Vezeme domů tři body, a to byl náš cíl, hlásí Jiří Fronk

20.10.2021 / Natálie Poláčková

Dukle se ve 13. kole Chance ligy podařilo zvítězit na ledě Frýdku – Místku, který porazila 5:2. Jihlavě se podařilo zápas ovládnout hlavně díky velice povedené druhé třetině a dvěma přesným střelám Jiřího Fronka, kterými prostřelil Foltána. „Vezeme domů tři body a to byl náš cíl,“ usmívá se forward.

V zápase se na gól muselo čekal až do 26. minuty, kde ho nakonec vsítil právě Fronk. Na ledě probíhaly nějaké diskuse o tom, jestli a jak se kotouč dostal za brankovou čáru. „Myslím, že gól jsme mohli dát podstatně dřív. Měli jsme hromadu střel, ale bohužel to tam nepadlo. Pak přišel tenhle gól. Já ho viděl zpoza brány a věděl jsem, že trefil plast a ne tyčku. Myslím si, že to gól byl a byl jsem si jistý, že rozhodčí branku uznají,“ zhodnotil nepřehlednou situaci po první brance „Fronky“.

Dukla vedla už 3:0, když se ale v čase 33:05 Frýdek přiblížil na rozdíl pouze dvou branek, což pro ně na domácím ledě je dost často dobré znamení. Jiří Fronk se ale rozhodl, že to tak nenechá a znovu prostřelil brankáře Foltána. „Padlo to tam, byla to super kombinace. Heltík mě tam viděl vlastně křižnou přihrávkou, což mě mrzí, že to nepadlo přímo ze střely, protože to by byla hezká akce, ale ten puk se odrazil za bránu. Úmysl byl, hodit ho gólmanovi za záda, ale nějak šťastně jsem to hodil na beka, který si to tam srazil sám,“ přidává postřeh z druhé zápasového gólu. Právě střela na záda se Fronkovi už několikrát vyplatila. „Někdy ta situace byla a vyšlo to, a tentokrát to dopadlo jinak.“

Další zápas čeká Duklu v sobotu na domácím ledě, kde se konečně pokusí přerušit sérii čtyř prohraných domácích utkání v řadě. Vzhledem k tomu, že se Dukle venku daří, navrhl hlavní trenér Viktor Ujčík, nasednout před zápasem do autobusu a objet si Jihlavu. „Já osobně pověrčivý nejsem, takže bych to klidně nedělal. Já věřím tomu, že se na to prostě musíme připravit. Ať už přijede jakýkoliv tým, musíme vyhrát. Takže je stejné mít deset vítězných zápasů doma jako několik prohraných. Musíme udělat všechno proto, abychom ten příští zápas vyhráli,“ ukončil pozápasový rozhovor Jiří Fronk.

Jiří Fronk hodnotí výhru na ledě Frýdku - Místku

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Frýdek-Místek - HC Dukla Jihlava 2:5

Autor videa: HokejkaTV