3:7
(2:2, 1:3, 0:2)

Čtyři góly z přesilovek, tři body z Kolína! Dukla si zastřílela u Labe

25.10.2021

Tenhle zápas bavil! Na ledě Kolína odehrála Dukla napínavé utkání, ve kterém nebyla o emoce vůbec žádná nouze. Tři body si Dukla zajistila skrze povedený start druhé třetiny, neboť během čtyř minut nastřílela do sítě Kozlů tři branky a ze stavu 2:2 bylo rázem vedení 5:2. To si Jihlava ustrážila i přes snížení Kolína a po výhře 7:3 drží v tabulce čtvrté místo! Ke třem bodům dopomohl i Filip Helt, pro nějž to byl první zásah v dresu Dukly.
25.10.2021 18:00, Chance Liga - 15. kolo

SC Marimex Kolín

Sajdl (21. – 24. Sejpal) – Piegl, Čáp, Šalda, Kukla, Kachyňa, Čížek, Váchal – Jankovský, Šafránek, Král – Krejčík, Sklenář, Petržilka – Zumr, Matějček, Svoboda – J. Dvořák, Morong, Poppel
3

HC Dukla Jihlava

Wolf – Bilčík, Kowalczyk, A. Dvořák, Mareš, Eliáš, Niko – Čachotský, Skořepa, Illéš – Harkabus, Seman, Cachnín – Helt, Lichanec, Fronk – Havránek, Juda, Brož
7
Branky a nahrávky: 11. Šafránek (Čížek, Krejčík), 12. Svoboda (Matějček, Zumr), 26. Morong (Svoboda) – 9. Lichanec, 13. Skořepa (Čachotský, Kowalczyk), 21. Lichanec (Čachotský, Harkabus), 22. Mareš (Harkabus, Čachotský), 24. Eliáš (Čachotský, Illéš), 52. Helt (Illéš, Niko), 58. Brož (Mareš, Havránek). Rozhodčí: Micka, Květoň - Jindra, Bělohlav. Vyloučení: 7:7, navíc Krejčík (KOL) 5 min. Využití: 0:4. Diváci: 936. Střely na branku: 28:37 (6:7, 14:12, 8:18). Zblokované střely: 11:12. Vhazování: 32:34. Průběh utkání: 0:1, 2:1, 2:5, 3:5, 3:7.

Ohlasy trenérů

Viktor Ujčík (HC Dukla Jihlava): U nás panuje spokojenost. Potřebovali jsme potvrdit vítězství z domácího zápasu, který jsme po dlouhé době zvládli. Jeli jsme do Kolína s respektem, protože jsme sledovali jejich zápasy z poslední doby. Tým se hodně zvedl, byl hodně agresivní, napadal. Dnes jsme s tím měli problémy a začátek jsme si zkomplikovali, že jsme pustili Kolín do vedení, ale dokázali jsme na to zareagovat. Podržel nás gólman Adam Wolf při vedení 3:2 a 4:2 svými výbornými zákroky. Tým to udrželo ve varu. I naše speciální přesilovkové formace zahrály skvělý zápas. Všechno si to sedlo a jsme spokojení s výkonem.

Petr Martínek (SC Kolín): Gratuluji Viktorovi a Jihlavě ke třem bodům. Vstoupili jsme do utkání dobře a sehráli jsme dobrou první třetinu, kdy jsme drželi vyrovnaný stav a vedli jsme 2:1, i když soupeř vyrovnal. Na začátku druhé třetiny přišla pětiminutovka, ve které jsme třikrát inkasovali a dá se říct, že bylo po zápasu. Naskytly se nám nějaké šance, jenže jsme je nevyužili a soupeř si zbytek zápasu pohlídal. V závěru navíc ještě udeřil. Nemůžeme proti takovému týmu, jako je Jihlava, vytvářet takové fauly. Věděli jsme, že má výborné přesilovky a i když jsme se na ně připravili, tak soupeř je sehrál parádně a uklízel puky do prázdné brány. Nerozumím našim hráčům a jejich některým faulům, jenž byly naprosto zbytečné. To je velká nedisciplinovanost a proti Dukle Jihlava pak není šance na to, abyste uspěli. Musíme si to rozebrat a kluci si sáhnout do svědomí, zda-li takové fauly chtěli nebo nechtěli udělat. Mrzí nás to a tím se zápas rozhodl. I když jsme byli důrazní agresívní, jak jsme chtěli, tak to bylo bohužel málo. Protože v přesilovkách byl soupeř výborný a my máme dlouhodobě problém s obrannou činností, s oslabením. Musíme zvednou hlavu a pokusit se urvat ve Vsetíně nějaký bod.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie