Hrozně se na gól nadřeme a dostáváme laxní góly, mrzí Miroslava Judu

02.12.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavští hokejisté po výborné sérii, kdy z devíti zápasů prohráli pouze jednou, nyní padli třikrát v řadě. Po kanonádě proti Vrchlabí 9:2 postupně padli v Litoměřicích, doma se Slavií a nyní těsně na ledě první Třebíče. Derby nezná favorita a podobně tomu bylo i nyní, kdy zápas skončil výhrou domácích 2:1, ovšem Dukla první dvě třetiny byla horším týmem. „První dvě třetiny nám nevyšly. Nevím, jestli jsem se báli, ale odskakovaly nám puky a nedávali jsme si přihrávky na hokejky,“ říká útočník Miroslav Juda, jehož třetí formace patřila k výkonnostně lepším.

Příčiny porážky jsou podle Miroslava Judy jednoduché a odpovídal tomu i moment po vyrovnávací brance. Dukla na začátku třetí části z přesilovky srovnala na 1:1, ovšem za minutu inkasovala po akci, které předcházela zbytečná chyba na obranné modré. „Hrozně se na góly nadřeme. Naopak si necháme dát laxní branky a stojí nás to zápasy,“ říká útočník Miroslav Juda, který zároveň podotýká, že první dvě třetiny nebyl výkon Dukly dobrý. „Nevyšly nám. Nevím, jestli jsme se báli, ale odskakovaly nám puky, nedávali jsme si přihrávky na hokejky. Byla to skoro až ostuda,“ povídá upřímně.

Třetí formace Dukly byla blízko k vyrovnání už ve druhé třetině, kdy měl dobrou šanci Vítězslav Brož po úspěšném napadání celé formace. Hra útoku Brož – Juda – Cachnín snesla měřítka. „To musí říct někdo, kdo vidí hru zvrchu. Snažíme se dělat svou práci. Bruslit, napadat, lítat na ledě. Prostě to, co máme dělat. Ale bohužel to nevyšlo,“ nerad hodnotí svou roli útočník, který je v Dukle od starších žáků. Vzápětí však dodává, že sehranost útoku už funguje. „Od začátku sezony uběhla nějaká doba. Zvykli jsme si na sebe a víme, kdo co bude dělat,“ dodává jihlavská osmnáctka.

Po třech porážkách tak bude hodně důležitý již další zápas, kdy Dukla hraje doma proti rozjetému Sokolovu. Ten se po umístění v polovině tabulky díky sérii výher posunul už na třetí místo za Třebíč a Litoměřice. Dukla ztrácí na tým s dravým ptákem ve znaku tři body. „Bude to pro nás hodně těžký zápas, na který se musíme dobře připravit a urvat tři body,“ uzavírá rozhovor Miroslav Juda.

Miroslav Juda po porážce v Třebíči

Autor videa: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: SK Horácká Slavia Třebíč – HC Dukla Jihlava 2:1

Autor videa: HokejkaTV