3:0
(1:0, 1:0, 1:0)

Maksim Zhukov nedovolil Vsetínu ani branku. Dukla ve šlágru kola bere tři body

15.09.2021 / Andrea Nováková

Středa 15. září nám nabídka druhé kolo Chance Ligy. V CZ LOKO Aréně se proti sobě utkali dva favorité soutěže. Do Jihlavy dorazil tým Vsetína. Fanoušci na první gól nemuseli dlouho čekat. Skóre zápasu otevřel ve třetí minutě domácí Vítězslav Brož. Přes další šance na obou stranách se v první třetině gólový stav nezměnil. V druhé periodě se začalo přiostřovat. Více nedisciplinovaným týmem byli Valaši. V 39. minutě prohřešky Vsetína trestal jihlavský Filip Seman. Hostující tým se snažil zvrátit nepříznivý stav, ale nepovedlo se. Do prázdné branky zpečetil vítězství Dukly Tomáš Havránek.
15.09.2021 17:30, Chance Liga - 2. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Dundáček, Niko, Eliáš, Kauppila, Bilčík, Kowalczyk – Illéš, Fronk, Harkabus – Helt, Lichanec, Čachotský – Houška, Zadražil, Havránek – Brož, Juda, Seman
3

VHK ROBE Vsetín

Málek – Ondračka, Říha, Smetana, Štach, Š. Jenáček, Hryciow, J. Jenáček – Jonák, Indrák, Rob – Berger, Vlach, Zeman – Půček, Kucharczyk, Klímek – Hořanský, Majdan, Vítek
0
Branky a nahrávky: 3. Brož, 39. Seman (Lichanec, Čachotský), 59. Havránek (Bilčík). Rozhodčí: Čech, Ondráček – Polák, Vašiček. Vyloučení: 5:6. Využití: 1:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 1 118. Střely na branku: 33:12. Průběh utkání: 3:0.

Průběh utkání

Z kraje první třetiny se do šance dostal Jiří Fronk, který střelou z kruhu trefil pouze hostujícího Málka. Ve třetí minutě otevřel skóre zápasu Vítězslav Brož, jenž se dostal do přečíslení dva na jednoho. S jeho přesnou střelou k tyči si hostující gólman neporadil. Jihlava měla poté více ze hry, avšak srovnání měl na holi vsetínský útočník Luboš Rob, který ujížděl sám na brankáře Zhukova. Ten si s jeho pokusem poradil a do šaten se šlo za stavu 1:0 pro domácí.

Druhá perioda byla vyostřenější a nabídla řadu přesilových her. Vylučovanějším týmem byli Valaši, kteří Dukle darovali hned čtyři početní výhody. V 39. minutě Jihlava navýšila svůj náskok na 2:0. V přesilové hře se do horní části branky trefil Filip Seman.

Vsetín do třetí části nastoupil se snahou zdramatizovat vývoj zápasu. Příliš gólových příležitostí však k vidění nebylo. Diváci byli svědky řady zblokovaných střel Vsetína. Těch několik pokusů, které mířily na branku, zneškodnil výborně chytající Maksim Zhukov. Dvě minuty před koncem základní hrací doby si hosté vyžádali oddechový čas a zkusili hru bez brankáře. Risk se jim však nevyplatil a do prázdné branky uzavíral gólový účet zápasu Tomáš Havránek. Dukla zaslouženě zvítězila a do tabulky si připsala první tři body za výhru 3:0.

Ohlasy trenérů

Roman Stantien (VHK ROBE Vsetín): První třetina byla z naší strany nejvyrovnanější. Domácí se dostali do vedení a my jsme měli jeden brejk k proměnění na 1:1, ale nepodařilo se nám ho vuyužít. Ve druhé třetině jsme měli čtyři oslabení a domácí jedno zužitkovali. Stav 0:2 byl pro nás takový, že si domácí zápas kontrolovali, měli lepší pohyb, byli důraznější v osobních soubojích, kombinačně na tom byli lépe. Na nás se podepsal fakt, že jsme dlouhou nebyli v zápasovém rytmu - ale domácí také ne a nechceme se na to vymlouvat. Třetí třetinu už si domácí kontrolovali a čekali na brejky. Nemohli jsme se prosadit v útočném pásmu a když už, tak domácí blokovali střely i v oslabeních. Dukla zaslouženě vyhrála.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Jsem spokojený s výsledkem i výkonem. Mohu zopakovat slova kolegy ze Vsetína. V první třetině bylo znát, že oba týmy dlouho nehrály. My jsme měli nějakých 13 dnů bez zápasu. Vsetín na tom byl podobně. Třetina byla oboustranně rozháraná, ale dokázali jsme vstřelit branku. Druhá část byla ovlivněna spoustou vyloučení ze strany Vsetína. Přesilovky sice nebyly dle našich představ, ale jednu jsme využili. Třetí třetinu jsme si pohlídali velice dobře, ať to byl týmovvý výkon nebo systémové věci. Kluci bojovali, dřeli, měli spoustu zblokovaných střel. S tím jsme naprosto spokojení, se třemi body také a doufám, že si to lidi, kteří přišli na zimák, užili s námi!

Fotogalerie utkání

Fotogalerie