Druhé derby je tu! Jihlava se ve středu střetne s Třebíčí

30.11.2021 / Daniel Lhotský

Dukla bude moci ve středu napravit dvě porážky v řadě, čeká ji ovšem velmi náročná zkouška. Zamíří totiž na led Třebíče, která se aktuálně drží na prvním místě ligové tabulky. První vzájemné utkání se v CZ LOKO Aréně rozhodlo až po samostatných nájezdech a nabídlo zajímavou hokejovou podívanou se skvělou atmosférou. Bohužel kvůli novým opatřením vlády bude moci bitvu o Vysočinu v KNHP Aréně ve středu 1.12.2021 od 17:30 sledovat přímo na zimním stadionu pouze 1000 fanoušků, přičemž kapacita stadionu bude vyprodaná. Ti ostatní budou moci sledovat utkání na stránce Hokejka.cz, případně číst textový přenos na Onlajny.com

Třebíč může být s dosavadním průběhem sezony maximálně spokojená. Z 24 odehraných zápasů prohrála zatím jen tři, z toho jedno až po prodloužení. Se šedesáti body v tabulce se tak bezpečně drží na průběžném prvním místě. Po delší době se tak Horácká Slavia vrátila mezi elitu ligy, v posledních letech se středeční soupeř Dukly spíše pohyboval v tabulce na nižších pozicích a bojoval o samotnou účast v play-off.

Soupiska Třebíče
Realizační tým Třebíče

V posledních kolech sice Třebíč vyzvala sice týmy ze spodní poloviny tabulky, to ovšem nic nemění na tom, že se Dukla postaví před rozjetý tým, který ji bude chtít připravit o body. V posledních pěti zápasech Třebíč nejprve ztratila body po domácí porážce od Havířova 1:2 po prodloužení, ani v následujícím utkání Třebíče na ledě Frýdku-Místku nebylo rozhodnuto po základní hrací době, tři body ale nakonec putovaly na Vysočinu po výhře Třebíče 3:2 po samostatných nájezdech. Sváteční utkání 17. listopadu proti Benátkám nad Jizerou Horácká Slavia bez potíží ovládla 5:0 a tři dny poté si odvezla tři body za těsnou výhru 2:1 na ledě Kolína. Zatím poslední utkání odehrála Třebíč na domácím ledě proti nevyzpytatelnému Šumperku, to se rozhodlo až v nájezdech, ve kterých se více dařilo Třebíči, a Třebíč si připsala další dva body do tabulky za výhru 4:3 po samostatných nájezdech. V sobotu Třebíč nehrála, protože její utkání proti Kadani bylo kontumováno po odstoupení Trhačů z ligy.

V brance Horácké Slavie dostává nejvíce prostoru Pavel Jekel, který s dvaceti odchytanými zápasy patří k největším oporám svého týmu. Mezi nejzkušenější obránce patří ve 37 letech Jiří Hunkes, tomu se zatím skórovat nepodařilo, připsal si už ovšem sedm asistencí. Z obrany pravidelně chystal gólové akce Lukáš Doudera, během osmnácti utkání v dresu Třebíče si připsal úctyhodné tři góly a osm asistencí. Střelecké tabulce týmu vládne Ladislav Bittner s dvanácti góly a pěti asistencemi. Jihlavští obránci si budou muset dát velký pozor také na produktivní útočníky Martina Dočekala s Lukášem Nedvídkem, kteří oba posbírali už přes patnáct bodů.

POSLEDNÍ ZÁPAS TŘEBÍČE

23. kolo Chance ligy: Třebíč - Šumperk 4:3 sn.

Branky a nahrávky: 5. Nedvídek (Poizl), 20. D. Michálek (Vodný), 59. L. Bittner (Střondala, Dočekal), rozhodující samostatný nájezd L. Forman – 17. Vildumetz (Kratochvíl, Kindl), 37. Kohút (Spratek, A. Furch), 55. Kohút (Březák, Spratek). Rozhodčí: Bejček, Jechoutek – Polák, Štofa. Vyloučení: 1:4. Využití: 2:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 761. Střely na branku: 35:24. Průběh utkání: 1:0, 1:1, 2:1, 2:3, 4:3.

Třebíč: Jekel – Hunkes, Mlčák, M. Furch, L. Forman, Tureček, Poizl, Zukal – Střondala, L. Bittner, Dočekal – Šťovíček, Nedvídek, Krliš – Gajarský, Vodný, D. Sklenář – Ferda, D. Michálek, Křehlík

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

8. kolo Chance ligy: HC Dukla Jihlava - SK Horácká Slavia Třebíč 4:5 sn.

Branky a nahrávky: 4. Fronk (Helt, Zadražil), 7. Fronk (Helt, Kowalczyk), 45. Brož (Cachnín), 58. Seman (Čachotský, Kauppila) – 10. Kusko (Dočekal), 15. Kusko (Doudera), 28. Michálek (Sklenář, Vodný), 49. Vodný (Stehlík, Kusko), rozh. náj. Kusko. Rozhodčí: Pilný, Květoň – Zídek, Otáhal. Vyloučení: 4:3. Využití: 1:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 2090. Střely na branku: 28:27. Průběh utkání: 2:0, 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5.

Dukla: Zhukov – Bilčík, Mareš, Kowalczyk, Niko, Kauppila, Kolář, Eliáš – Harkabus (A), Seman, Illéš – Čachotský (C), Lichanec, Havránek – Helt, Zadražil, Fronk – Cachnín, Juda, Brož
Třebíč: Jekel – Doudera, Hunkes, Forman, Poizl, Mlčák, Stehlík, Furch – Šťovíček, Bittner (C), Psota – Krliš, Nedvídek, Střondala – Kusko, Dočekal, Vodný (A) – Sklenář, Michálek, Ferda (A)

Poslední vzájemný zápas rozhodovaly samostatné nájezdy, v ve kterých byla před skvostnou diváckou kulisou lepší Třebíč, i přes tento úspěšný nájezd jihlavského specialisty Tomáše Čachotského. Foto: Nela Dittrichová

25. kolo Chance ligy, středa 1.12.2021

HC Baník Sokolov – SK Trhači Kadaň 5:0 kontumačně
AZ Heimstaden Havířov – HC Benátky nad Jizerou (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava (17:30)
HC Stadion Litoměřice – HC RT TORAX Poruba 2011 (17:30)
HC Slovan Ústí nad Labem – SC Kolín (18:00)
LHK Jestřábi Prostějov – DRACI PARS ŠUMPERK (18:00)
HC Slavia Praha – VHK ROBE Vsetín (18:00)
HC Stadion Vrchlabí – HC ZUBR Přerov (18:00)

26. kolo Chance ligy, sobota 4.12.2021

SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov 0:5 kontumačně
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Slavia Praha (16:00)
HC ZUBR Přerov – HC Stadion Litoměřice (17:00)
VHK ROBE Vsetín – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Slovan Ústí nad Labem (17:00)
SC Kolín – AZ Heimstaden Havířov (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov (17:30)

Tabulka Chance ligy po 24. kole


Do tabulky už již započteny zkontumované zápasy Kadaně. Vždy 5:0 kontumačně pro soupeře Kadaně, od 20. kola do konce základní části Chance ligy.