Výsledek neodpovídá tomu, co jsme předváděli, říká Vojtech Zeleňák

25.11.2021 / Tomáš Lysý

Dukla na ledě Litoměřic soupeře přestřílela, měla i množství brankových šanci, ale tentokrát vyšla bodově naprázdno. Jihlavští hokejisté v souboji o druhé místo prohráli na ledě Kališníků 1:5, byť ještě v závěru zápasu bylo skóre 1:3 díky trefě Vojtecha Zeleňáka při hře bez brankáře. Další risk ale už červenožlutým nevyšel a inkasovali. „Proti Litoměřicím to byl vyrovnaný souboj. Měli jsme množství šancí, které jsme bohužel neproměnili, na rozdíl od minulých zápasů. Bohužel každá série jednou končí a v sobotu začne nová,“ říká sympatický obránce.

Vyhranou sérií byly myšleny tři vítězné zápasy v řadě po reprezentační přestávce, kdy Dukla skolila Porubu, vyhrála v Přerově a doma rozstřílela Vrchlabí. Celkově se Dukle daří, vždyť i přes porážku v Litoměřicích má osm výher z posledních deseti utkání. Na ledě Stadionu ale vstřelili červenožlutí jedinou branku a až v závěru utkání za stavu 0:3. „Nic jsme nevzdávali. Hraje se do konce šedesáté minuty a dokud rozhodčí nezapíská konec, hraje se. Zažil jsem už několik zápasů, které se otočily na poslední chvíli. Střel i gólových šancí jsme měli hodně, ale efektivita byla tentokrát nulová,“ hledá příčiny porážky Vojtech Zeleňák.

Jeho první branka v novém působišti již skoro nic nezměnila, proto obránce tento střelecký úspěch nijak zvlášť netěšil. „Je jedno, kdo dá gól a hlavně nevyšel celkový výsledek. Kdybych nakopl tým k obratu, byl bych rád, ale takhle gól nic neřešil,“ ví dobře vysoký zadák, jenž zpětně ocenil atmosféru v posledním domácím utkání proti Vrchlabí. A věří, že podobné to bude i v sobotu doma proti Slavii. „Chtěl bych pozvat všechny diváky, protože minulý zápas s Vrchlabím byla výborná atmosféra. Fakt parádní, takovou jsem na Slovensku dlouho nezažil. Byl bych rád, kdyby fanoušci atmosféru zopakovali a pomohli nám k nové vítězné sérii,“ děkuje na dálku příznivcům červenožlutých barev.

Po dvou týdnech v jihlavském kádru již může hodnotit a nabízí své první pocity z angažmá v Dukle: „Všechno je super a jsem maximálně spokojený. Výborná organizace na velké úrovni. Bohužel nyní to nestačilo na vítězství a neprotáhli jsme vítěznou šňůru, ale v sobotu začneme novou,“ uzavírá rozhovor Vojtech Zeleňák.

Vojtech Zeleňák po porážce v Litoměřicích

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Stadion Litoměřice – HC Dukla Jihlava 5:1

Autor videa: HokejkaTV