3:5
(0:2, 2:1, 1:2)

Jihlava na Litoměřice nestačila, připisuje si tak první porážku na domácím ledě

29.09.2021 / Andrea Nováková

V rámci šestého kola na led jihlavské Dukly zavítal tým z Litoměřic. Hosté se ujali vedení v 9. minutě zápasu. O tři minuty později se v přesilové hře prosadil litoměřický útočník Sihvonen a navýšil vedení svého týmu na 2:0. Druhá část utkání přinesla branky na obou stranách. Nejdříve se za hosty trefil Marek Berka a zvyšoval náskok na 3:0 pro hosty. V 32. minutě se ke slovu dostal Filip Seman, který svým gólem snižoval na 1:3. Další gól Dukly zaznamenal Tomáš Havránek. Litoměřice přidaly ve třetí třetině ještě dvě branky po trefě Riku Shivonena a Lukáše Válka. Na konečných 3:5 snižoval jihlavský Antti Kauppila.
29.09.2021 17:30, Chance Liga - 6. kolo

HC Dukla Jihlava

Wolf – Dundáček, Mareš, Eliáš, Niko, Bilčík, Kauppila, Dvořák – Harkabus (A), Fronk, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, Havránek – Helt, Zadražil, Cachnín – Seman, Juda, Brož
3

HC Stadion Litoměřice

Král – Jebavý (A), Ticháček, Výtisk (C), Holý (A), Pinkas, Baláž, Kottek – Válek, Přikryl, Sihvonen – Procházka, Kracík, Kadlec – Urban, Koláček, Svoboda – Chlubna, Berka, Pajer
5
Branky a nahrávky: 32. Seman (Harkabus, Mareš), 37. Havránek (Zadražil), 59. Kauppila (Harkabus, Fronk) – 9. Pajer (Chlubna, Baláž), 12. Sihvonen (Holý, Přikryl), 28. Berka (Chlubna, Pajer), 49. Sihvonen (Přikryl), 52. Válek (Koláček). Rozhodčí: Horák, Skopal – Jindra, Polák. Vyloučení: 3:2. Využití: 1:2. V oslabení: 1:0. Diváci: 957. Střely na branku: 42:21. Průběh utkání: 0:3, 2:3, 2:5, 3:5.

Průběh utkání

V dnešním utkání se proti sobě střetli lonští čtvrtfinalisté. Hosté z Litoměřic byli v úvodní třetině aktivnějším celkem. V deváté minutě využil chybu jihlavské defenzivy Lukáš Pajer, který se po přečíslení dva na jednoho trefil pod víko Wolfovy branky. Následně zahrál v obranném pásmu Jiří Fronk puk do ochranné sítě, za což byl jihlavský forvard vyloučen na dvě minuty za zdržování hry. Toto vyloučení potrestal litoměřický Riku Sihvonen, jenž vystřelil nad lapačku jihlavského gólmana Wolfa. Také Jihlava měla k dispozici přesilovou hru, kterou však nevyužila a do šaten se šlo za nepříznivého stavu pro domácí Duklu.

Z kraje druhé třetiny Litoměřice odskočily na rozdíl tří branek zásluhou Marka Berky, který se dostal do samostatného úniku a trefil roh jihlavské branky. Jihlava se vrátila do zápasu v čase 31:39, kdy se po přihrávce od Tomáše Harkabuse trefil Filip Seman. Domácí tento gól nakopl a byli útočnějším týmem. Jejich aktivita se jim vyplatila, když v oslabení snižoval na 2:3 Tomáš Havránek, který zakončil přesnou souhru s Matějem Zadražilem.

Dukla nastoupila do třetí třetiny aktivně. Jejich pokusy o vyrovnání vychytal dobře připravený Tomáš Král. V 49. minutě se dnes podruhé za Litoměřice trefil finský útočník Riku Sihvonen, který svým gólem vrátil hostům dvoubrankové vedení. O tři minuty později se v přesilové hře prosadil Lukáš Válek, když od modré čáry prostřelil Adama Wolfa, který přes clonící hráče nic neviděl. Dukla si vytvořila šance, největší z nich skončila na břevně Královy branky. V závěru třetiny Jihlava hrála přesilovou hru a zároveň odvolala gólmana. Tuto početní výhodu 6 na 4 využil Antti Kauppila a snížil na konečných 3:5.

Ohlasy trenérů

Daniel Tvrzník (HC Stadion Litoměřice): Přijeli jsme s plánem, který se nám v první třetině dařilo plnit. Kluci plnili to, co jsme si na poradě ukázali a co jsme po nich chtěli. Ale za stavu 3:0 - jak to tak bývá - najednou chtěl každý hráč přidat něco navíc. Přetažená střídání, míchání s pukem v obranném pásmu a tím jsme vrátili Duklu do zápasu. Tak zkušené mužstvo tohle totiž potrestá, což je logické. Zaplaťpánbůh jsme se ve třetí třetině trošku vzchopili a vrátili jsme se k poctivé hře, kterou jsme chtěli hrát. Navíc nás Tomáš Král na začátku třetí třetiny několikrát podržel v brance. Čtvrtý gól nás uklidnil a zaslouženě jsme zápas dohráli ke třem bodům.

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Musím soupeři pogratulovat k parádnímu výkonu, plnému bruslení. Dobře to zvládl takticky a nedal nám moc šancí. K našemu výkonu řeknu asi jen to, že takový výkon má právo náš tým předvést jednou či maximálně dvakrát za sezonu. Během třiceti minut nebylo v našem výkonu nic pozitivního a doufám, že takový výkon už za sezonu nepředvedeme. Do zápasu jsme nevstoupili dobře a podcenili jsme sílu a kvalitu soupeře. Nejsme takoví hokejisti, abychom si mohli dovolit nehrát na 100 procent od začátku do konce. Nakonec nám to bylo dáno sežrat, protože když si to člověk nezaslouží, tak ani šance na vyrovnání prostě nepromění, byť byly. Opakuji se. Musím pogratulovat soupeři, byl lepší, hokejovější a více chtěl vyhrát.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie