Zhluboka se omlouváme všem fanouškům za to, co jsme předvedli, povídá Josef Skořepa

17.10.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavský kapitán Josef Skořepa dokáže být v hodnocení zápasů hodně upřímný. Ať už při vítězných utkáních, jako loni při otočení čtvrtfinálové série s Litoměřicemi, kdy Dukle věřil už málokdo. Nebo při neúspěších, jako nyní při čtvrtém prohraném utkání doma za sebou. „Musíme tvrdě pracovat, nic jiného. V pondělí se sejdeme, vezmeme tyhle lopaty a půjdeme makat. Začneme už ve středu a ukážeme, že hokej hrát umíme. Musíme udělat takovou sérii, že odčiníme tyto porážky,“ říká hráč s číslem 81, který se v úvodu rozhovoru omlouvá fanouškům.

„Musíme se omluvit všem fanouškům, kteří viděli tu břečku, co jsme tady předvedli. Opravdu se jim zhluboka a od srdce omlouvám, že to museli vidět. Nevím, co k tomu víc říct. Oni by k nám měli teď přijít a normálně nás nakopat všechny do pr…., abychom se všichni doma probrali. Netuším, co k tomu víc říct. Je to čtvrtý zápas, co jsme tady předvedli takovou sr….,“ adresuje příznivcům červenožlutých barev omluvný vzkaz.

Dukla opět doplatila na situaci, kdy inkasuje první dva góly a pak soupeře stáhne maximálně na rozdíl jedné branky. Neplatilo to pouze při prvních dvou domácích výhrách proti Vsetínu a Přerovu a také proti Třebíči, kdy Jihlavští vytěžili ze zápasu aspoň bod. „Každý tým, který prohrává, tak chce zápas otočit. Ale to je kravina, protože musíme hrát od stavu 0:0. Proti Havířovu jsme takhle hráli jen prvních pět minut, když jsme je nepustili k puku. Pak jim darujeme dva góly, třetí gól jim dáme na podnosu. Když urazíme hokejového Boha, tak to prostě nejde,“ ví moc dobře lídr červenožlutých barev.

Situace tak trošku připomíná ročník 2016/2017, kdy Dukla v listopadu prohrála pět utkání v řadě a pouze z jednoho vytěžila bod. Tvrdou prací se červenožlutí z nezdaru dokázali postupně dostat. A stejný recept na zastavení domácích nezdarů vidí Josef Skořepa i nyní. „My musíme tvrdě pracovat, nic jiného. V pondělí se sejdeme, vezmeme tyhle lopaty a půjdeme makat. Začneme už ve středu ve Frýdku-Místku a ukážeme, že prostě hokej umíme hrát. Musíme udělat takovou sérii, že odčiníme tyto porážky,“ dodává Josef Skořepa.

Josef Skořepa po domácí porážce proti Havířovu

Tisková konference: Karel Nekvasil (Dukla) – Pavel Zdráhal (Havířov)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – AZ Heimstaden Havířov 3:5

Autor videa: HZStv1