Třetí třetinu jsme zvládli takticky suprově, myslí si Tomáš Harkabus

23.12.2021 / Tomáš Lysý

Jihlavský forvard Tomáš Harkabus má v posledních čtyřech utkáních výbornou formu. Zapsal v nich totiž sedm bodů, když pětkrát skóroval a dvakrát přesně nahrával. Ale probuzen je celý tým, protože právě tyto čtyři zápasy byly vítězné. Dukla se tak před Vánoci naladila na vítěznou vlnu a upevnila si čtvrté místo v tabulce. „Jsem rád, že mi to tam zase začalo padat. Nyní si trošku odpočineme, ale pauza zase není tak dlouhá. Doufám, že na mou produktivitu nebude mít vliv,“ usmívá se stálice jihlavského útoku.

Vývoj zápasu přitom Dukle úplně nechutnal. Zpočátku sice měla šance, jenže do vedení šel Frýdek-Místek. „Nezačali jsme špatně. Měli jsme nějaký tlak a nepouštěli soupeře z pásma, bohužel jsme nedali gól. Pak jsme po taktické věci dostali branku my. První dvě třetiny byly takové utahané a unavené. Ale třetí část byla od nás parádní. Zvládli jsme jí takticky, přidali nějaké góly a zlepšili se takticky. Se třemi body můžeme být spokojení,“ hlásí Tomáš Harkabus.

Právě hráč s číslem 71 měl výrazné prsty v otočce. Ve druhé třetině se totiž dostal při vlastním oslabení do protiútoku s úspěšným střelcem Tomášem Havránkem. „Já jsem doufal, že vystřelí, protože už jsem nemohl a jen jsem šlapal do brány. Trefil to pěkně. Na vzdálenější tyč pod ruku, takže super,“ chválí svého spoluhráče při popisu vyrovnávací trefy. Na začátku třetí části si pak „Harky“ počkal na vhodný moment ke střídání, po propadu hostí v defenzívě se dostal do samostatného úniku a ten zakončil. „Čagy mne takticky skvěle pustil na led, jak šel střídat. Bylo to štěstí. Jejich bek nechytl puk na modré, já jsem ze střídačky ujel a naštěstí to tam spadlo,“ usmívá se sedmadvacetiletý hokejista, který měl z průběhu třetí třetiny od stavu 2:1 samozřejmě radost. „Zápas jsme si pohlídali a přidali jsme další dva góly. Po taktické stránce jsme zápas zvládli suprově,“ uzavírá rozhovor.

Tomáš Harkabus po výhře nad Frýdkem-Místkem

Tisková konference: Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava) – Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek)

Autor videí: Tomáš Lysý

Sestřih zápasu: HC Dukla Jihlava – HC Frýdek-Místek 4:1

Video: HokejkaTV