Začali jsme hrát pozdě, až když nám teklo do bot, míní Tomáš Havránek

30.09.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté porazili Litoměřice třikrát za sebou v uplynulém čtvrtfinále, nyní mohli přidat čtvrtou výhru nad tímto soupeřem v řadě a navázat na venkovní vítězství ve Vrchlabí. Nepodařilo se, Dukla se Stadionem padla doma 3:5. „Bylo to podobné jako ve čtvrtfinále, kdy jsme prohrávali 1:3 na zápasy. Říkali jsme si, co dělají, z čeho dávají góly a stejně nám je takhle zase dali. Byla to naše chyba, hloupost a zbytečnost,“ zlobí se šikovný technický útočník, který si do startu nové sezony přenesl formu právě z play-off.

Za porážku jednoznačně může první třetina (0:2) nebo prvních třicet minut vůbec, které Dukla prohrála 0:3. Poté se již náskok soupeře těžko stahoval a byť byla šance, stáhnout se nepodařil. „V první třetině jsme hráli úplně hrozně. Nevím, co to bylo, co jsme dělali. To nám prohrálo zápas. Dostali jsme zbytečné tři góly a začali jsme hrát, až když nám začalo téct do bot a pak se to špatně dohánělo,“ vystihl celkový obraz zápasu Tomáš Havránek, autor snižující trefy v oslabení na 2:3.

Litoměřice pak měly i trošku potřebného štěstíčka, naopak Dukla přízeň paní Štěstěny tentokrát urazila. „Štěstí jsme si tentokrát ani moc nezasloužili. Tři góly doma v polovině zápasu je proti takovému týmu zbytečně moc. Soupeř pak dobře bránil výsledek. Měli jsme prostě dát více branek, protože Litoměřice pak z jednoho přečíslení dali další branku a zápas byl pryč,“ říká hráč s číslem 28.

Ocenit lze nejen jeho branku v oslabení, ale zejména moment v první třetině, kdy za nepříznivého stavu odvolal vyloučení na svou osobu a Litoměřice tak nemusely jít do vyloučení. „Jo tak prostě jsem zakopl. Nespadl jsem schválně. Zakopl jsem a rozhodčí zvedl ruku na vyloučení. Měl jsem dost času se hned přiznat,“ popisuje inkriminovaný moment Tomáš Havránek a nelze než zatleskat mu a smeknout klobouk.

Tomáš Havránek po porážce proti Litoměřicím

Tisková konference: Viktor Ujčík (Dukla) – Daniel Tvrzník (Litoměřice)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Stadion Litoměřice 3:5

Autor videa: HZStv1