Dukla vyzve doma Prostějov v přímém souboji o třetí místo Chance ligy

10.10.2021 / Tomáš Lysý

Druhá nejvyšší česká hokejová soutěž přichází do prvního vloženého pondělí. Dne 11. října 2021 od 17:30 v CZ LOKO Aréně nastoupí jihlavští hokejisté proti týmu LHK Jestřábi Prostějov a půjde o přímý souboj o třetí příčku tabulky. Ta je od pozice tři a níže hodně vyrovnaná Jestřábi mají 17 bodů, Dukla je o dva body zpět a patnáct bodů má také Slavia a Sokolov. Rozdíl mezi třetím a jedenáctým týmem je pouze pět bodů, proto je třeba po dvou zápasech doma zabrat a naplno bodovat. Vstupenky si můžete koupit přes Ticketportal.

Jihlavu čeká dvojzápas s dravým ptákem. První zvádla na jedničku, když v dalekém Sokolově vyhrála 3:1. Nyní přijde na řadu Jestřáb. Prostějovští se dostali do výborné formy, v předešlých čtyřech zápasech získali proti Benátkám, Kolínu, Šumperku a Kadani celkem 11 bodů z dvanácti možných! Bodová série vytáhla Prostějov na třetí místo tabulky se ztrátou devíti bodů na první Třebíč. Také Jihlava má poměrně slušnou formu, bodovala třikrát v řadě. Jedná se tak o souboj dvou vysoce postavených týmů tabulky a přímý boj o třetí místo, jelikož Dukla má jen o dva body méně, než její nadcházející soupeř.

Soupiska Prostějova
Realizační tým Prostějova

Prostějovský tým vede do nové sezony jako hlavní trenér Aleš Totter, který má za sebou již pořádnou řádku angažmá. Před třinácti lety působil v Jihlavě jako asistent trenéra A-týmu a zároveň hlavní kouč juniorky. Rodák ze Světlé nad Sázavou postupně působil i v Chomutově, Berouně, Motoru, Havlíčkově Brodě, Motu, Letňanech, Bytomi a v předešlých třech sezonách dělal asistenta u českobudějovického Motoru. Od nové sezony převzal spolu s Vlastimilem Wojnarem prostějovský tým, skills koučem je Petr Hubáček. Právě tato trojice by měla pozvednout Prostějov ke světlejším zítřkům.

V kádru Jestřábů najdeme řadu zajímavých jmen. V brance je jasnou jedničkou Ondřej Bláha, který pustil Martina Altrichtera jen do jednoho utkání. Mezi obránci si nejlépe vede předsezonní posila Patrik Husák spolu s Jiřím Klimíčkem (1+6). O svou šanci si v Prostějově řekl David Vala, který strávil mnoho sezon v Havlíčkově Brodě a za Duklu odehrál sezonu v juniorce. V kádru Prostějova kroutí druhou sezonu ex-jihlavský bek Robin Staněk.

Mezi útočníky je také několik známých jmen, stačí jmenovat Jakuba Babku, Tomáše Jáchyma, Jana Kloze, Petra Mrázka nebo Jana Rudovského. Post nejproduktivnějšího Jestřába patří právě Petru Mrázkovi, jenž je nejlepším kanonýrem i nahrávačem týmu (5+8). Jen o gól méně má Jan Kloz. Oživit kariéru se v Prostějově snaží někdejší velký talent kladenského hokeje Šimon Jelínek. A fanoušci Dukly rozhodně znají Tomáše Jiránka, který v Jihlavě nastupoval posledních pět sezon.

Poslední zápas Prostějova

9. kolo Chance ligy: LHK Jestřábi Prostějov – SK Trhači Kadaň 6:2

Branky a nahrávky: 14. Mrázek (J. Kloz, Martin Novák), 22. Mrázek, 28. Rudovský (Klimíček, Jiránek), 39. M. Švec (Mrázek, Martin Novák), 41. Jiránek (Rudovský, Klimíček), 52. J. Kloz (Martin Novák, Mrázek) – 58. L. Koblížek (D. Homer, M. Jáchym), 59. Bernat (M. Zabloudil, Routa). Rozhodčí: Šudoma, Marek – Otáhal, Hranoš. Vyloučení: 2:4. Využití: 1:0. Průběh utkání: 6:0, 6:2.

Prostějovi: Bláha – Zajíc, Motloch, Husák, Klimíček, Babka, Vala – Jiránek (A), T. Jáchym, Rudovský – Novák (C), J. Kloz (A), Mrázek – P. Beránek, Štefka, M. Švec – Dubský, T. Koblížek.

Poslední vzájemný zápas:

18. kolo Chance ligy 2020/21: Prostějov – Dukla 3:5

Branky a nahrávky: 1. Mrázek (Bartoš, Vachutka), 12. Drtil (Vachutka), 46. Bartoš (Vachutka, Mrázek) – 10. Pekr (Poletín, Harkabus), 31. Jiránek (Illéš, Mácha), 33. Chlubna (Skořepa, Havránek), 52. Pekr (Havránek, Skořepa), 60. Pekr. Rozhodčí: Ondráček, Vrba - Kleprlík, Kučera. Vyloučení: 7:5, navíc Chlán (PRO) 10 min., Vykoukal (trenér PRO) trest do konce utkání. Využití: 0:3. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 26:36 (12:9, 6:15, 8:12). Zblokované střely: 14:14. Vhazování: 37:31. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 3:3, 3:5.

Prostějov: Bláha – Matyáš, Hrdinka, Drtil, Piegl, Staněk, Pěnčík, Krejčí – Mrázek, Bartoš, Vachutka – Novák, Kaut, Komínek – Žálčík, Chlán, Hrníčko – Ouřada, Motloch, Jandus
Dukla: J. Brož – Krenželok, Eliáš, Černý, Strejček, Bilčík, Dvořák, Březák – Havránek, Skořepa, Illéš – Jiránek, Zadražil, Mácha – Harkabus, Poletín, Pekr – Čermák, Juda, Chlubna

Tomáš Jiránek (vlevo) přijede po dlouhých letech do CZ LOKO Arény jako host. Nyní již v dresu Prostějova. Foto: Nela Dittrichová

10. kolo Chance ligy, pondělí 11.10.2021

HC Frýdek-Místek – SC Kolín (16:00)
HC Dukla Jihlava – LHK Jestřábi Prostějov (17:30) - vstupenky zde
VHK ROBE Vsetín – HC Baník Sokolov (17:30)
DRACI PARS ŠUMPERK – AZ Heimstaden Havířov (18:00)
SK Trhači Kadaň – HC Slovan Ústí nad Labem (18:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – SK Horácká Slavia Třebíč (18:00)
HC ZUBR Přerov – HC Slavia Praha (18:00)
HC Stadion Vrchlabí – HC Stadion Litoměřice (18:00)

11. kolo Chance ligy, středa 13.10.2021

SK Horácká Slavia Třebíč – HC ZUBR Přerov (17:30)
AZ Heimstaden Havířov – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SC Kolín (17:30)
HC Slavia Praha – HC Stadion Vrchlabí (18:00)
HC Baník Sokolov – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC Slovan Ústí nad Labem – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Frýdek-Místek – DRACI PARS ŠUMPERK (18:00)

Tabulka Chance ligy po 9. kole