Na led Dukly první prosincovou sobotu zavítá rozjetý Sokolov

02.12.2021 / Andrea Nováková

Dukla může v sobotu na svém ledě odčinit tři porážky v řadě. Nebude to však jednoduché, protože do Jihlavy zavítá rozjetý Sokolov. Baník je v tabulce Chance ligy momentálně na třetím místě a Jihlava na něj z páté příčky ztrácí tři body. V této sezoně se Dukla se Sokolovem utkala v 9. kole na ledě Baníku. Z tohoto duelu vyšla vítězně jihlavská Dukla, která si domů odvezla tři body za výhru 3:1. Nyní se pořadatelství obrací a Jihlava tak v sobotu 4.12.2021 od 17:30 přivítá v CZ LOKO Aréně HC Baník Sokolov. Do ochozů jihlavského stadionu se kvůli vládním opatřením dostane pouze 1000 diváků. Věříme, že na zápas dorazíte a skvělou atmosférou pomůžete prolomit sérii tří porážek. O první přestávce vystoupí opět jihlavské krasobruslařky, kterým bohužel byly zrušeny závody.

Režim vstupu do CZ LOKO Arény:
Na utkání proti Sokolovu platí stejný režim vstupů jako na předešlý zápas proti Slavii, jelikož do ochozů muže pouze 1000 diváků:
Nejprve permanentkáři. Poté, ale již KRÁTCE PO SEDMNÁCTÉ hodině, se otevřou pokladny. Jedna v parku Smetanovy Sady a jedna u vchodu G od Vysoké školy polytechnické Jihlava. Automatická pokladna je vypnuta a na Infocentru se vstupenky prodávat nebudou.

Sokolov momentálně jede na vítězné vlně. Baníku se podařilo vyhrát sedm utkání v řadě. V sezoně 2018/2019 postoupil do 1. ligy a držel se spíše na spodních patrech tabulky. V této sezoně mohou být v Sokolově spokojeni, protože jim se ziskem padesáti bodů patří třetí post. Z 25 zápasů dokázali vyhrát sedmnáct, z toho tři v prodloužení.

Soupiska Sokolova
Realizační tým Sokolova

Sokol si drží stabilní výkony. Nepostihla ho žádná větší série proher. V posledních šesti kolech hráči Baníku vyzvali týmy, které jsou umístěny v dolní části tabulky a s nimi nezaváhali. Z každého zápasu odešli jako vítězové. V 19. kole sokoli přivítali Slovan Ústí nad Labem, se kterým si hravě poradili a vyhráli 8:2. V tomto zápase se dvěma góly blýskl mladý útočník Adam Křemen. Po reprezentační přestávce se Sokolov vydal do Havířova, který porazil 3:1. O dva dny později Baník nasázel tři branky Frýdku-Místku a získal tři body za vítězství 3:0. Utkání s Benátkami došlo až do prodloužení, kde bod navíc získal právě Sokolov. Zatím poslední zápas sehrál Baník na ledě Šumperka odkud si odvážel výhru 5:3. Ve 25. kole mělo dojít k utkání s Kadaní, která odstoupila ze soutěže a tento zápas byl kontumován.

Nejlepším střelcem v týmu Sokolova je útočník Vojtěch Tomi, který za 22 zápasů nastřílel deset gólu a připsal si čtrnáct asistencí. Druhým hráčem v pořadí kanadského bodování je obránce Jan Pohl, který dříve oblékal dres jihlavské Dukly. Šikovný obránce si za 20 utkání připsal sedm branek a čtrnáct asistencí. Trojici nejproduktivnějších hráčů uzavírá urostlý útočník Ondřej Jurčík. Ten odehrál 22 zápasů, ve kterých skóroval šestkrát a dvanáctkrát na gól přihrál.

