4:1
(0:1, 1:0, 3:0)

Pod hokejový stromeček si Dukla nadělila tři body, k obratu dopomohl dvoubodový Harkabus

22.12.2021 / Andrea Nováková

Ačkoliv to přes polovinu zápasu nevypadalo, Dukla nakonec může slavit tři body. Výhra proti Frýdku-Místku se však nerodila snadno. Na vedoucí gól Christova odpověděl v 33. minutě v oslabení Tomáš Havránek. To podstatné si však Jihlavští nechali až do poslední dvacetiminutovky. V ní nejprve otočil vývoj duelu Tomáš Harkabus, na něj navázali Tomáš Čachotský s Jiřím Fronkem a Dukla si vytvořila na pátý Sokolov už šestibodový polštářek.
22.12.2021 17:30, Chance Liga - 30. kolo

HC Dukla Jihlava

Zhukov – Eliáš, Kachyňa, Kowalczyk, Valenta, Zeleňák, Bilčík, Kabelka – Helt, Zadražil, Fronk – Čachotský (C), Illéš, Mácha – Cachnín, Juda, Brož – Harkabus (A), Houška, Havránek
4

HC Frýdek-Místek

Baroš – Ciura, Teper, Zbořil, Michálek, Krenželok, Matyáš, Ogurcov – Kofroň, Bartoš, Martynek (A) – Lyszczarczyk, Komorski, Klimša (A) – Christov (C), Peterek, Matiaško – Wardas, Čmiel, Blaško
1
Branky a nahrávky: 33. Havránek (Harkabus), 43. Harkabus, 51. Čachotský (Illéš), 59. Fronk – 13. Christov (Peterek). Rozhodčí: Čech, Valenta – Štofa, Beneš. Vyloučení: 3:1. Využití: 0:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 643. Střely na branku: 30:24. Průběh utkání: 0:1, 4:1.

Průběh utkání

V úvodní dvacetiminutovce byla aktivnější Jihlava, která si vytvářela více nadějných šancí. Ale vedení se ujali hosté, když hned po buly poslal Peterek přihrávku na Víta Christova, který bez problému zametl puk za záda domácího Zhukova. O pár minut později přišlo vyloučení na straně hostů. Početní výhodu však Dukla nevyužila. V poslední minutě třetiny měli šanci Wardas s Čmielem, když jeli dva proti jednomu. Wardas místo přihrávky Čmielemu zvolil střelu, ta šla mimo bránu, kterou strážil Maksim Zhukov. Více se v této části nestalo a do kabin se šlo za stavu 1:0 pro hostující tým.

Z kraje druhé části měl šanci Komorski, který několikrát v předbrankovém prostoru dorážel puk, ale na Zhukova nevyzrál. Po chybné rozehrávce Frýdku se Havránek dostal sám do šance, tu však nevyužil. Dukla se snažila o vyrovnání a uzamkla Frýdek v jejich obranném pásmu. V čase 30:59 přišlo první vyloučení domácích v tomto zápase a tím pádem první početní výhoda Frýdku, která však nedopadla podle jejich představ. Tomáš Harkabus přihrávkou našel Tomáše Havránka a ten svou střelou dal v oslabení vyrovnávací branku na 1:1. O pár minut později přišla další přesilová hra pro Rysy, kterou sehráli daleko lépe než tu první, ale branku se jim vsítit nepodařilo.

Ve třetí minutě poslední části zápasu dostal Duklu poprvé v tomto utkání do vedení Tomáš Harkabus, jenž svou individuální akci zakončil blafákem do forhendu. Později přišlo další vyloučení na straně domácí Jihlavy. Toto oslabení sehráli červenožlutí skvěle a hosty nepustili do příliš velkých šancí. Ze zápasu zbývalo odehrát necelých deset minut, když se najednou prosadil Tomáš Čachotský, který svou gólovou šanci zakončil svým typickým blafákem do bekhendu. Za stavu 3:1 pro domácí si Frýdek vzal oddechový čas, po kterém odvolali brankáře Baroše a zkusili to v šesti hráčích v poli. Tento risk se hostům nevyplatil. V čase 58:07 se Jiří Fronk trefil do prázdné brány a upravil konečný výsledek na 4:1 pro domácí Duklu Jihlava.

Ohlasy trenérů

Mojmír Trličík (HC Frýdek-Místek): Od úvodu jsme viděli vyrovnaný zápas. Čekali jsme od začátku tlak domácího mužstva a ten náš nebyl tak velký. Po dobře sehraném buly jsme šli do vedení. Druhá třetina byla také vyrovnaná. Měli jsme přesilové hry, které se nám tolik nepovedly a naopak jsme při jedné inkasovali. To už trošku dostalo domácí na koně a gól je uklidnil. Ve třetí části se domácí tým dostal dvěma brejky, pro nás nešťastnými, na koně. Jasně se uklidnili a dotáhli utkání do vítězného konce.

Karel Nekvasil (HC Dukla Jihlava): Stačí říct to, že soupeři vyšla buly na 0:1 a nám se povedlo oslabení na 1:1. Třetí třetinu jsme odehráli velice dobře takticky a nechodili do takového rizika při napadání. Z toho vznikly dva brejky, které jsme dokázali využít. Soupeře jsme pak do šancí tolik nepouštěli a když už se něco stalo, tak výborně zasáhl Maks. Ale první dvě třetiny byly vyrovnané a slušně řečeno, z naší strany neslané a nemastné. Ale se třetí třetinou a s třemi body jsme spokojení.

Fotogalerie utkání

Fotogalerie