5:1
(2:0, 0:0, 3:1)

Kališníci svoje panství na Labi ubránili. Jihlava se vrací domů s prázdnou

24.11.2021 / Martina Kramerová

Čtvrtou výhru v řadě Dukla na své konto nepřidala. Ve šlágru kola ztrácela už od začátku třetí minuty, kdy se prosadil domácí Berka a Jihlavští jenom stěží hledali možnosti, jak překonat Krále v litoměřické brance. Navíc v 16. minutě přidal druhou branku Lukáš Válek a pro hosty už to bylo náročné. Ačkoliv měli ve druhé a třetí třetině tutové šance, stále svítila nula na jejich kontě. Malou naději sice ještě vykřesal snížením 99 sekund před koncem na 1:3 první brankou za Duklu Vojtech Zeleňák, jenže poslední sekundy Dukle nevyšly. Nakonec je z toho porážka poměrem 1:5.
24.11.2021 17:30, Chance Liga - 23. kolo

HC Stadion Litoměřice

Král – Marcel, Pinkas, Výtisk, Holý, Jebavý, Černohorský, Kottek – Válek, Přikryl, Sihvonen – Procházka, Jícha, Martin Procházka – Malát, Berka, Kadlec – Stehlík, Koláček, Rouha
5

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Bilčík, Zeleňák, Mareš, Eliáš, Kowalczyk, Niko, Štochl – Havránek, Lichanec, Fronk – Seman, Skořepa, Illéš – Cachnín, Juda, Vítězslav Brož – Harkabus, Houška, Berčík
1
Branky a nahrávky: 3. Berka (Malát), 16. Válek (Holý, Výtisk), 51. Koláček (Stehlík, Rouha), 60. Jícha, 60. Kadlec (Berka) - 59. Zeleňák (Seman). Rozhodčí: Zavřel, Petružálek – Coubal, Hnát. Vyloučení: 5:3. Bez využití. V oslabení: 1:0. Diváci: 750. Střely na branku: 21:36 (9:11, 6:13, 6:12). Zblokované střely: 6:15. Vhazování: 31:43. Průběh utkání: 3:0, 3:1, 5:1.

Průběh utkání

Speciální plyšákový zápas kališníci odstartovali na jedničku. Světelná tabule se totiž zastavila na čase 02:11, když Stadion otevřel skóre. Malát nahrál zpoza branky na kruh Marku Berkovi, ten si nabruslil až před Zhukova a zblízka rozvlnil síť jihlavské klece. Ledovou plochu vzápětí zasypaly desítky plyšových hraček, které fanoušci přinesli v rámci Charitativního týdne.

Navíc to netrvalo dlouho a mohli slavit podruhé. Na konci 16. minuty ujeli Litoměřičtí dopředu ve vlastním oslabení a Holý zacílil z pravého kruhu. Brankář Dukly jeho pokus vyrazil jen k najíždějícímu Lukáši Válkovi, který se ranou z dorážky nezmýlil.

V polovině základní hrací doby zfauloval Eliáš Sihvonena a domácí dostali výhodu trestného střílení. K exekuci hokejové penalty se postavil Roman Přikryl, na Zhukova byl ale krátký a v nájezdu neuspěl.

O chvíli později se do dobré pozice dostal Stehlík, jeho bekhendová střela z pravého kruhu však skončila těsně vedle tyčky jihlavské svatyně. Na druhé straně se brzy nato ocitl v šanci hostující Cachnín, který ujel do samostatného úniku. Král ho však fantasticky vychytal. A poradil si i s projektilem stejného hráče z pravé strany, který přišel vzápětí.

Skóre mohl ve 49. minutě navýšit Válek, pokus z mezikruží mu ale nevyšel podle představ a z šance nebylo nic. V čase 50:46 už se slušně zaplněné tribuny mohly radovat. Josef Koláček obdržel parádní pas z pravé stany, nabruslil si mezi kruhy a nekompromisně poslal kotouč k levé tyči.

Jihlavští to v závěru zkusili v šesti a dočkali se kýžené trefy. V 59. minutě propálil Krále Vojtech Zeleňák. Kališníci však následně využili prázdné klece Jihlavy a v 60. minutě zvýraznili náskok na 4:1, když se prosadil Josef Jícha. V posledních vteřinách zatloukl do rakve Dukly poslední hřebíček Martin Kadlec, který skóroval z dorážky. Stadion i tak urval triumf 5:1.

Ohlasy trenérů

David Bruk (HC Stadion Litoměřice): „Jsme nadšeni, že jsme vyhráli. Utkání bylo náročné, vyrovnané, výsledek neodpovídá jeho průběhu, protože Jihlava hrála skvěle. My jsme také podali parádní výkon. Rozdíl byl jednoznačně v tom, že jsme dokázali proměnit nabídnuté šance. Navíc Tomáš Král se rozhodl, že to zavře a nic nepustí. Výsledek jde hodně za ním, samozřejmě ale také i za skvělou hrou týmu.“

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): „Už před zápasem bylo jasné, že se bude jednat o kvalitní a hodně bruslivý souboj. Soupeř navíc hodně napadá. Měli jsme více vyložených šancí, ale nebyli jsme tak produktivní. Myslím, že jsme to v první třetině nastartovali našimi dvěma chybami. Druhá třetina byla vyloženě na litoměřickou bránu, podržel je ale gólman. I takové zápasy jsou a teď už se díváme dopředu směrem k sobotnímu zápasu. Soupeři jen můžeme pogratulovat.“