrál naprosto ideálně k pravému kruhu Peteru Lichancovi, který neměl se zakončením problémy. Ve 34. minutě se dostal do samostatného úniku Juda, jeho akci ale dokázal na poslední chvíli zlikvidovat brankář Sajdl. Krátce poté mohl Kolín snížit na rozdíl dvou branek, Žukov si ovšem dokázal poradit s velkou šancí Kolína mezi kruhy.

Ve třetí třetině o sobě dali více vědět i Kolínští. Ve 43. minutě se za hosty prosadil střelou z první Jan Veselý. Dvanáct minut do konce se hosté dostali do zajímavé příležitosti před brankou Dukly, akci na poslední chvíli překazil finský obránce Kauppila. V 51. minutě už Dukla dokázala zápas definitivně strhnout na svou stranu, Tomáš Harkabus po střele z nápřahu vypálil k tyči a poslal Jihlavu do tříbrankového vedení. Necelých pět minut před koncem se dostal do slibné akce ještě Tomáš Čachotský, jeho střela ale skončila na tyči a skóre se tak již nezměnilo, Jihlava zvítězila na závěr přípravy 4:1. Hned v prvním kole ligy má Dukla kvůli lichému počtu účastníků volno, naskočí až do druhého kola, kdy ve středu 15.9. vyzve doma Vsetín.

Ohlasy trenérů

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Z naší strany byl zápas dobrý. Poslední přípravný zápas jsme zvládli a nebudeme se bavit jen o výsledku, který není až tak důležitý. Jsme celkem spokojení. Hráli jsme na sedm beků a na tři útoky. Zápas jsme kontrolovali po celý čas, až na malé různé výpadky. První třetina byla velice dobrá, ve druhé třetině se utkání trochu srovnávalo. Ve třetí části jsme byli rádi, že se zápas trošku vyhrotil a hráči si zkusili i to, že každé střídání musí mít hlavu nahoře, aby jim někdo hned nenaložil. To k hokeji patří a v sezoně se to vyskytne. Zápas byl dobrou přípravou na první mistrák.