1:3
(0:0, 0:1, 1:2)

Dukla dovezla tři body i z dalekého Sokolova, kde vyhrála 3:1

09.10.2021

Na první branku se v Sokolově čekalo více než polovinu zápasu. Kouzlo domácího gólmana odčaroval kanonýr Dukly Filip Seman. Poté byla k vidění i boxerská vložka mezi Jeřábkem a Fronkem a na konci třetiny chytil Maksim Zhukov trestné střílení Vracovskému. Kapituloval až ve 46. minutě, kdy se v přesilovce trefil Jan Pohl, ale za dvě minuty vrátil Jihlavě vedení Vladislav Houška. V závěru přežila Dukla dlouhé oslabení tří proti pěti a následně se do prázdné klece trefil Tomáš Havránek. Ze Sokolova tak vezeme výhru 3:1.
09.10.2021 17:00, Chance Liga - 9. kolo

HC Baník Sokolov

Cichoň – Novák, Klejna, Pohl, Strejček, Vodička, Radek Jeřábek, Rulík – Vracovský, Kverka (A), Šik – Jurčík (A), Rohan (C), Tomi – Kuťák, Jiskra, Šmerha – Jandus, Hašek, Sloboda
1

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Mareš, Bilčík, Niko, Dvořák, Eliáš, Kauppila – Havránek, Seman, Harkabus (A) – Illéš, Skořepa (C), Čachotský (A) – Fronk, Zadražil, Helt – Brož, Lichanec, Houška
3
Branky a nahrávky: 46. Pohl (Šik, Šmerha) – 33. Seman (Čachotský, Lichanec), 48. Houška (Brož, Lichanec), 59. Havránek (Lichanec). Rozhodčí: Grech, Petružálek - Horažďovský, Hnát. Vyloučení: 3:6, navíc Jeřábek (SOK) - Fronk (JIH) oba 5 minut bitka. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 524. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Průběh utkání

Hned po dvaceti vteřinách se dostal ke střele z pozice mezi kruhy Jaromír Kverka, ale jeho střela zamířila jen doprostřed branky, takže s ní Zhukov neměl problém. Ve třetí minutě vybojoval Hašek v rohu puk a nabil na střelu pro Janduse, který trefil připraveného hostujícího brankaře. Hosté o sobě dali vědět až při vlastním oslabení, kdy se k zakončení dostal Harkabus, kterého Cichoň vychytal. V deváté minutě dostal Vracovský dvě minuty za hákování a poslal tak svůj tým do oslabení, ve kterém měl obrovskou šanci Sloboda, který využil chyby a řítil se sám na Zhukova, ale bekhendová klička mu nevyšla. V 16. minutě při početní výhodě našel střílenou přihrávkou Čachotský připravenou čepel Semana, ten puk usměrnil do branky, kde předvedl domácí brankař pohotový zákrok.

Ve 23. minutě se dostal před brankou do zakončení Hašek, který ale svou střelou jen trefil Zhukova. V čase 23:10 měl Baník obrovskou šanci na vyrovnání v podobě trestného střílení po faulu na Janduse. Nájezd si vzal na starost Jan Pohl, ale Zhukov na poslední chvíli zakročil betonem. Skóre otevřel v početní výhodně v čase 32:53 Filip Seman, který využil přihrávku Lichance zpoza branky - 0:1. Vyrovnání měl na hokejce v přesilovce ve 35. minutě po krásné přihrávky Vracovského Kverka, ale narazil opět na pohotového Zhukova. Další trestní střílení bylo k vidění ve 39. minutě a jeho výhodu měli opět domácí. Vracovský hledal mezírku mezi betony, ale hostující brankař je k sobě včas sklapnul.

Ve 42. minutě se nebezpečnou střelou z těžkého úhlu prezentoval Helt, ale Cichoň si svou přední tyčku pohlídla. Baníku se podařilo vyrovnat v čase 45:43, když při přesilové hře odčaroval kouzlo Zhukova přesnou střelou zápěstím Jan Pohl – 1:1. Nerozhodný stav ale nevydržel moc dlouho. Jan Strejček chyboval v rozehrávce, jihlavští nastřelili puk na zadní mantinel, od kterého se smolně odrazil k levé tyči, kde ho pohotově v čase 47:12 dorazil Vladislav Houška – 1:2. V 53. minutě upláchl domácí obraně Fronk, kterého Cichoň dokázal svým betonem vychytat. Baník měl obrovskou šanci na srovnání, protože v čase 56:50 byli vyloučeni dva hráči hostí naráz. I přes velký tlak a několik šancí se domácím nepodařilo puk dostat za Zhukova a tečku za výsledkem tak udělal do prázdné branky v čase 58:57 Tomáš Havránek, který upravil na konečných 1:3.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): Zápas se nám povedl v tom směru, že jsme získali tři body, pro které jsme si do Sokolova jeli po domácí ztrátě s Třebíčí. Utkání bylo na náš vkus hodně otevřené. Hráče soupeře jsme zbytečně pouštěli do šancí, ale musím podotknout, že jsme opět měli vzadu skvělého Makse, který tyto situace dokázal vyřešit. Nemůže se nám stávat, že během jednoho zápasu jsou proti nám nařízena dvě trestná střílení, z toho jedno při naší přesilovce. Hra nebyla úplně optimální, ale jsme spokojení se třemi body.

Vojtěch Šik (HC Baník Sokolov): Zápas bych nehodnotil úplně negativně. Mohl být remízový stav s prodloužením. Měli jsme přesilovku pět na tři a trestná střílení. Nedali jsme góly, které jsme potřebovali a soupeř byl šťastnější. Trefa Dukly do prázdné branky při odvolání gólmana byla loterií. Chtěli jsme to zlomit, měli jsme šance... Přesilovku pět na tři v závěru jsme sehráli celkem solidně, ale nepadlo to tam. Musíme se od tohoto zápasu odrazit, jít dále a snažit se navázat dobrým výkonem ve Vsetíně, kde budeme chtít na jeho horké půdě získat nějaké body.