Moje góly? Odrážejí se ke mne puky, říká skromně Lukáš Mareš

26.10.2021 / Tomáš Lysý

Před touto sezonou měl Lukáš Mareš odehráno za A-tým téměř devadesát zápasů, ale v jeho bilanci vstřelených branek svítila nula. Nový ročník zastihl jihlavského beka ve střelecké formě. První branku za A-tým dal v přípravě, při mistrovském utkání se nyní trefil dvakrát po sobě – doma proti Benátkám a poté v Kolíně, kde zvyšoval vedení Dukly v přesilovce na 4:2. „Čistý průstřel to sice byl, ale šlo o ránu – neránu. Byl jsem rád, že do branky vůbec doklouzala,“ směje se odchovanec jihlavského hokeje.

Jihlavští hokejisté zatím jezdí na led Kolína rádi. Loni zde vyhráli 8:2, letos 7:3. Skóre ze dvou zápasů? 15:5 a plný počet šesti bodů. A pak můžeme ještě připočíst loňskou domácí výhru 6:0. „Hraje se nám tady dobře a máme štěstí. Jinak nevím, čím by to mohlo být, protože je tady velké hřiště, které moc rád nemám,“ povídá Lukáš Mareš, ačkoliv zápas pro Duklu po jejím prvním vstřeleném gólu asi nebyl dle představ. „Utkání se nám nevyvíjelo ze začátku nejsnadněji. Jednu branku jsme vstřelili, ale pak dvě inkasovali. Museli jsme se z toho oklepat. Padl nám tam ale další gól a za stavu 2:2 jsme šli do kabiny. Potom nám do brány začalo padat úplně všechno,“ hodnotí naprosto přesně zápas v Kolíně.

Lukáš Mareš je od začátku sezony o nějakou tu korunu chudší. Premiérový gól za Duklu, premiérový gól v mistrovském utkání… „Něco málo jsem platil, ale přesnou částku radši říkat nebudu,“ doplňuje s úsměvem. „Prostě se snažím pořád hrát tak, jak hraju. Tento rok mi to tam začalo padat, odrážejí se ke mne puky, mám štěstí na holi,“ vypočítává důvody střeleckého probuzení.

A byl by rád, pokud by probuzení pokračovalo v následném domácím utkání v CZ LOKO Aréně. Dukla totiž venku získala 17 bodů z 21 možných, doma naopak pouze 10 bodů z jednadvaceti. V posledním utkání ale Jihlavští přerušili domácí nepříznivou sérii čtyř porážek a nyní je třeba v tom pokračovat i proti Šumperku, který je překvapením soutěže. „Byli bychom radši, kdybychom začali vyhrávat i více domácích zápasů,“ vyjadřuje jasné přání.

Lukáš Mareš hodnotí výhru nad Kolínem

Sestřih zápasu: SC Kolín – HC Dukla Jihlava 3:7

Autor videa: HokejkaTV