Rozhodně jsme neudělali ostudu, myslí si útočník Miroslav Juda

07.11.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté odjížděli na led Vsetína v hodně okleštěné sestavě. Chyběli tři obránci základní sestavy, proto v obraně musel zaskočit útočník Tomáš Harkabus. Také útočné vozby prořídly a to dost výrazně. Dukla se totiž bude muset nyní vypořádat s absencí lídrů týmu Tomáše Čachotského a Josefa Skořepy. „Na to, kolik nám chybělo hráčů, tak bych řekl, že jsme se porvali se zápasem důstojně,“ myslí si mladý útočník Miroslav Juda, který si letos vybojoval stálé místo v základní sestavě.

Těžko říct, co si mohli fanoušci myslet, když viděli hodně okleštěnou základní sestavu Dukly. Možná se některým z nich vybavila vzpomínka na pár let starý debakl, ke kterému ale tentokrát rozhodně nedošlo. Jihlavy byla soupeři vyrovnaným týmem a byť prohrávala 0:2 a 1:3, vždy se dokázala docvaknout na kontaktní branku a nebyla daleko vyrovnání. „I když jsme prohráli, tak bych zápas nehodnotil špatně. Podali jsme dobrý výkon, ale bohužel to nestačilo na výhru,“ domnívá se útočník Miroslav Juda. Nutno dodat, že Dukle chyběl kapitán Josef Skořepa, lídr týmu Tomáš Čachotský a obránci Filip Eliáš, Filip Dundáček a Adam Dvořák.

Po třech výhrách z uplynulé sezony na proslulém Lapači (7:1 a v semifinále 2:1 na nájezdy a 4:1) tak Dukla tentokrát prohrála. Výjimkou oproti těmto třem mačům bylo, že se hrálo před diváky, kteří po covidové pauze opět mohou do hlediště. Zápas sledovalo 3020 diváků, největší návštěva letošního ročníku Chance ligy. „Atmosféra na Lapači je vždycky super. Bylo krásné, že po loňské sezoně, kdy diváci do ochozů nemohli, dorazilo přes tři tisíce lidí,“ chválí Miroslav Juda publikum, ve kterém bylo i několik desítek fanoušků Dukly.

A kdo ví, třeba slušná divácká návštěva přijde i na další domácí zápas Dukly. Lákadel je několik. Tím největším je určitě Army zápas pro válečné veterány, kterým Jihlava již pátým rokem po sobě poděkuje. V utkání proti Porubě nebude tentokrát platit slovo „červenožlutí“, neboť jihlavští hokejisté vyjedou na led ve speciálních dresech. „Na Army zápas se těším. Je důležité a fajn si připomínat válečné veterány, ještě když má Dukla armádní minulost. Dresy se letos opravdu povedly, takže se i diváci mají na co těšit,“ dodává Miroslav Juda.

Takže určitě přijďte po více jak dvou týdnech na domácí zápas Dukly. Program začneme odkrývat v průběhu týdne před utkáním.

Foto: Nela Dittrichová