Domácí sérii proher třeba utnout! Nejlépe již nyní před hasiči proti Havířovu

15.10.2021 / Tomáš Lysý

Zběsilé tempo Chance ligy finišuje. Během deseti dnů nastoupí Dukla Jihlava již k pátému utkání, tentokrát opět na domácím ledě. Po třech porážkách v CZ LOKO Aréně budou chtít svěřenci Viktora Ujčíka a Karla Nekvasila doma konečně zabrat. Vždyť venku čtyřikrát za sebou prohráli, ale doma bodové importy nepotvrzují. V cestě za utnutí domácí černé série jim stojí AZ Heimstaden Havířov, který nezažívá povedený start do sezony. Utkání, které bude ve znamení poděkování hasičům – vice zde, začíná v sobotu 16. října 2021 od 17:30 a po první třetině rozhodně vyčkejte na svých místech. Závodní vystoupení Vám totiž předvedou krasobruslařky týmu Gemini. Vstupenky na zápas můžete zakoupit zde.

Jestliže Dukla na domácím kluzišti třikrát v řadě prohrála, situace Havířova je horší. AZet totiž v prvních třech zápasech doma nebodoval. Až proti Kolínu získal bod za prohru v prodloužení a naposled povinně porazil Kadaň. Jenže Havířovští, na rozdíl od Dukly, nesbírají příliš bodů ani venku. Na daleké Slezsko si z kluzišť soupeřů dovezli zatím pouze pět bodů. Jejich bodový součet je tak na čísle devět, stejně jako u Benátek a Frýdku-Místku, a u fanoušků mohou být na místě sestupové starosti.

Soupiska Havířova
Realizační tým Havířova

Ty se snaží zkušený trenér Jiří Režnar rozehnat, seč mu síly stačí. Nyní ovšem bude mít Havířov přece jen poněkud těžší los, jelikož vyzve týmy z nejvyšších pozic uplynulého ročníku Chance ligy. Stačí jmenovat: Směr Dukla, doma Havířov, poté do Poruby, následuje doma Přerov, pak Vrchlabí a Litoměřice... Zatímco některé týmy se s podobným losem vypořádávají dobře, třeba jako Třebíč, pro jiné – např. Slavii – jde o velmi těžkou kombinaci.

Dosavadní jedničkou týmu je Marek Štipčák, který vytlačil z branky Tomáše Fučíka, kterému se nepovedla první třetina v prvním kole na Slavii, kde inkasoval čtyřikrát. Mezi obránci nikdo bodově příliš nevyčnívá, ovšem defenzíva by měla stát na Karolu Korímovi, Tomáši Pastorovi, Alexi Rašnerovi a ukázat by se mohl i Matúš Hlaváč, který loni naskočil do jednoho špílu za Duklu. V útoku dominuje Jan Hudeček, nejlepší střelec, nahrávač a nejproduktivnější plejer týmu. Devět bodů (5+4) v deseti utkáních nasbíral i hokejový cestovatel Vlastimil Dostálek, který sezonu a půl střílel góly i v Jihlavě. Směrem k vyšším pozicím tabulky by měli Havířovu pomoct i Jan Maruna, Antonín Pechanec nebo Jakub Doktor, na první ligu zvučná útočná jména. Do Havířova před pár dny přešel z Ústí i Jiří Severa, který v mládeži hájil jihlavské barvy.

Poslední zápas Havířova

11. kolo Chance ligy: AZ Heimstaden Havířov – SK Trhači Kadaň 4:0

Branky a nahrávky: 2. Hudeček (F. Kočí, Bambula), 4. Hudeček (J. Doktor, Paś), 36. L. Bednář (Bambula, Maruna), 41. Pechanec (L. Bednář, Chroboček). Rozhodčí: Koziol, Vrba – Konvička, Král´. Vyloučení: 6:10, navíc Kuboš (KAD) 5+20 ZHK. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 588. Střely na branku: 50:13 (18:0, 17:8, 15:5). Zblokované střely: 30:6. Vhazování: 40:21. Průběh utkání: 4:0.

Havířov: Štipčák – M. Hlaváč, Chroboček, F. Kočí, Korím, T. Pastor, Valenta, Mrowiec – L. Bednář, Pechanec, J. Doktor – Bambula, Hudeček (A), Dostálek – Severa, Paś, Š. Kratochvil – M. Hrubec, Maruna (C), Stuchlík

Poslední vzájemný zápas

28. kolo Chance ligy 2020/2021: Havířov – Dukla 3:2

Branky a nahrávky: 14. Prokeš (Maruna, Szturc), 19. Kachyňa (Maruna, Doktor), 22. Doktor (Bořuta) – 12. Fronk (Jiránek, Eliáš), 35. Harkabus (Mareš, Zadražil). Rozhodčí: Doležal, Kašík – Konvička, Vašíček. Vyloučení: 4:6. Využití: 2:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 0. Střely na branku: 26:36. Průběh utkání: 0:1, 3:1, 3:2.

Havířov: Stezka – Chroboček, Rašner, Kachyňa, Bořuta (A), Havel, Mrowiec – Szturc, Prokeš, Rudovský – Procházka, Seman (A), Doktor – Mrva, Cihlář, Maruna (C) – Vašenka, Petriska, Becher
Dukla: Zhukov – Kolář (A), Dundáček, Strejček, Mareš, Eliáš, Bilčík, Dvořák – Illéš, Skořepa (C), Čachotský (A) – Vítězslav Brož, Fronk, Jiránek – Pekr, Zadražil, Harkabus – Cachnín, Lichanec, Havránek

Dukla by doma proti Havířovu ráda navázala na vítězství z loňského ročníku Chance ligy a před svými fanoušky by ráda znovu vyhrála. Foto: Markéta Křížová

12. kolo Chance ligy, sobota 16.10.2021

DRACI PARS ŠUMPERK – HC Benátky nad Jizerou (17:00)
SK Trhači Kadaň – HC Frýdek-Místek (17:00)
VHK ROBE Vsetín – HC Slovan Ústí nad Labem (17:00)
HC RT TORAX Poruba 2011 – LHK Jestřábi Prostějov (17:00)
HC ZUBR Přerov – HC Baník Sokolov (17:00)
HC Stadion Vrchlabí – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
HC Stadion Litomřice – HC Slavia Praha (17:00)
HC Dukla Jihlava – AZ Heimstaden Havířov (17:30) - vstupenky zde

13. kolo Chance ligy, středa 20.10.2021

SK Horácká Slavia Třebíč – HC Stadion Litoměřice (17:30)
AZ Heimstaden Havířov – VHK ROBE Vsetín (17:30)
HC Benátky nad Jizerou – SK Trhači Kadaň (17:30)
HC Baník Sokolov – HC Stadion Vrchlabí (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – HC ZUBR Přerov (18:00)
HC Slovan Ústí nad Labem – HC RT TORAX Poruba 2011 (18:00)
HC Frýdek-Místek – HC Dukla Jihlava (18:00)
SC Kolín – DRACI PARS ŠUMPERK (18:00)

Tabulka Chance ligy po 11. kole