Takhle vydřený bod je hrozně cenný, ale měly být tři, říká Jiří Fronk

07.10.2021 / Tomáš Lysý

Podobně jako na ledě Slavie, také nyní se Dukle začátek zápasu podařil a brzy vedla 2:0. Jenže tentokrát jihlavský brankostroj nepokračoval a červenožlutí museli dotahovat nepříznivě se vyvíjející zápas. Dvě minuty před koncem sice přišlo srovnání na 4:4, ovšem bonusový bod navíc brala v derby Třebíč za výhru v nájezdech. „Měli jsme dobrý start do zápasu, ale dostali jsme blbé góly a pak přišly nějaké trable. Skákaly nám puky, nemohli jsme udělat kloudnou akci. Aspoň jsme vyrovnali, ale porážky je škoda,“ vystihuje přesný průběh zápasu útočník Jiří Fronk, jenž prolomil své střelecké trable.

Jihlavský kanonýr totiž čekal šest zápasů na vstřelenou branku, která přišla v úvodu derby proti Třebíči. A vzápětí přidal i druhou trefu. Ty by ovšem vyměnil za tři body. „Určitě bych byl radši, kdyby mi to tam spadlo ve vítězném zápase. Mohli jsme vyhrát a moje dvě branky k vítězství nepomohly,“ říká Jiří Fronk, jenž přiznává rozpolcené pocity. Mohla být výhra – nemusel být žádný bod… „Je hrozně cenné, když bod vybojujeme takhle na konci, vydřené. Ale zápas mohl jít zcela jiným směrem a mohli jsme se radovat ze tří bodů,“ dodává.

Čím si vysvětlit, že nadějné vedení 2:0 ze začátku zápasu Dukla neudržela a nakonec musela dotahovat? „Dostali jsme blbé góly. Druhá třetina, kterou jsme prohráli, byla obrázkem právě dvou blbě inkasovaných branek. Blbá chyba, blbá náhoda, srazilo nás to a pak už vše šlo jedno za druhým. Puk nám neseděl, skákal, nemohli jsme udělat kloudnou akci. Ale i tak jsme se snažili zápas urvat, šli jsme do něj naplno, na sto procent. Aspoň jsme vyrovnali,“ nachází jasnou odpověď Jiří Fronk, který děkuje fanouškům, jenž Duklu podporovali i za nepříznivého stavu. „Chci poděkovat všem divákům, kteří přišli. Ženou nás a podporují, ať už doma nebo venku na výjezdech. Jen škoda těch fanoušků, kteří si na srdcaře jen hrají a když se prohraje, tak jsme pro ně nejhorší. Řvou na nás, nadávají a jestli chtějí takhle fandit… Takže chci poděkovat všem věrným fanouškům, kteří fandí pořád, i když se nedaří, protože takhle se ukáže hlavní fanoušek,“ říká jihlavský útočník na závěr rozhovoru.

Jiří Fronk po porážce 4:5 na nájezdy proti Třebíči

Jihlavský dres po půl roce znovu oblékl obránce Daniel Kolář, který po loňské úspěšné sezoně vyslyšel vábení extraligového Litvínova. Nyní vůbec neváhal, zda bývalému klubu pomoct nebo nikoliv. „Ptali se mne, jestli bych chtěl přijet a mám zájem. Řekl jsem, že rád pomohu, protože mi Jihlava pomohla v tom dostat se výše. Vždy rád pomůžu, když budu moct,“ hlásí důrazný obránce, jenž se vrátil do známého prostředí. „Bylo to pro mne takové déjà vu. Přišlo mi, že se v kabině moc nezměnilo. Kluci mne přijali v pohodě a jsem rád, že jsem Dukle mohl pomoct aspoň k bodu. Jen škoda, že nebyla výhra,“ sděluje „Kolda“ a prozrazuje, zda se v červenožlutém dresu ještě objeví či nikoliv. „Před třemi týdny jsem měl zlomené žebro a musel jsem se dostat zpět do hry. Nyní jsem se dostal v Litvínově do základu a poslední zápas proti Motoru jsem hrál dost. Jedeme ve čtvrtek do Vítkovic a v pátek tam hrajeme, tak nevím, nemohu teď takhle říct, jak to bude a jestli se v Dukle ještě objevím,“ uzavřel rozhovor.

Daniel Kolář hodnotí porážku 4:5 na nájezdy proti Třebíči

Hodnocen trenérů: Karel Nekvasil (Dukla) – Jaroslav Barvíř (Třebíč)

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – SK Horácká Slavia Třebíč 4:5 sn.

Autor videa: HZStv1