Děkujeme všem fanouškům, že dorazili, hlásí za celou kabinu Vítězslav Brož

16.09.2021 / Tomáš Lysý

Vítězství 3:0 nad silným Vsetínem a konečně s fanoušky na tribunách. Navíc se slušnou návštěvou, která byla třeba větší než na extraligovém utkání Kladno – Mountfield HK hraném v Chomutově. Jihlavští hokejisté si lepší vstup do nové sezony nemohli přát. „Těžko po prvním utkání soudit, jestli se utkaly dva favorité soutěže. Ač šlo o zápas prvního kola, tak kvalitu měl. Byly tam souboje, hezké situace a parádní atmosféra,“ pochvaluje si utkání Vítězslav Brož, který Duklu nasměřoval již ve třetí minutě k vítězství.

Rychlý vstřelený gól Duklu uklidnil, přesto byla po celý zápas lepším týmem. Výsledné skóre tomu odpovídá. „Šlo o mrtvý puk u nás v pásmu na mantinelu. Vyšťoural jsem ho a soupeř zaspal. Ujeli jsme dva na jednoho a protihráč mne zezadu údajně hákoval, což jsem nevěděl. Prý by rozhodčí pískal faul… Jejich gólman mi v brance nechal místo, tak jsem mu dal puk pod ruku,“ hovoří o prvním gólu nové sezony Vítězslav Brož, který ve 47 utkání v červenožlutém zapsal svou sedmou branku.

Hodně slov bylo popsáno k tématu návštěvnosti. Nepříliš vysoké návštěvy, jdoucí ruku v ruce s dodržováním hygienických opatření, budily před startem zápasu otázku, zda přijde alespoň tisíc diváků. Odpověď byla záhy po začátku mače jasná. „Na rozcvičce ještě moc lidí nebylo, ale když jsem je viděl před prvním buly, byla to paráda. Přišli, jedna strana kolem kotle byla plná a po dlouhé době panovala parádní atmosféra,“ rozplývá se jihlavský útočník s tím, že kolem procházející Tomáš Čachotský k němu prohodil, ať lidem poděkuje. „Tomáš je hodný, že mi napověděl, ale i tak jsem to měl v plánu. Bylo pěkné se na fanoušky po dlouhé době podívat. Děkujeme všem, že dorazili,“ smeká Vítězslav Brož před jihlavskými příznivci pomyslný klobouk.

Vítězslav Brož po výhře nad Vsetínem 3:0

Podobná slova pronáší také zkušený forvard Filip Seman, který na konci druhé třetiny pojistil jihlavský náskok trefou v přesilové hře – klasicky, dorážkou z předbrankového prostoru. „Všichni jsme se na zápas strašně moc těšili, prostě ať už začne sezona. Utkání jsme si maximálně užili, s dobrým koncem pro nás, solidním týmovým výkonem. Těžko si na něco stěžovat,“ říká útočník, který se do Dukly vrátil po tříleté odmlce. Fanoušci určitě na „Semiše“ nezapomněli, vždyť byl jedním z tahounů postupové party a také v Tipsport extralize ledního hokeje byl v červenožlutém dresu vidět. „Vítězný návrat! Moc jsem se těšil a jsem rád, že jsem dostal v Dukle ještě šanci. Věřím, že nás čeká víc podobných zážitků a ještě si odnesu odtud spoustu skvělých zážitků,“ usmívá se zkušený hokejista.

Možná i on byl zvědavý, jaký výkon podá jihlavský brankář Maksim Zhukov. Vždyť při loňském jihlavském tažení play-off Chance ligou si ruského maskovaného muže užít přímo v týmu nemohl. O jeho kvalitách ale moc dobře věděl. „Nebyl jsem tady, ale výsledky Dukly jsem sledoval. Věděl jsem, že Maks měl na jihlavských zápasech obrovský podíl. Slyšel jsem na něj samé superlativy. Dnes se nám podařilo vyhrát se skvělým Maksem v bráně i s trochou štěstí. Snad mu bude držet zdraví a forma taky,“ přeje si Filip Seman.

Filip Seman hodnotí výhru nad Vsetínem 3:0

Tisková konference: Karel Nekvasil – Roman Stantien

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – VHK ROBE Vsetín 3:0

Autor videa: HZStv1