Víme, že nás Maks každý zápas podrží, říká útočník Vladislav Houška

10.10.2021 / Natálie Poláčková

Důležitou výhru za tři body získala Dukla Jihlava v Sokolově. Přitom zápas byl dlouho vyrovnaný. Hráči z Vysočiny však velice rychle ve třetí části zápasu odpověděli na vyrovnání domácích brankou Vladislava Houšky a definitivní jistotu výhry pečetili střelou do prázdné sokolovské klece v předposlední minutě utkání. „Havran mne na tréninku učí takovou specialitu se špičičkou, ke mne se odrazil puk a se štěstím jsou ho dloubnul za betony gólmana," usmívá se úspěšný střelec a navrátilec do sestavy.

Střelcem vítězné branky v sobotním utkání Dukly se Sokolovem tak byl útočník Vladislav Houška. Byl to pro něj zároveň i první gól v dresu Dukly v mistrovském utkání. „Zápas byla tahanice od začátku až do konce. Roli hrály maličkosti a my jsme měli na konci štěstí a zápas jsme otočili na naši stranu,“ shrnul průběh utkání mladý forward, který naskočil do mistrovského utkání po čtyřzápasové odmlce. A hned si zlepšil náladu velmi důležitou vítěznou trefou, kterou zaznamenal krátce po srování Sokolova ve třetí třetině.

Jak by popsal svůj první gól v dresu Dukly Jihlava? „Ono není moc co popisovat. Havran (Tomáš Havránek – pozn. redakce) mně na tréninku učí takovou specialitu se špičičkou, tak se mi tam odrazil puk a se štěstím jsem ho dloubnul za betony gólmana,“ popsal Vláďa Houška. Ten měl i superlativy pro výkon gólmana Maksima Zhukova, který za svá záda pustil v sobotu pouze jednu střelu ze sedmatřiceti, která na něj šly. „Duško je stabilní celou sezonu, na tomhle chlapovi můžeme postavit celý tým. Víme, že nás každý zápas podrží. Je to jen otázka, zda dáme dva, tři góly a když je dáme, tak víme, že to Max zavře a můžeme myslet na vítězství,“ zakončil rozhovor jedenadvacetiletý útočník.

Vladislav Houška hodnotí výhru na ledě Sokolova

Autor videa: Vladimír Šťastný

Sestřih zápasu: HC Baník Sokolov - HC Dukla Jihlava 1:3

Autor videa: HokejkaTV