POSLEDNÍ ZÁPAS SOKOLOVA

24. kolo Chance ligy: Šumperk – Sokolov 3:5

Branky a nahrávky: 4. Pěnčík (Drtil, Antoníček), 6. Žálčík (D. Kindl, Drtil), 59. Vachutka (Spratek, Macuh) – 18. Kuťák (Kverka, Kružík), 24. Weinhold (Kverka, Kuťák), 37. Tomi (Pořízek), 52. Kuťák (Kverka, Kružík), 57. T. Rohan (Tomi). Rozhodčí: Cabák, Nikola – Otáhal, Vašíček. Vyloučení: 4:5. Využití: 2:0. V oslabení: 0:1. Diváci: 900. Střely na branku: 32:28. Průběh utkání: 2:0, 2:5, 3:5.

Sokolov: Cichoň – J. Novák, Klejna, Weinhold, A. Rulík, D. Zeman, Vodička, Mrowiec – Tomi, Jiskra, Jurčík (A) – Kružík, Kverka (A), Kuťák – Šmerha, T. Rohan (C), Pořízek – M. Sloboda, Hašek, Šik.

POSLEDNÍ VZÁJEMNÝ ZÁPAS

9. kolo Chance ligy: HC Baník Sokolov - HC Dukla Jihlava 1:3

Branky a nahrávky: 46. Pohl (Šik, Šmerha) – 33. Seman (Čachotský, Lichanec), 48. Houška (Brož, Lichanec), 59. Havránek (Lichanec). Rozhodčí: Grech, Petružálek - Horažďovský, Hnát. Vyloučení: 3:6, navíc Jeřábek (SOK) - Fronk (JIH) oba 5 minut bitka. Využití: 1:1. V oslabení: 0:0. Diváci: 524. Střely na branku: 37:30. Průběh utkání: 0:1, 1:1, 1:3.

Sokolov: Cichoň – Novák, Klejna, Pohl, Strejček, Vodička, Radek Jeřábek, Rulík – Vracovský, Kverka (A), Šik – Jurčík (A), Rohan (C), Tomi – Kuťák, Jiskra, Šmerha – Jandus, Hašek, Sloboda.
Dukla: Zhukov – Mareš, Bilčík, Niko, Dvořák, Eliáš, Kauppila – Havránek, Seman, Harkabus (A) – Illéš, Skořepa (C), Čachotský (A) – Fronk, Zadražil, Helt – Brož, Lichanec, Houška.

Na poslední vzájemný zápas nemá Dukla dobré vzpomínky, jelikož se Sokolovem doma prohrála 2:3 v prodloužení. Na ledě se potkali i dva bývalí spoluhráči Jan Pohl (vlevo) a Peter Lichanec. Foto: Markéta Křížová

26. KOLO CHANCE LIGY, SOBOTA 4.12.2021

SK Trhači Kadaň – LHK Jestřábi Prostějov 0:5 kontumačně
HC RT TORAX Poruba 2011 – HC Slavia Praha (16:00)
HC ZUBR Přerov – HC Stadion Litoměřice (17:00)
VHK ROBE Vsetín – SK Horácká Slavia Třebíč (17:00)
DRACI PARS ŠUMPERK – HC Slovan Ústí nad Labem (17:00)
SC Kolín – AZ Heimstaden Havířov (17:00)
HC Benátky nad Jizerou – HC Frýdek-Místek (17:00)
HC Dukla Jihlava – HC Baník Sokolov (17:30)

27. KOLO CHANCE LIGY, STŘEDA 8.12.2021

HC Slovan Ústí nad Labem – SK Trhači Kadaň 5:0 kontumačně
SC Kolín – HC Frýdek-Místek (NE 5.12. 17:00)
HC Stadion Vrchlabí – HC Stadion Litoměřice (ÚT 7.12. 18:00)
AZ Heimstaden Havířov - Draci Pars Šumperk (17:30)
SK Horácká Slavia Třebíč – HC RT Torax Poruba 2011 (17:30)
LHK Jestřábi Prostějov – HC Dukla Jihlava (18:00)
HC Baník Sokolov – VHK Robe Vsetín (18:00)
HC Slavia Praha – HC Zubr Přerov (18:00)

Tabulka Chance ligy po 25. kole


Do tabulky jsou již započteny zkontumované zápasy Kadaně. Vždy 5:0 kontumačně pro soupeře Kadaně, od 20. kola do konce základní části Chance ligy.